ASAYİŞ - 25 Nisan 2024 Perşembe 13:46

Tavandaki lambaları düzeltirken elektrik akımına kapılarak 4 metreden düştü

A
A
A

Konya’da iş yerinin tavanında bulunan lambaları düzeltmek için merdivenle 4 metre yükseğe çıkan iş yeri sahibinin elektrik akımına kapılarak zemine düşme anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. İş yeri sahibi hastaneye kaldırılırken, yapılan muayenelerinde sağlık durumunun iyi olduğunun anlaşılması üzerine hastaneden taburcu edildi.

Olay, 22 Nisan Pazartesi günü gece saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Erenköy Mahallesinde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş yeri sahibi antikacı Uğur Bitim (49), misafirlerini ağırladıktan sonra mezat yaptıkları büyük çadırın tavanında bulunan lambaları düzeltmek için merdiven yardımıyla 4 metre yukarı çıktı. Lambaları düzelten Uğur Bitim, bu sırada kablodan elektrik akımına kapıldı. Bir süre akımdan etkilenen Bitim, merdivenden zemine düştü. İhbar üzerine adrese sağlık ekibi sevk edildi. Bitim, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan muayenelerin ardından sağlık durumu iyi olan Uğur Bitim, taburcu edildi.

Olay anı güvenlik kamerasında

İş yeri sahibi Uğur Bitim’in akıma kapıldığı anlar ise iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Bitim’in tavanda bulunan lambaları düzeltmek için merdivene çıktığı, çalıştığı sırada elektrik akıma kapılarak 4 metre yükseklikten aşağıya düştüğü görülüyor.

Tavandaki lambaları düzeltirken elektrik akımına kapılarak 4 metreden düştü, o anlar kameraya yansıdı

“Hiçbir kırık çıkıksız atlattım elhamdülillah”

Yaşadıklarını anlatan Uğur Bitim, “Akşamdan misafirlerim geldi. Saat 11.30’a kadar oturdular. Daha sonra 11.30’da dağıldılar. Ben de burada lambalarla uğraşıyordum. Ampulleri düzelteyim diye yukarıya çıktım, beşini bağladım. Yukarıya doğru biraz daha çekerek ufak tefek kendim yapıyordum. Beşinci sırada tam orada elektriğin dağıtım bağlantısı varmış, görmedim elimle beraber avuçladığım an 4 metre kadar yükseklikte salladı tam hatırlıyorum. Zaten gözlerim filan karardı. Orada çırpındığımı hatırlıyorum. Daha sonra sırtüstü yere düştüm. Biraz geri geri sürüklendim. Orada ayağa kalkar gibi oldum. Elime telefonu aldım. Hemen bir komşuyu aradım. Onlar ambulansa haber verdiler, sağ olsun müdahale ettiler hastaneye kaldırdılar. Elhamdülillah bir şeyim çıkmadı. Hiçbir kırık çıkıksız atlattım elhamdülillah” dedi.

