POLİTİKA - 12 Eylül 2024 Perşembe 13:37

Başkan Önsay: "Türk milleti, milli iradenin üstünde hiçbir gücü kabullenmemiştir"

A
A
A
Başkan Önsay: "Türk milleti, milli iradenin üstünde hiçbir gücü kabullenmemiştir"

12 Eylül darbesinin 44’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, "Türk milleti, milli iradenin üstünde hiçbir gücü kabullenmemiştir" dedi.


Başkan Önsay, 15 Temmuz’da da aynı filmin oynanmaya çalışıldığını ancak buna milletin gereken cevabı verdiğini ifade etti. Önsay, "12 Eylül’ün üzerinden 44 yıl geçti. İnsanımıza zulmün reva görüldüğü, zihinlere prangaların vurulduğu, özgürlüklere gölge düşürüldüğü ve millet iradesinin ayaklar altına alındığı o karanlık günler, aziz milletimizin hafızasında tazeliğini koruyor. Derin yaralar açan ve milletçe ağır bedeller ödediğimiz darbelerin arkasında, millet iradesinin yok edilerek aziz milletimizin kendi geleceğine yön verme hakkının cebren elinden almak istenmesi yatmaktadır. Bu aziz millet 27 Mayıs’ın, 12 Mart, 12 Eylül’ün ve 28 Şubat’ın yaşattığı acı tecrübelerle 15 Temmuz’da aynı filmi oynamaya çalışanlara karşı millet iradesine göz koyanlara gerekli cevabı vererek millî iradenin üstünde hiçbir gücü kabullenmemiştir. Rabbim; ülkemize, milletimize bu acı tecrübeleri bir daha yaşatmasın. Darbe girişimlerinde milletin iradesine sahip çıkmak uğruna şehit düşen tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Selçuk İnan: "İlk golde el olduğunu düşünüyorum" Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan, Galatasaray’ın attığı ilk golde el olduğunu düşündüğünü söyleyerek, "Bu pozisyona baktığımız zaman orada elle temas olduğunu düşünüyorum. Hakemin vermiş olduğu karardan ziyade pozisyondan sonra bu kadar çabuk santrayı başlatmasını anlamadım" dedi. Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Gaziantep FK deplasmanda oynadığı Galatasaray’a 3-1 yenildi. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Bugün zor şartlar altında maça çıktık. 2 gün arayla 2 deplasman maçına çıkan takım hatırlamıyorum. Bizim için zordu. Oyuncularım haklarını korumak önceliğim. Antep’ten, Sivas’a gittik. Sivas’tan buraya geldik. 8 önemli oyuncumuz bizimle beraber değildi. Bizim gibi takımlar için önemli bir eksik. Buna rağmen mücadele ettik. Galatasaray bugün hak ederek kazandı. Biraz daha kaliteli olabilseydik. Birden fazla gol atabilirdik. Mücadelelerinden dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçı kaybettiğimiz için de üzgünüm" diye konuştu. "İlk golde el olduğunu düşünüyorum" Hakem Cihan Aydın’ın performansının sorulması üzerine İnan, "Bu soruyu bekledim. İlk golde bir el olduğunu düşünüyorum, eski bir futbolcu olarak. Bu pozisyona baktığımız zaman orada elle temas olduğunu düşünüyorum. Hakemin vermiş olduğu karardan ziyade pozisyondan sonra bu kadar çabuk santrayı başlatmasını çok anlamadım. Çok çabuk karar verilecek pozisyon değildi. Daha ayrıntılı bir şekilde incelenmeliydi. Bana göre el pozisyonuydu ama hakem pas geçti. Bu sene Gaziantep teknik direktörü olarak 4 maçta da hakemleri eleştiren adam olmadım. 4 maçtır takdir haklarını rakip takımlara verdiler. Sessiz kalmanın hiçbir zaman faydasını da görmedim. Çok da eleştiri de yapmak istemiyorum. Büyük bir şehiriz, Futbol şehriyiz. Bazen de doğruları söylemek gerekiyor. Hakemlerin biraz daha dikkatli olmasını rica ediyorum" diye cevap verdi.
İstanbul Yunus Akgün: "Fenerbahçe maçını kazanmak için gideceğiz" Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Yunus Akgün, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçını kazanmak istediklerini söyledi. Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Galatasaray, sahasında Gaziantep FK’yı 3-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların ikinci golünü kaydeden Yunus Akgün, müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Kerem Aktürkoğlu burada çok büyük işler yaptı" Attığı gol sonrası Kerem Aktürkoğlu’nun ikonikleşen sevincini yapmasıyla ilgili Yunus, "Her gün konuşuyoruz Kerem’le. Ona bir sözüm vardı, gol attığımda sana armağan edeceğim diye. Bugün de nasip oldu. Zaten hemen yazmış, fotoğrafı da atmış. Kerem burada çok büyük işler yaptı" ifadelerini kullandı. "Kazanmak için orada olacağız" 24 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe mücadelesine de değindi. Yunus, "Şu an şans buluyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Fenerbahçe maçını kazanmak için gideceğiz. Lider gidiyoruz, son iki senenin şampiyonu olarak gidiyoruz. Hedefimiz belli. Bu sezon şu anki hedefimiz ilk yarının bütün maçlarını kazanmak. Tabii ki de Fenerbahçe maçları, büyük maçlar. Kazanmak için orada olacağız" şeklinde konuştu. "Daha iyi olacağıma inanıyorum" Forma şansı buldukça daha iyi olacağına inandığını vurgulayan Yunus, "Her futbolcu gol attığı zaman, asist yaptığı zaman özgüveni artar. Benim de gole ihtiyacım vardı açıkçası. Ama benden önce takımın kazanması daha önemli. Daha fazla şans buluyorum, daha iyi olacağıma inanıyorum. İnşallah böyle devam ederim" cümlelerine yer verdi. "Ortamımız çok güzel, arkadaşlık çok iyi" Mauro Icardi, Victor Osimhen ve Michy Batshuayi’ye asist yapmanın kendisi için öneminden bahseden Yunus Akgün, "Tabii ki aramızda konuşuyoruz; neler yapabiliriz, top bana geldiğinde nereye koşacak diye. Onlara gol attırmak bizim için çok önemli. Ortamımız çok güzel, arkadaşlık çok iyi. İnşallah onlara daha fazla gol attırmayı umuyorum" dedi. "Benim için önemli olan daha fazla oynamak" Sarı-kırmızı futbolcu, Adana Demirspor’da ortaya koyduğu performansın üzerine çıkmak istediğini de aktardı. Yunus, "Bu sene hedeflerim var. Daha fazla şans bulduğum takdirde Adana Demirspor’daki performansımın üstüne çıkmak istiyorum. Benim için önemli olan daha fazla oynamak. Bir oyuncu daha fazla oynadığında özgüveni gelir ve maç ritmini yakaladığında daha iyi gözükür. İnşallah bu sene takımıma en iyi şekilde katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu. "Kadıköy’de gol atmak hayallerimden bir tanesi" Yunus Akgün, gelecek hafta Fenerbahçe karşısında gol atmanın hayallerini kurduğunu sözlerine ekledi. Başarılı futbolcu, "Galatasaray’da büyüdüm, yetiştim. Bu maçların hayaliyle büyüyoruz. Benim için de çok özel bir gün olacak, oynadığım takdirde. Orada gol atmak hayallerimden bir tanesi. İnşallah gol atıp, orada kazanmak nasip olur. Oynayıp kazanmak daha da anlamlı olabilir" değerlendirmesinde bulundu.