KÜLTÜR SANAT - 26 Ekim 2024 Cumartesi 12:20

Kur’an kursunda kursiyerler geleneksel Kütahya kıyafetlerini ve yemeklerini tanıttı

A
A
A
Kur’an kursunda kursiyerler geleneksel Kütahya kıyafetlerini ve yemeklerini tanıttı

Kütahya Müftülüğüne bağlı Mevlana Kur’an kursunda geleneksel Kütahya kıyafetleri ve yemekler kursiyerler tarafından tanıtıldı.


Diyanet Gençlik Merkezinin, "Hadislerle Yaşayan Gençlik" projesi çerçevesinde üniversiteli öğrencilerle her ay bir Kur’an kursu ziyaret ediliyor. Ziyaretlerin ilki Mevlana Kur’an kursu ev sahipliğinde Tuba Toklu hoca ile gerçekleştirildi. Geleneksel Kütahya kıyafetlerinin ve yemeklerinin kursiyerler tarafından tanıtıldığı programda gençlik hizmetleri ile ilgilenen hoca hanımlar da hazır bulundu. Kursiyerlerin kendi elleriyle hazırladıkları ikramların ardından sohbet edildi. Misafir öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Geçerken” dergisi ve tohumlu kalem hediye edildi. Daha sonra öğrenciler Zeki Aktürk’ün kurduğu Ekrem Dumanlı kütüphanesine ziyaret gerçekleştirdi.



Kur’an kursunda kursiyerler geleneksel Kütahya kıyafetlerini ve yemeklerini tanıttı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir "Terapim Doğada, Öğretmenim Yanımda" projesi başladı Eskişehir’de TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destek Programı kapsamında “Terapim Doğada, Öğretmenim Yanımda” projesi hayata geçirildi. TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destek Programı kapsamında kabul edilen projeler arasında yer alan "Terapim Doğada, Öğretmenim Yanımda" projesi, Eskişehir’de hayata geçirildi. Ülke genelinde yapılan 618 başvuru arasından kabul edilen 68 projeden biri olan ve Eskişehir’i temsil eden proje, Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından yürütülüyor. Projenin açılışı 21 Ekim Pazartesi günü gerçekleşirken, etkinlikler 26 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek. Projenin hedef kitlesini, Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nde öğrenim gören öğretmen adayları oluşturdu. Eskişehir’de yoğun ilgi gören projeye, aralarından seçilen 30 öğretmen adayı katıldı. Proje kapsamında öğretmen adaylarına doğa terapisi yöntemleriyle özel gereksinimli bireylere yönelik eğitim verildi. Eğitimler, doğanın iyileştirici özelliklerine odaklanarak özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefliyor. Eğitimden sorumlu ekip, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu ve ESDAĞ Kulübü gibi kurumların uzmanları, rehberleri ve sağlık görevlilerinden oluşuyor. Proje, alanında uzman bir ekibin rehberliğinde ilerlemeye devam ediyor.
Karabük Sağlık Bilimleri Festivaline Medikar Hastanesi’nden tam destek Karabük Üniversitesi tarafından 6-7 Kasım tarihinde gerçekleşecek “Sağlık Bilimleri Festivali (SAĞLIKFEST)”, Sağlık Bilimleri alanında önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Karabük Üniversitesi’nin merkez kampüsünde gerçekleşecek ve farklı sağlık paydaşlarını bir araya getirecek olan festival, sağlık alanında yenilikçi projelerin tanıtımını yapmayı ve mevcut sağlık hizmetlerine yenilikçi modeller geliştirmeyi amaçlıyor. Festivalde; sağlıkta teknoloji kullanımı, sağlıklı yaşam, özel gereksinimli bireylere yönelik uygulamalar ve sağlık politikaları gibi çeşitli konularda yarışmalar düzenlenecek. Etkinlik kapsamın Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Özel Medikar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gürol Şahin "Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest)" için kurumsal paydaş iş birliği protokolünü imzalamak için bir araya geldi. Bu önemli etkinliğin iş birliği sürecini pekiştirmek adına gerçekleştirilen görüşmede Rektör Prof. Dr. Kırışık, Medikar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şahin’i makamında ağırladı. Ziyarette; Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Yılmaz Çırakoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dürdane Yılmaz Güven ve Genel Sekreter Yardımcısı Ali Balkış da yer aldı.