İbrahim Yetkin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Prof. Dr. Karabulut: “Asıl engelli fiziksel olanlar değil, düşünce dünyasındaki engelleri aşamayanlardır” Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire (SKS) Başkanlığı iş birliği ile 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Engelliler Haftası Şenlikleri düzenlendi. AİÇÜ 15 Temmuz Şehitleri Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen şenliklere AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Genişel, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Bayraktar, Ağrı Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Gıyas Keskin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversite olarak dezavantajlı öğrencilere her zaman destek olduklarını belirterek, “Onların dezavantajlı durumlarını avantaja dönüştürmeyi hedefleyen çalışmalar sonucu yürümekte zorluk çekenlerin yürümeye, konuşmakta güçlük yaşayanların konuşmaya başlamaları, antrenör hocalarının destekleri ile birçok öğrencinin katıldıkları spor müsabakalarında Türkiye dereceleri elde etmeleri bizleri memnun etmektedir. Bunun yanı sıra Üniversitemiz bünyesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışan kardeşlerimizin hem sosyal hayata katılma imkânı bulabilmesi hem de ekonomik özgürlüğünü kazanabilmesi ortaya konulan gayretlerin amacına ulaştığını göstermektedir” diye konuştu. Dezavantajlı durumda bulunan insanların zaman zaman bazı engellerle karşılaşabildiklerini kaydeden Prof. Dr. Karabulut, dezavantajlı grupta olmayıp da düşünce yapısındaki engelleri aşamayan insanların gerçek engelliler olduğunu söyledi. Bu konuda toplum olarak bilinçli bir şekilde hareket etmenin daha iyi olacağına inandığını kaydeden Prof. Dr. Karabulut, bunun için dezavantajlı kişilere destek olma davranışının bir haftayla sınırlı olmayıp tüm yıla yayılması gerektiğini belirtti. Tüm dezavantajlı bireylerin Engelliler Haftasını kutlayan Prof. Dr. Karabulut, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayraktar’a, Doç. Dr. Karataş’a ve SKS Daire Başkanı Mehmet Fatih Karaoğlan’a dezavantajlı öğrencilere özverili bir şekilde vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti. Şenlikler, öğrencilerin gösteri sunumu ve Prof. Dr. Karabulut’un öğrencilere hediye takdim etmesi ile sona erdi.
Antalya Yüzünden ameliyat olmaya hazırlanan gence hırsız şoku: "1 kuruşum bile kalmadı" Antalya’da 10 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası yüzünden sıkıntı yaşayan ve 1 gün sonra ameliyata girecek olan cep telefonu satıcısı gencin iş yerine, kapüşonlu ve cerrahi maskeli hırsız girdi. Hırsız, iş yerindeki sıfır, ikinci el ve müşterilerin tamire verdiği onlarca cep telefonunu ve iş yeri sahibinin yüz ameliyatı için biriktirdiği parayı çalarken, toplamda 650 bin TL’yi aşkın zararı olduğunu belirten genç, "Yarın ameliyat olacaktım ama 1 kuruşum kalmadı. Çok mağdurum. Aldıklarını geri getirsin, şikayetçi olmayacağım" dedi. Hırsızlık anıysa güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Olay, geçtiğimiz salı günü saat 05.15 sıralarında Kepez ilçesi Güneş Mahallesi 2309 Sokak üzerindeki Adem Bilir’e (22) ait cep telefonu satışı ve tamiri yapan bir iş yerinde yaşandı. Kimliği belirsiz kapüşonlu ve cerrahi maskeli hırsız, iş yerinin kapısındaki camı kırıp içeri girerek sıfır, ikinci el ve müşterilerin tamire verdiği onlarca cep telefonunu, iş yeri sahibinin yüz ameliyatı için biriktirdiği parayı çaldı. Hırsızlık şüphelisi aynı zamanda gence ait kurusıkı bir tabancayı da çaldı. Komşusunun haber vermesi üzerine iş yerine gelen Adem Bilir, neye uğradığını şaşırdı. Bilir, polisi arayarak şüpheli hakkında şikayetçi oldu. Hırsızlık anı güvenlik kamerasında Hırsızlık anıysa iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde kapüşonu ile başını, maske ile de yüzünü kapatan şüphelinin, iş yerindeki cep telefonları ve paraları çalıp kaçtığı görüldü. "650 bin TL’den fazla zararım var" Olayı anlatan Bilir, "Akşam dükkanı kapatıp eve gittim. Sabah komşum aradı ve iş yerimin kapısındaki camın kırıldığını söyledi. İlk başta inanmadım, şaka yapıyor sandım. Sabah geldiğimde bütün cihazları toplamış hepsini. Sıfır 25 tane, tamir ettiği 30 ikinci el, 6-7 tane müşterilerin cep telefonu vardı. Yarın ameliyat olacaktım; kasadaki 15 bin lira, 50 bin lira ve yine ameliyat için kumbaraya koyduğum yaklaşık 20 bin lirayı da almış. Hepsini hesaplarsak 650 bin TL’den fazladır" dedi. "1 kuruş param kalmadı" Olay sonrası şikayetçi olduğu hırsıza da seslenen Bilir, "12 sene önce kaza geçirdim, yüzümden ameliyat olacaktım. Çok mağdurum. Aldıklarını geri getirsin şikayetçi olmayacağım. Müşteriler arayıp telefonlarını istiyor. Yarın ameliyat olacağım bir kuruş param kalmadı. Sanırım ameliyat olmayacağım" ifadelerine yer verdi.
