YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 11:33

PAZARLARLILAR, GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİYOR

A
A
A
PAZARLARLILAR, GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİYOR

19 Mayıs tarihinde 5.9 şiddetindeki depremden sonra sürekli olan deprem, 16 Nisan`dan sonra hızını ve şiddetini artırdı.16 Nisan`da 4.8 ve 4.7 şiddetindeki depremler ile başlayan süreçte yüzlerce deprem olmaya devam ediyor. Son olarak 27 Nisan tarihinde gece 01:05`de 4.9 şiddetinde deprem oldu. 4.9`un onlarca artçı depremi olmaya devam ediyor.
16 Nisan tarihinden itibaren irili ufaklı yüzlerce depremden etkilenen Pazarlar ilçesinde vatandaşlar, depremlerin sürmesi nedeniyle geceleri sokaklarda geçiriyor.
Vatandaşların bir kısmı kendi imkânları ile kurduğu çadırlarda ve araçlarında kaldığı bildirildi. İlçede yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğu artçı sarsıntılardan tedirgin oldukları için evlerine giremedikleri ve halkın gündüzleri ise normal yaşantılarına devam ettiği bildirildi.
Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, korku ve panik nedeniyle geceyi sokaklarda geçiren vatandaşların ziyaret edilerek mağduriyetlerinin giderildiğini söyledi. Çınar, ``İlçemizde yaşayan insanlarımızın deprem dolayısıyla çektiği çileyi hepimiz birlikte çekiyoruz. Jandarma ve Emniyet teşkilatımız da depremden hemen sonra ilçe merkezinde ve köylerimizdeki vatandaşlara anında ulaşmışlardır. Yaşanılan bu depremde tüm vatandaşlarımızın metanetli ve sağduyulu yaklaşımları nedeniyle hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim `` diye konuştu.
İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun ise depremi Simav ile aynı şiddette hissettiklerini belirterek, ``İnsanlarımız deprem korkusuyla evlere girmiyorlar. Depremlerin 16 Nisan tarihinden itibaren çok sık olması ve şiddetli olması halkımızı tedirgin ediyor. Deprem anında ve sonrasında sakin olmamız gerekiyor. Deprem ile birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir