KÜLTÜR SANAT - 07 Ağustos 2022 Pazar 13:33

Kitapçıda ’Kütahyalı yazarlar’ rafı

A
A
A
Kitapçıda ’Kütahyalı yazarlar’ rafı

Kütahya’da bir kitabevinde Kütahyalı yazarların kitapları için ayrı bir raf oluşturuldu.

Kütahya’da bir kitabevinde Kütahyalı yazarların kitapları için ayrı bir raf oluşturuldu. Kütahyalı okurlar hem kitapları bir arada görebiliyor hem de dilediği kitabı satın alabiliyor. Kütahyalı yazarların da kitaplarına Kütahyalılara ulaşması için kitabevi ile iletişim kurması yetiyor.


Kitabevi sahibi Ömer Faruk Nazlı yıllardır kendilerine ulaşan tüm Kütahyalı yazarların kitaplarının okurlarla ulaşmasını sağladıklarını ve artık onlara özel bir rafları olduğunu söyledi. Kendi çabasıyla kitap çıkarmış yazarlar dahil, kitapları yayınevlerinden çıkan yazarların dahi şehrinde okurlarının kitaplarını her zaman bulabileceği bir yer sıkıntısı çektiklerini ve kendilerine ulaşan tüm yazarların bu ihtiyaçlarını çözdüklerini söyledi.


