ÇEVRE - 04 Ekim 2024 Cuma 15:29

Hisarcık’ta yurt öğrencileri artan yemeklerle kedileri besledi

A
A
A
Hisarcık’ta yurt öğrencileri artan yemeklerle kedileri besledi

Hisarcık 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan öğrenciler Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle artan yemeklerle sokak kedilerini beslediler.


4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan öğrenciler artan yemeklerle sokak kedileri kendi elleriyle besleme fırsatı buldular.


Kalan yemeklerin değerlendirdiği etkinlikte, öğrenciler hem doğa dostu bir yaklaşım sergilediler, hem de sokak hayvanlarına karşı duyarlılıklarını artırdılar. Kedilerle yakından ilgilenen öğrenciler, paylaşmanın ve sorumluluğun önemini bir kez daha vurguladılar.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Başkan Saygılı: "CHP, körfezde çevre felaketi yaşanırken SOLOTÜRK ile gündem değiştiriyor" AK Parti Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP kanadından gelen körfez ve SOLOTÜRK eleştirilerine yönelik, İzmir’in suni gündemler, yapay tartışmalar, kısır polemiklerle vakit kaybedemeyeceğini belirterek, ‘’Algı ve yalanlardan beslenen CHP’li ’gölge sözde bakan’ körfezdeki çevre felaketini ipe sapa gelmez ifadelerle hükümetimize yıkmaya çalışmış, yine ve yeniden sorumluluktan kaçarak çözümsüzlük girdabı oluşturmuştur. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay da siyasi konumlanması gereği bu girdabın içinde kalarak SOLOTÜRK üzerinden İzmir’in büyüklüğüne yakışmayan bir gündem değiştirme kozu kullanmıştır.’’ dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘’Hep söyledik yine söylüyoruz; İzmir, suni gündemler, yapay tartışmalar, kısır polemiklerle vakit kaybedemez. Güneşten ışık almayan gölgenin beslendiği kaynak karanlıktır. Algı ve yalanlardan beslenen CHP’li ’gölge sözde bakan’ körfezdeki çevre felaketini ipe sapa gelmez ifadelerle hükümetimize yıkmaya çalışmış, yine ve yeniden sorumluluktan kaçarak çözümsüzlük girdabı oluşturmuştur. Sayın Cemil Tugay da siyasi konumlanması gereği bu girdabın içinde kalarak SOLOTÜRK üzerinden İzmir’in büyüklüğüne yakışmayan bir gündem değiştirme kozu kullanmıştır. 25 yıldır bu şehri yönetenler, İzmir Körfezi’ni kirleterek miras aldıkları doğal güzelliği yok etmiştir. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını ayırmayı dahi beceremeyen, dereleri temizleyemeyen ve Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. fazını tam 9 yıldır tamamlayamayan bir yönetim, bugün suçu bakanlıklara atarak işin içinden sıyrılmaya çalışmaktadır. CHP’nin siyaset aklı fuar açılışını siyasi şova dönüştürürken, Paris’te partiler düzenlerken düşünmediği İzmir’i, emin olun hükümetimiz önemsiyor ve gündeminde tutuyor. Biz gündemimizde İzmir’e ve gerçeklere yer verdikçe; karanlık ajandalarında sadece şahsi menfaatlerini ve siyasi ikballerini planlayanları İzmir kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.’’
İstanbul Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: “Frida Kahlo ve Andy Warhol’un sergileri ilk 6 günde 50 binin üzerinde ziyaretçi aldı” Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür Yolu Festivali’nin ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Frida Kahlo ve Andy Warhol’un sergileri ilk 6 günde 50 binin üzerinde ziyaretçi aldı. Bu ziyaret ay sonuna kadar devam edecek” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl 16 şehirde düzenlenen "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamında, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) "Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven" ve Andy Warhol’un "Warhol’un Dünyası Pop Art’ın İkonu" resim sergisi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören iki sergiyi de gezerken "Türkiye Kültür Yolu Festivali" ile ilgili basın açıklaması yaptı. Özellikle Pablo Picasso resim sergisinin 10 bine yakın ziyaretçi sayısını yakaladığını belirten Bakan Ersoy, yoğun katılımdan dolayı memnun olduklarını ifade etti. “16 şehirle Kültür Yolu Festivali’ni sürdürüyoruz” Kültür Yolu Festivali’nin birçok amacı olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, “Kültür Yolu Festivali Nisan ayında başladı. 16 şehirle Kültür Yolu Festivali’ni sürdürüyoruz. 13’üncü durakta İstanbul’dayız. Çok yoğun bir katılımla İstanbul Kültür Yolu Festivali devam ediyor. Kültür Yolu Festivali’nin birçok amacı var. Bunların en önemlilerinden biri, festivallerin gerçekleştiği şehirlerin başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada markalaşması. Bu bağlamda uluslararası markalaşma adına Kültür Yolu Festivali ile ilgili birçok çalışma yapıldı geçen sene. Bunlardan bir tanesi festivalin Avrupa Festivaller Birliğine dahil edilmesiydi. Bu sene de özellikle yurt dışında uluslararası sanat camiasında kabul görmüş çok popüler sanat gruplarının ve sanatçıların eserlerini de sergilerini de Kültür Yolu Festivali süresince şehirlerimizde sergilenmesiydi. Bu bağlamda İstanbul başlangıç noktası olarak seçildi ve dünyaca ünlü sanat grupları ve sanatçılar bu festivalde yer aldı. Bugün ben de fırsat buldukça onları gezebiliyorum” diye konuştu. “Katılımın çok fazla olduğunu memnuniyetle görüyoruz” Frida Kahlo ve Andy Warhol’un sergileri ilk 6 günde 50 binin üzerinde ziyaretçi aldığını söyleyen Bakan Ersoy, “Özellikle katılımın çok fazla olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Frida Kahlo ve Andy Warhol’un sergileri ilk 6 günde 50 binin üzerinde ziyaretçi aldı. Bu ziyaret ay sonuna kadar devam edecek. Cumartesi itibariyle Picasso sergisi başladı. Özellikle Picasso sergisi de 10 bine yakın ziyaretçi sayısını yakaladı. Onun da ciddi sayılarda ziyaretçi alacağını tahmin ediyorum. Kültür Yolu Festivalleri amacına uygun bir şekilde halkımızı kültür ve sanatla uluslararası etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
İzmir Başkan Tugay’dan SOLOTÜRK açıklaması: "İzmir’in ihmal edilmemesini bekliyoruz” Milli Savunma Bakanlığının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda SOLOTÜRK’ün İzmir’de gösteri uçuşu yapacağını duyurmasıyla ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu adım, 9 Eylül’de gösteri yapılmamasını telafi etmez ama İzmir’in bu konudaki üzüntüsünü fark etmiş olmaları güzel bir şey. Önümüzdeki dönemde de İzmir’in ihmal edilmemesini bekliyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kentin kurtuluş günü olan 9 Eylül’de tasarruf tedbirlerine takılan SOLOTÜRK gösterilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacağı yönünde karar alınmasıyla ilgili konuştu. Milli Savunma Bakanlığı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda SOLOTÜRK’ün İzmir’de gösteri uçuşu yapacağını duyurması üzerine basın mensuplarından gelen soruyu yanıtlayan Tugay, “Böyle bir karar vermelerine memnun oldum. 9 Eylül’de gösteri yapılmamasını telafi etmez ama neticede İzmir’in bu konudaki üzüntüsünü fark etmiş olmaları güzel bir şey. Bundan sonraki dönemde, yıllarda bu konuya dikkat etmeleri, özen göstermelerini bekliyoruz. SOLOTÜRK, Türk Yıldızları bizim de gözbebeğimiz. Onları İzmir’de gördüğümüz zaman Adana’daki gençler kadar biz de büyük gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de ülkesini çok seven, Cumhuriyet değerlerine ve ülkesinin tüm kurumlarına bağlı olan İzmir’in ihmal edilmemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gösterileri yapılmamış, tasarruf tedbirleri iddiası gündeme gelmişti. Ancak Adana’daki TEKNOFEST etkinliğinde uçakların gösteri yapması buna yönelik tepkilere neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, dün gece bir açıklama yaparak bu durumu eleştirmiş, “İzmir’in kurtuluş gününde SOLOTÜRK’ün olmaması önemli bir eksiklikti. Bu durum bizi üzdü. 9 Eylül bu kent için önemli bir tarihtir. Hak ettiği değeri onların da hissetmelerini ve gereğini yerine getirmelerini bekliyoruz” demişti. Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ise bugün bir basın açıklaması yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İzmir’de SOLOTÜRK gösterisi yapılacağını duyurdu.