SPOR - 06 Ekim 2024 Pazar 16:29

Kerem Yavaş: "Üzgünüz, ama oyunumuzdan memnunuz"

A
A
A
Kerem Yavaş: "Üzgünüz, ama oyunumuzdan memnunuz"

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, Konyaspor’a deplasmanda 2-1’lik skorla mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada "Üzgünüz, ama oyunumuzdan memnunuz. Sadece anları ve detayları hallettiğimiz zaman daha iyi olabileceğini düşünüyoruz" dedi.


Eyüpspor, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda karşılaştığı Konyaspor’u 2-1’lik skorla mağlup oldu. Maç sonu basın toplantısında konuşan Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, "Kazanmak için hazırlandığımız, kazanmayı da hak edecek oyunu oynadığımız, oyunun büyük bir bölümünde bir karşılaşma sonrası maalesef basit bir şekilde elimizdeki maçı Konyaspor’a verdik. Onun için gerçekten üzgünüz. Maçın ilk 70 dakikası hatta gol yediğimiz 72. dakikada kadar oyunu kontrol eden, oyunu domine eden, oyunun ritmini, yönünü belirleyen bir Eyüpspor vardı. Bu ciddi bir deplasman oyunu, skoru da bulduk. Sonrasında maalesef çok basit ayağımızdaki topu rakibe vererek ki Konyaspor’un bize karşı sadece kontrataklardan ve duran toplardan etkili olabileceğini biliyorduk. Maalesef bu basit hata sonrası kalemizde gol yedik. Ondan sonraki süreç tamamen bir fiziksel teknik veya taktik başlıklarla değerlendirilebilecek, tamamen işin psikolojik tarafı ev sahibi takıma geçti skoru bulduktan sonra. 7-8 dakika tekrar üzerimize gelmeye başladılar; ama burada da ciddi pozisyon vermeden bu süreci de iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Sonrası tekrar oyunun kontrolünü ele aldık. Maçı berabere biteceğine üzüleceğimiz anlarda maalesef çok basit bize yakışmayan bir yerde, bir anda, duran toplarda çok etkili olan bir takıma karşı faul verdik. Onlar da bunu değerlendirdi ve kazandılar. Üzgünüz, ama oyunumuzdan memnunuz. Sadece anları ve detayları hallettiğimiz zaman daha iyi olabileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultan Bestekarlar Rami Kütüphanesi’nde unutulmaz bir gece yaşattı Osmanlı Sultanları Sultan IV.Murad, III.Selim, II.Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Sultan Vahideddin tarafından bestelenen, tarihi 300 yıla kadar uzanan musıki eserleri Rami Kütüphanesi’nin duvarlarında yankılandı. Osmanlı Sultanları Sultan IV.Murad, III.Selim, II.Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Sultan Vahideddin tarafından bestelenen, tarihi 300 yıla kadar uzanan musıki eserleri konseri Rami Kütüphanesinde gerçekleşti. Musıki Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik, Türkiye Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirildi. Sultan Bestekarlar konseri, hem sanata hem de Osmanlı’nın müzikal mirasına saygı duruşu niteliği taşıdı. Geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ve çok sayıda seçkin davetli katılırken; sanat dünyasından tanınmış simalar Hande Soral, İlayda Alişan ve Rabia Soytürk’ün katılımıyla daha da renklendi. Rami Kütüphanesi’nin etkileyici atmosferinde gerçekleşen buluşma, müziğin gücüyle geçmişin ruhunu canlandırdı. Hande Soral, İlayda Alişan ve Rabia Soytürk gibi ünlü isimler, klasik Türk musıkisine olan ilgilerini Sultan Bestekarlar konserinde bir kez daha gösterdi. Bu köklü müzik geleneğine olan hayranlıklarını dile getirirken, geleneksel musıkimizin zarafeti karşısında duydukları derin ilgiyi ve saygıyı ifade ettiler. Yalnızca oyunculuk ve televizyon dünyasında değil, sanata ve kültüre olan duyarlılıklarıyla da tanınan bu isimler, Türk musıkisinin ruhunu yansıtan etkinliklerde yer alarak, sanatın farklı dallarını bir araya getiren güçlü bir köprü oluşturuyorlar. Sanatseverlerden yoğun ilgi Yoğun ilgi gören konserin sunuculuğunu, usta radyo ve televizyon programcısı Cumhur Enes Ergür üstlendi. Türk musıkisinin zarif eserlerini seslendiren hanendeler İrem Şamlı, Selin Yücesoy, Ahmet