GÜNDEM - 21 Aralık 2024 Cumartesi 09:25

Emet’te genç hatipler hutbe okuma yarışması

A
A
A
Emet’te genç hatipler hutbe okuma yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İmam Hatip Okulları Meslek Yarışmaları" çerçevesinde, "Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması" il finali Emet ilçesinde gerçekleştirildi.


Yarışma, Emet Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Babukbey Camii’nde yapıldı. Tarihi camiinin manevi atmosferinde öğrenciler, minberde hutbelerini okuyarak yeteneklerini sergilediler. Yarışmada öğrenciler belirlenen süre içerisinde en iyi hutbelerini sunmaya çalıştılar. Seçici kurul üyeleri, öğrencilerin hitabet yeteneklerini, ses tonlarını, diksiyonlarını ve konularına hakimiyetlerini değerlendirerek dereceye girenleri belirledi.


Hutbe Okuma Yarışmasında Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Kırtay birinci, Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Numan Birsen ikinci, Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Özkan üçüncü oldu.


Programın sonunda, dereceye giren öğrencilere belge ve ödülleri takdim edildi.



Emet’te genç hatipler hutbe okuma yarışması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da "Yerli Malı Haftası" coşkusu Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Hacıbekir İlkokulu’nda, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kapsamında kentin yöresel lezzetleri ön plana çıktı. Her yıl Aralık ayında okullarda kutlanan "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" çerçevesinde farklı eğitim kademelerinde etkinlikler düzenleniyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen yazıda, bu kutlamalarla yerli üretim ve yerli tüketimin önemine vurgu yapılması istendi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’daki okullarda da hafta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hacıbekir İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, evlerinden getirdikleri yöresel ürünleri sergileyerek tanıttı. Keledoş, helise, Van pastası ve otlu peynir gibi kente özgü lezzetler, öğrenciler tarafından paylaşıldı ve tadıldı. İHA’ya konuşan sınıf öğretmeni Murat Doğan, öğrenci ve velilerin katılımıyla haftayı kutladıklarını belirtti. Haftada yerli üretim konusunu ön plana çıkardıklarını ifade eden Doğan, “Diğer taraftan tasarruf konusunda öğrencilerimize bilgiler verdik. Öğrencilerimize sadece bu hafta değil, bir eğitim öğretim sezonu boyunca bunu aşılıyoruz. Bugün de özellikle yöresel yemeklerimize dikkat çekmeye çalıştık. Çünkü çocuklarımız makarna ve patates kızartması gibi yiyeceklere yönelmiş. Bizler de velilerimizden Van yöresine ait yemeklerin yapılmasını istedik” dedi. Okulda düzenlenen etkinliğin çok güzel geçtiğini dile getiren öğrenciler ise özellikle Van yöresine ait yemekleri çok beğendiklerini kaydetti.