EĞİTİM - 02 Ekim 2024 Çarşamba 09:36

Çinikent Özel Eğitim Okulunda, "Hayatımın Dengesi: Yaşam Kalitesi Okulu" programı başladı

A
A
A
Çinikent Özel Eğitim Okulunda, "Hayatımın Dengesi: Yaşam Kalitesi Okulu" programı başladı

Kütahya Çinikent Özel Eğitim Okulunda "Hayatımın Dengesi: Yaşam Kalitesi Okulu" başlıklı proje çerçevesinde Özel Eğitimde Yenilikçi Adımlar: TÜBİTAK 4008 programı desteğiyle başladı.


Kütahya’da, TÜBİTAK 4008 Programı çerçevesinde desteklenen "Hayatımın Dengesi: Yaşam Kalitesi Okulu" projesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi ve Çinikent Özel Eğitim Okulu işbirliğiyle hayata geçirildi. Projenin açılışı ve tanıtımı Çinikent Özel Eğitim Okulunda gerçekleştirildi.


Açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Demir, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Orhan Şaybak, projede görev alan uzman eğitimciler ve veliler katıldı.


Proje yürütücülüğünü Çinikent Özel Eğitim Okulu Rehber Öğretmeni Halime Hilal Taşkın’ın üstlendiği "Hayatımın Dengesi: Yaşam Kalitesi Okulu" etkinlikleri, 1 Ekim - 5 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinlikler çerçevesinde Sosyal Etkileşim Atölyesi, Özbakım Becerileri Atölyesi, Kişisel Farkındalık Atölyesi, Oryantring Etkinliği, Drama Atölyesi, Güvenli Teknoloji Kullanımı Atölyesi, Sağlıklı Beslenme Atölyesi, Kültürel Hobi Atölyesi ve Yoga ve Nefes Egzersizi yer alacak.


Projenin amacı, özel eğitim ihtiyacı duyan bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve çeşitli alanlarda farkındalık kazandırmak. Proje çerçevesinde düzenlenen atölye ve etkinliklerle, katılımcıların sosyal, kişisel ve fiziksel becerilerinin gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.


İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, bu tür projelerin toplumun her kesiminde farkındalık oluşturduğunu ve eğitim alanında önemli katkılar sunduğunu belirterek, projeye destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür ederek, bu tür projelerin devamının gelmesini temenni etti.



Çinikent Özel Eğitim Okulunda, "Hayatımın Dengesi: Yaşam Kalitesi Okulu" programı başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sürekli patlayan Bodrum’un ana içme suyu hatlarında yenileme başladı Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Bodrum Yarımadası’nda sürekli arızaların meydana geldiği ana içme suyu hatlarının yenileme çalışmaları başladı. İlk olarak Gölköy Mahallesi’nde bulunan Gölköy, Gündoğan, Kızılburun, Dağbelen, Farilya, Yalıkavak, Dirmil, Geriş, Koyunbaba, Erdemil, Gümüşlük, Peksimet, Turgutreis, Bahçelievler, Akçaalan ve Karabağ Mahallerini besleyen içme suyu hattının 600 metrelik kısmının değişimi yapıldı. Arızaların ortadan kalkması ve vatandaşlara kesintisiz olarak su sağlanabilmesi amacıyla yapılan yenileme çalışmasının ardından hatların sorunsuz olarak devreye alınabilmesi bağlantı işlemleri başlatıldı. Çalışma sırasında su alımı durdurulacak ve hattın dolum işlemlerine imalatın tamamlanmasının ardından başlanacaktır. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte hat tekrar doldurulmaya başlanacak ve alt kotlardan itibaren su alımına başlanarak kademeli olarak üst kotlara su verilecektir. Su alımının tamamlanması ve hattın tam kapasiteyle devreye alınmasının ardından su kesintisi sona erecek. MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bu süreçte depoların dolması ve kesinti süresinin azaltılması amacıyla içme suyu tankerleri ile depolara su takviyesi yapılarak su seviyeleri hızlıca arttırılacak. Vatandaşlarımıza anlayışları için teşekkür eder, çalışmalar süresince su kesintisinden en az düzeyde etkilenmeleri için gerekli tedbirleri almalarını önemle rica ederiz” denildi.