Konya Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, öğrencilerle bir araya geldi Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) düzenlenen Topluluk Akademisi 2024 etkinlikleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek ’Gönüllülük’ konusunda söyleşi gerçekleştirdi. NEÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından öğrenci toplulukları başkanları için organize edilen bir eğitim ve destek programı olan ’Topluluk Akademisi’ çerçevesinde Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen ’Gönüllülük’ başlıklı etkinlikte Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, öğrenci toplulukları temsilcileriyle buluştu. NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer ve NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Mızırak’ın moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Başkan Ömer Korkmaz, gönüllülüğün toplumun dayanışma ve yardımlaşma ruhunu güçlendirdiğini vurgulayarak, sporun ve kulüplerin topluma olumlu katkı sağlamak için önemli bir platform olduğunu belirtti. İnsan ilişkilerinde güvenin mühim bir yer teşkil ettiğini kaydeden Korkmaz, "Hayallerimde her zaman Konyaspor başkanı olmak vardı. Çünkü Konyaspor tribününde, o atmosferde büyümüş bir insanım ve gönülden bu takıma bağlıydık her zaman. Böyle bir işe akıl yürüterek girilmez, gönül karar verir ve bu bir gönül işidir. Bu tür görevlerde bulunmak fedakarlık gerektirir. En çok da ihmal ettiğiniz en değerlileriniz, aileniz oluyor maalesef. Ama neden burada olduğunuzu düşündüğünüz zaman, kalbinize sorduğunuzda devam edip daha iyisi için uğraşmaya çalışıyorsunuz" dedi. Konyaspor’un uzun vadeli, sürdürülebilir planları olan bir kulüp haline gelmesi için çalıştıklarını aktaran Başkan Korkmaz, "Kulüpte görev aldığım dönemlerde hep dikkat ettiğim bir konu vardır. En küçüğünden en büyüğüne Konyaspor’a gönül vermiş, maçlara gelmiş, en ufak katkı sağlamış kim varsa onların hakkını korumak. İnşallah önümüzdeki sene Süper Lig’de devam edersek mevcut çalışmalarımıza ek olarak altyapı ve diğer spor branşlarında da önemli işler, yatırımlar yapma hazırlığı içerisindeyiz" şeklinde konuştu. Program, soru cevap bölümü ve hediye takdiminin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Muğla Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 4 ilçeden gelen 31 ‘Engelsiz İzci’ için Köyceğiz’de kamp düzenledi. İzciler, gün boyu oyunlar oynayarak, çeşitli etkinlikler yaparak, şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendi. ‘Çocuklarımıza hayatlarını kendi başlarına sürdürme eğitimi veriyoruz’ Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen engelli etkinliklerinde bireylere aileleri olmadan hayatlarını sürdürme ve sorumluluk alarak bağımsız yaşayabilme eğitimleri verdiklerini söyleyen Sosyal Hizmet Uzmanı ve aynı zamanda izci lideri olan Zeliha Balık, “Fethiye’den, Marmaris’ten, Milas’tan ve Menteşe’den gelen arkadaşlarımız ile günübirlik bir etkinlik düzenledik. Sabah kalkınca dişlerini fırçalamasından yatağını düzeltmesinden, kıyafetlerini gün içinde giyiş şeklinden, yemeğini kendi alması, yediği tabağı kendi kaldırması gibi basit şeylerden başlayarak ailesi olmadan yapabilme becerisini kazandırmaya çalışıyoruz. O nedenle kamplarımız ailesiz oluyor. Çadırlarını kendileri kuruyorlar, yataklarını yapıyorlar. Gün içerisinde denetim yapıyoruz çadırların içine. Çarşafları düzgün mü, kıyafetleri kalktı mı, kirlileri ayrı yere koymuş mu? Bunları önceden öğretiyoruz, kamplarda da uygulamalarını bekliyoruz. Bu şekilde de yaşama adapte etmeye çalışıyoruz” dedi. Etkinliğe Fethiye’den katılan Engelsiz İzci Kenan Kayıkçı Köyceğiz’de düzenlenen etkinlikten çok şey öğrendiğini ve güzel zaman geçirdiğini belirterek, “İzcilikte doğayı korumayı, çöp atmamayı, doğayı temiz tutmayı öğrendim. Bugün taşlarla bir eser yaptık. Sabah oyunlar oynadık. Balon yarışması yaptık eğlendik. İzci olmayı çok seviyorum” dedi. Köyceğiz’de düzenlenen izci etkinliğine Marmaris’ten katılan Ceyda Altın değişik etkinliklerle çok eğlendiklerine vurgu yaparak “İzcilik kampına gidiyoruz. Çok eğleniyoruz. Değişik etkinlikler yapıyor, değişik oyunlar oynayarak çok eğleniyoruz. Kendi başımıza yataklarımızı topluyoruz” dedi.
Diyarbakır Hacıbaba Pastaneleri, Amedspor’un 1. Lig yolundaki en büyük sponsoru oldu Diyarbakır merkezli Hacıbaba Pastaneleri, Amedspor’un 1. Lig’e yükselmesindeki en büyük sponsor destekçisi oldu. Kulüp yönetimiyle yapılan anlaşma, Amedspor’un sportif başarısına sağladığı önemli katkılarla öne çıktı. Amedspor’un 1. Lig’e çıkmasında Hacıbaba Pastanelerinin rolü büyük oldu. İlçe ve kent merkezlerinde hizmet veren pastaneler zinciri, spor kulüplerine ve toplum etkinliklerine yaptığı desteklerle biliniyor. Amedspor’un başarısında da aktif bir rol oynayan Hacıbaba Pastaneleri, kulübün altyapıdan üst liglere kadar olan tüm kademelerinde destek sağlıyor. Hacıbaba Pastanelerinin Amedspor’a sağladığı sponsorluk, kulübün maddi ve manevi anlamda güçlenmesine katkıda bulunuyor. Bu destek, Amedspor’un altyapı tesislerinin geliştirilmesi, futbolcu transferleri, teknik kadronun güçlendirilmesi ve diğer operasyonel ihtiyaçların karşılanmasında kullanılıyor. Hacıbaba Pastaneleri CEO’su Ömer Elaldı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amedspor’un 1. Lig’e çıkmasında yer almaktan gurur duyuyoruz. Kulübümüzün başarısını desteklemek ve Diyarbakır’ın spor kültürüne katkı sağlamak, bizim için büyük önem taşıyor. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz ve Amedspor’un yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Hacıbaba Pastanelerinin Amedspor’a sağladığı sponsorluk desteği, kulübün 1. Lig’de başarılı bir performans sergilemesi ve bölgenin spor potansiyelini artırması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu işbirliği, Diyarbakır sporunun daha da ileriye gitmesine katkı sağlayacak ve bölgenin futbol potansiyelini artırmaya yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçecek.