GÜNDEM - 24 Ekim 2024 Perşembe 12:03

Alman kadın Müslüman oldu, Nur ismini aldı

A
A
A
Alman kadın Müslüman oldu, Nur ismini aldı

Almanya vatandaşı Denise Stammer, Kütahya İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.


Müslüman olmak için Müftülüğe başvuran 34 yaşındaki aşçı Denise Stammer, düzenlenen ihtida merasimi ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Nur ismini aldı.


Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, Nur’a ihtida belgesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından hediye takdim etti ve sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir ömür geçirmesi temennisinde bulundu.



Alman kadın Müslüman oldu, Nur ismini aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman KMÜ’de 2024-2025 akademik yıl açılış töreni düzenlendi Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde (KMÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi. 15 Temmuz Konferans Salonunda Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın ev sahipliğinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Üniversitenin tanıtım videosunun izletildiği törende konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, yeni akademik yılının öğrenci ve akademik personele hayırlı olmasını diledi. Konuşmasına Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yapılan saldırıyı kınayarak başlayan Gavgalı, hiçbir saldırının Türk Milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacağını söyledi. KMÜ’nün sadece bilimsel başarılarıyla değil aynı zamanda kültür, sanat ve spor alanlarına önemli katkılar sunduğunu aktaran Gavgalı, "Akademik kadromuzun üstün gayreti ve öğrencilerimizin azmiyle üniversitemiz, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde önemli bir konuma yükseldi. Önümüzdeki dönemde bu başarıları daha ileri taşımak en büyük hedeflerimiz arasında. Diğer taraftan özellikle sürdürülebilirlik, yapay zekâ ve girişimcilik alanlarında yapacağımız projelerle üniversitemizi çağın gereklerine daha uygun hale getirmeyi amaçlıyoruz. Geleceğin liderleri olacak öğrencilerimizin, dünya çapında rekabet edebilen bireyler olarak yetişmesini sağlamak, en büyük sorumluluğumuzdur. Aynı zamanda, topluma katkı sağlama misyonumuz doğrultusunda yerel kalkınmaya destek olacak sosyal ve ekonomik projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi. Program, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un ilk dersi vermesi ve hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle son buldu. Törene, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ile Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, il ve üniversite protokolü, sanayi kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Antalya Antalya Balıkçı Barınağı’nda ’rüşvet’ operasyonu: 7 gözaltı Antalya Balıkçı Barınağı’nda kooperatifin kendi bünyesinde yürütmesi gereken faaliyetleri yerine getirmeyip, tekne sahiplerini işletmeci kooperatif ile ilgisi olmayan şahıslara yönlendirerek haksız kazanç ve menfaat sağladığının tespit edilmesi üzerine operasyon gerçekleştirildi. 8 ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde gerçekleşen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı, 40 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Konyaaltı Karakol Komutanlığı tarafından başlatılan projeli dosya kapsamında yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takip neticesinde Antalya Balıkçı Barınağı’nda rüşvete yönelik çalışma başlatıldı. Ekipler, teknelerin barınma ihtiyacı ve karaya çekilip indirilmesi işlemleri için yetkili Su Ürünleri Kooperatifinin tekne sahiplerinden Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce belirlenen fiyat tarifesi dışında usulsüz para aldığını, tekne sahiplerinin Antalya Balıkçı Barınağı içinde bağlama yeri edinebilmek için kooperatife resmi karşılığı olmayan ödemeler yapmalarına mecbur bırakıldığını, kooperatifin kendi bünyesinde yürütmesi gereken faaliyetleri yerine getirmeyip, tekne sahiplerini işletmeci kooperatif ile ilgisi olmayan şahıslara yönlendirerek haksız kazanç ve menfaat sağladığını tespit etti. Aralarında Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı C.T. ve kooperatif üyeleri ile birlikte barınak içinde teknelerin karaya alınması ve tekne park yeri temin ederek kendisine veya başkasına menfaat sağlayan şahıslara, rüşvet suçuna ilişkin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldı. Dün Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığında görevli 2 Sahil Güvenlik Botu, 48 personel, 10 araç ve 1 dron ile yapılan barınak operasyonunda, 7 şahıs gözaltına alındı, ifadelerine başvurulan 24 şüpheli ve 9 diğer şahıs olmak üzere toplam 40 şahıs hakkında adli işlemler başlatıldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ve dijital materyallere el konuldu.
Samsun Başkan Kurnaz: “Son altı ayda bin 125 kilo atık yağı geri dönüşüme kazandırdık” Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 2024 yılının son altı ayında bin 125 kilo bitkisel atık yağın geri dönüşüme kazandırıldığına dikkat çekerek, “Belediye olarak ’Sıfır Atık Projesi’ kapsamında başlattığımız atık yağ toplama kampanyasına duyarlı İlkadımlı hemşehrilerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi. İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün, “Sıfır Atık” projesi kapsamında, atık yağların geri dönüşüme kazandırılması için başlattığı çalışma olumlu sonuçlar vermeye başladı. Konunun uzmanı lisanslı bir firma ile imzalanan protokol kapsamında İlkadım ilçesi sınırları içinde bulunan; evler, iş yerleri, restoranlar, okullar gibi birçok noktadan bitkisel atık yağlarının toplanması ve bu atıkların biyodizel üretimi gibi geri dönüşüm projelerine kazandırılması hedefleniyor. Yürütülen proje kapsamında, atık üreticilerine lisanslı araçlar ve personel ile hizmet verilecek. Bitkisel atık yağların toplanması, taşınması ve geri kazanımı aşamalarında, ilgili yönetmeliklere uygun şekilde hareket edecek olan firma, çevre kirliliğinin önlenmesinde önemli bir rol üstlenmiş olacak. Aynı zamanda ekonomik değeri olan atık yağların geri dönüştürülmesi sağlanarak sürdürülebilirlik açısından büyük bir fayda elde edilmiş olacak. “Proje, ülke ekonomisine katkı sağlayacak” Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve toplanan atık yağların, ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlkadım Belediyesi olarak ’Sıfır Atık’a yönelik ilçemizde farkındalık oluşturmak için öncelikle pilot mahallelerde eğitim programları, okullarda bilgilendirme etkinlikleri, konut ve sitelerde konuya ilişkin bilinçlendirme programları gerçekleştireceğiz. Bu sayede İlkadımlı hemşehrilerimizi atık yağları doğru şekilde ayrıştırmaları konusunda bilinçlendireceğiz. Çevre koruma konusunda atmış olduğumuz bu adımla çevreye duyarlı bir toplum oluşturmayı amaçlıyoruz. Unutulmamalı ki; 1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebiliyor. Bu nedenle atık yağları mutlaka geri dönüşüme kazandırmalıyız. Şu an pilot bölge olarak Kalkancı Mahallemizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. İşletmelerden ve vatandaşlarımızdan ricamız; bitkisel atık yağları biriktirerek, ‘Alo Atık’ hattı üzerinden lisanslı firmaya teslim etmeleri olacak. Bu konuda İlkadımlı hemşehrilerimizden yüksek bilinç ve anlayış bekliyoruz. İlkadım’ı çevreye duyarlı daha yaşanabilir bir hale getirmek için hep birlikte omuz omuza verip mücadele etmemiz gerekiyor. Ben bu konuda İlkadım’a ve dolayısıyla İlkadımlı hemşehrilerimize güveniyorum” ifadelerini kullandı.