Nazlı, araştırma, edebiyat ve çocuk kitabı türlerinde eserleri olanlar başta olmak üzere bugüne kadar yüzden fazla Kütahyalı yazarın kitabevini ziyaret ettiğini söyledi. Gülten Dayıoğlu gibi eserleri alanında önemli yazarların kitaplarını kendi türünde kitap raflarında tuttuklarını söyleyen Nazlı, böyle kitaplar için de ’’Kütahyalı Yazar’’ etiketiyle okurlara bilgilendirdiklerini belirtti. Her Kütahyalı yazarın kitabından bir adet arşivlediklerini söyleyen Nazlı, bir gün sadece Kütahyalı yazarların ve Kütahya üzerine kitapların bulunduğu bir kütüphane saçmayı umduklarını belirtti.(EFE-)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Taşköprü itfaiyesi 2024 yılında 26 vatandaşın hayatını kurtardı Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2024 yılında 204 olaya müdahale etti, olaylarda 26 vatandaşı kurtardı. Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün 2024 yılında müdahale ettiği yangın, kaza ve doğal afetlerle ilgili veriler açıklandı. Paylaşılan verilere göre, itfaiye ekipleri tarafından 2024 yılında 204 olaya müdahale edilirken, 3 bin 100 vatandaşa afet farkındalık eğitimi verildi. Müdahale edilen olaylarda ise 26 vatandaş kurtarıldı. Ekipler tarafından 1 yıl içerisinde, 15 bina yangını, 5 iş yeri yangını 8 araç yangını, 8 baca yangını, 66 çöp ot ve anız Yangını, 5 odunluk, kömürlük ve samanlık yangını, 13 trafik kazası, 45 kurtarma olayı, 6 komşu il ve ilçelerde meydana gelen yangınlar, 5 orman yangını, 3 LPG yangınına müdahale edildi. İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince 25 iş yerinde yangın güvenliği denetimi yapıldı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren İtfaiye Müdürü Uğur Karaduman, Türkiye’nin büyük kısmının deprem kuşağında olduğu ve bu sebeple vatandaşların doğal afetlere hazır hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, ilçe merkezinde büyük kısmı öğrencilerden oluşan 3 bin 100 kişiye afet farkındalık eğitimi verildiğini ifade etti. Karaduman, verilen eğitimlerle amaçlarının vatandaşların afet anında daha bilinçli olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.
Samsun Özdağ: “Samsun Üniversitesi Canik’te kalmalı” CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Samsun Üniversitesinin kurulduğu yer Canik yerleşkesidir ve öyle kalmalıdır” dedi. Samsun Üniversitesinin Canik Yerleşkesini tümden boşaltarak 19 Mayıs ilçesi Ballıca Kampüsüne taşınmak istediği ve yerine polis okulunun geleceği söylentisinin yayıldığını belirten Özdağ, “Hatırlanacağı üzere Samsun Üniversitesinin Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Tasarım, Sivil Havacılık gibi bölümleri daha önce Ballıca Kampüsüne taşınmıştı. Canik ilçemizin son 15 yılda nüfus artış oranı yüzde 15 düzeyinde olup Samsun ortalamasının üzerindedir. İlçe nüfusu bugün 100 binin üzerine çıkmıştır. Ancak Canik ilçemizin sosyoekonomik yönden gelişmesi maalesef bu artış hızı ile tezat teşkil ediyor. Bunu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) raporlarından da görmek mümkündür. Türkiye ilçeler SEGE sırlamasında Canik ilçesi; doğusundaki Tekkeköy’den 19 sıra, batısındaki İlkadım’dan 119 sıra, Atakum’dan 150 sıra geridedir! Samsun Üniversitesi ilk kuruluş aşamasında, 10 yıl önce Düvecik, Devgeriş, Gürgenyatak Mahallelerimiz başta olmak üzere bölgedeki kırsal mahallelerimizin yüzlerce dönüm arazinin kamulaştırılması kararı ile kurulmuştur. Bu mahallelerde tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ilçe halkımız Canik ilçesine ve ülkemizin gelişimine destek olmak amacıyla ekmeğinden, aşından, geçim kaynağından özveride bulunarak bu üniversitenin kuruluşuna destek olmuştur” diye konuştu. “Canik ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığı, yaklaşık bin yatak kapasiteli Şehir Hastanesinin tamamlanmak üzere olduğu, toplu ulaşım imkanlarının geliştirilme planlarının yapıldığı bir dönemde Samsun Üniversitesinin Canik ilçesini terk etmesi akıl alacak bir durum değildir” diyen Özdağ, şunları söyledi: “Canik ilçemizin gelişerek ülkemizin sayılı ilçelerinden biri olabilmesi için Samsun Üniversitesine, üniversitenin gençlik enerjisine, bilimsel ve entelektüel birikimine, üniversitenin oluşturacağı sosyo-ekosisteme ihtiyacı vardır. İlçenin gelişen istihdam, barınma ve ulaşım olanakları göz önüne alındığında da Samsun Üniversitesinin Canik ilçesi içerisinde gelişimini sürdürmesine ihtiyacı olduğu açıktır. Ayrıca Samsun Üniversite kampüsünün genişletilmesi için yüzlerce dönümlük ilave kamulaştırılmış ancak kamulaştırılma bedelleri halen ödenmemiş arazileri mevcuttur. Kamulaştırma bedelleri ödenerek Canik Yerleşkesine yeni bölümler eklenerek ülkemizin sayılı bilim yuvalarından biri olması gerekirken terkedilmesi düşüncesi anlaşılmış değildir. Samsun’da siyaset yapan bizlerin, seçilmiş yerel yöneticilerin, milletvekillerinin Canik ilçemize ve gençlerimize karşı sorumluluklarımız var. Samsun Üniversitesinin kurulduğu yer Canik Yerleşkesidir ve öyle kalmalıdır.”
Kastamonu SOGEP ve Anadoludakiler programlarının sonuçları açıklandı: 10 projeye 67 milyon TL destek sağlanacak Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı ve SOGEP-Anadoludakiler Programı çerçevesinde 10 proje desteklenmeye hak kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda TR82 Bölgesi’nde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından yürütülen 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı ve SOGEP-Anadoludakiler Programı değerlendirme süreci tamamlandı. KUZKA tarafından Bölge illeri adına sunulan 10 proje başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı. 10 projeye, 67 milyon TL destek sağlanacak Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta uygulanacak program çerçevesinde toplam yatırım tutarı 90 milyon TL olan 10 projeye KUZKA tarafından yaklaşık 67 milyon TL destek sağlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından SOGEP kapsamında Kastamonu’da “Mesleki Eğitim Atölyeleri İle İstihdam Yolculuğu” ve “Süt Toplama Merkezi Kapasite Artırımı ve Kaliteli Kaba Yem Muhafazası”; Çankırı’da “Çansüt Süt Ürünleri Tesisi Kapasite Artırımı”, “Çankırı İlçelerinde Süt Toplama Projesi” ve “Ilgaz Çeltik İşleme Tesisi”; Sinop’ta “Lakerda ve Su Ürünleri Üretim Tesisi Projesi’ ile ‘Kırsalda Silaj Üretimi ve Hayvancılığın Geliştirilmesi” projesi desteklenmeye hak kazandı. Yöresel ürünlere 10 milyon destek 2024 yılında ilk defa hayata geçirilen ve yerel üreticilerin desteklenmesini, geleneksel kültürün yaşatılmasını ve yerel potansiyellerin keşfedilmesini hedefleyen SOGEP-Anadoludakiler programı kapsamında ise TR82 Bölgesi özelinde 3 proje destek almaya hak kazandı. Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta 3 projeye KUZKA tarafından toplamda 9 milyon 676 bin TL destek sağlanacak. Desteklerden Kastamonu’da “Kastamonu Kültürel Mirası”, Çankırı’da “Çankırı Anadoludakiler Kilim Evi ve Atölyesi” ile Sinop’ta “Boyabat Tekno Zanaart” projeleri yararlanacak. Hayata geçirilecek bu projeler ile bölgedeki dezavantajlı kesimler istihdama kazandırılarak kırsalda tarım, hayvancılık ve su ürünleri üretiminin katma değerli hale getirilmesi hedefleniyor. Bölgeye özgü yöresel ürünler ile geleneksel el sanatların da destekleneceği programlar kapsamında, bölgede yetişmiş insan kaynağı ve istihdam edilebilirlik de artırılmış olacak. Bölgede dezavantajlı konumda bulunan kesimlerin istihdamlarına imkan sağlayacak projeler sayesinde aynı zamanda TR82 Bölgesi’ne yaklaşık 90 milyon lira büyüklüğünde yatırım yapılmış olacak.