Yağmur Kucur ve Sait Berker Seymenoğlu, dinleyicileri Osmanlı saraylarının zamana meydan okuyan melodileriyle büyüledi. Onlara eşlik eden saz virtüözleri ise, tanburda Özata Ayan, kanunda Mustafa Tabak, neyde Ahmet Cavit Altınkaynak, kemençede İremnur Yaşar ve ritimde İlayda Uçar’dan oluşan ekip, müziğin derinliğini ustalıkla sahneye taşıdı. Bu muhteşem gece, klasik Türk müziğinin inceliklerini keşfetmek isteyen sanatseverlerin büyük ilgisini çekti. Rami Kütüphanesinin tarihi atmosferi, sultan bestekârların zamansız eserleriyle yankılandı; adeta tarihe kısa bir yolculuk yapıldı.
Aksaray Aksaray’da 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Yerel üreticilere destek olmak ve Aksaray’ın ürünlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen festivalde çeşitli etkinliklerle katılımcılar da doyasıya eğlendi. Aksaray Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalde, yerel üreticilerin desteklenmesi ve Aksaray’ın zengin tarım ürünlerinin tanıtılması hedeflenirken, çeşitli etkinliklerin düzenlediği festivale halkın yoğun katılımı dikkat çekti. Festivalde yer alan çocuk oyun parkurları küçük misafirlere eğlenceli dakikalar yaşatırken, Mine Gez ve Yılmaz Çil konser verdi. Özellikle pekmez yarışması yerel üreticilerin yeteneklerini sergilemesi açısından büyük ilgi gördü. Pekmez yarışmasında 1. Kargın Köyünden Üzeyir Katı, 2. Karataş Köyünden Kamile İçli, 3. Karaören Köyünden Eda Orhan ve 4. Kargın Köyünden Selma Çiftçi olurken, ödülleri protokol tarafından verildi. Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Evren Dinçer, bu tür etkinliklerin hem yerel üreticilere destek sağladığını hem de Aksaray’ın kültürel ve tarımsal zenginliklerini tanıtmak açısından önemli olduğunu belirterek, “Her yıl daha büyük bir coşkuyla kutladığımız bu festival, bölgemizin ürünlerini tanıtma ve yerel üreticilerimizi destekleme amacı taşıyor” dedi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise Aksaray’ın tarımsal zenginliğine dikkat çekti.
Manisa Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 1 - Gençlerbirliği: 0 Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında Manisa FK, sahasında ağırladığı Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 5. dakikada Ramirez’in pasıyla rakip ceza yayı içerisinde topla buluşan Fofana’nın şutunda, kaleye giden topu son anda savunmada Alperen ayak koyarak tehlike bölgesinden uzaklaştırdı. 29. dakikada Gençlerbirliği savunmasının paslaşması sırasında araya girerek topu önüne alan Cissokho’nun ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Erhan’ın müdahalesine rağmen filelerle buluştu. 1-0 45+2. dakikada Gençlerbirliği’nde Buğra’nın kullandığı korner vuruşu sonrası Manisa FK savunmasının uzaklaştıramadığı topu penaltı noktası yakınlarında önüne alan Zuzek’in müsait pozisyonda yerden şutunda, kaleci Alperen son anda uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti. 59. dakikada Gençlerbirliği atağında orta sahadan atılan uzun pasta sol kanatta topla buluşan Metehan’ın ceza sahası içi sol çaprazdan sert şutunda kaleci Alperen, üzerine gelen topu güçlükle çeldi. Hakemler: Süleyman Bahadır, Güner Mumcu Taştan, Harun Reşit Güngör Manisa FK: Alperen Uysal, Yusuf, Bartu, Gameli, Kaan, Oğuz (Diallo dk. 55), Cissokho, Efe (Kadir Kaan dk. 55), Ramirez (Kazım Can dk. 81), Fofana (Osuji dk. 81), Wriedt (Muhammed Enes dk. 67) Yedekler: Eren, Kerem, Umut, Oktay, Muhammet Ensar Teknik Direktör: Çağdaş Çavuş Gençlerbirliği: Erhan, Alperen Babacan, Sinan, Zuzek, Oğuzhan (Fıratcan dk. 65), Mikail (Jimmy Durmaz dk. 83), Etebo (Nalepa dk. 46), Metehan, Mete Kaan (Gökhan dk. 46), Buğra (Yatabare dk. 65), Djitte Yedekler: Orkun, Samed, Çağrı, Taha Necati, Ensar Teknik Direktör: Recep Karatepe Gol: Cissokho (dk. 29) (Manisa FK) Sarı kartlar: Gameli, Kazım Can (Manisa FK), Etebo, Djitte, Jimmy Durmaz, Alperen Babacan (Gençlerbirliği)