TEKNOLOJİ - 31 Ocak 2025 Cuma 10:39

Başkan Altay tatilini Bilim Merkezinde değerlendiren çocuklarla buluştu

A
A
A
Başkan Altay tatilini Bilim Merkezinde değerlendiren çocuklarla buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Bilim Merkezi’ni ziyaret ederek Lego Temalı BrickZone Sergi Alanı’ndaki etkinliklere katılan çocuklarla bir araya geldi.


Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nin yarıyıl tatilinde de yoğun bir şekilde ziyaretçilerini ağırladığını belirten Başkan Altay, “Bir taraftan Bilim Merkezi’mizi geliştirmeye çalışırken bir taraftan da çocukların deneyimler elde edebileceği alanlar oluşturuyoruz. Bu lego alanımızı yeni açtık. Bin metrekarelik alanda çocukların deneyle uğraşabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri, lego dünyasına başlangıç yapacağımız bir alan oluşturduk. Ayrıca dijital bölümlerimizle de çocuklar yapmış olduğu legoları dijital alana aktarıyor. Çok yoğun bir ilgi var” diye konuştu.



Tüm Konyalıları Bilim Merkezine davet etti


Konya Bilim Merkezi’nin her geçen gün kendini yenileyerek, görevine devam ettiğini vurgulayan Başkan Altay, “Burada temel amacımız çocukların bilimle tanışmaları, kendilerini geliştirmesi ve gelecekte ülkemize yararlı bilim insanları olmalarını sağlamak. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle şehir dışından, komşu şehirlerimizden çokça ziyaretçi alıyoruz. Tüm Konyalıları Bilim Merkezi’mizde yeni açtığımız lego alanına ve diğer alanlarımıza çocuklarıyla güzel vakit geçirmeleri için davet ediyorum. Tatil, Bilim Merkezi ile çok güzel” değerlendirmesinde bulundu.


Lego etkinlikleri, 2 Şubat tarihine kadar Konya Bilim Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.



Başkan Altay tatilini Bilim Merkezinde değerlendiren çocuklarla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Haber alınamayan 55 yaşındaki epilepsi hastası kadın 4 saat süren aramayla bulundu Adana’nın Kozan ilçesinde dün öğlen saatlerinde evinden çıkan ve haber alınamayan epilepsi hastası 55 yaşındaki Dudu Aktürk, 40 kişilik ekibin yaptığı 4 saatlik aramayla gece yarısı zeytin ağacı altına bulundu. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Ağlıboğaz Mahallesi Ay Sokak’taki evinden dün öğlen saatlerinde çıkan ve epilepsi hastalığı bulunan Dudu Aktürk akşama kadar dönmedi. Yakınları tarafından bölgede aranan kadına ulaşılamayınca durum polise ve arama kurtarma ekiplerine bildirildi. Bölgeye AFAD, AKOM, Yesevi Arama Kurtarma, MEB AKOP ekiplerinden oluşan 40 kişi gitti. 40 kişilik ekip ve mahalle sakinlerinin de desteğiyle 3-4 kilometrelik sarp kayalıkların da olduğu bölgede çalışma yaptı. Ekiplerin gece yarısına kadar sürdürdüğü çalışmada mutlu haber geldi. Aktürk, bir zeytin ağacının altında bulundu. Sağlık durumu iyi olduğu belirlenen Aktürk, ekipler tarafından evine getirildi. Aktürk’ün evde kullandığı ilaçlarını vererek geçmiş olsun temennisinde bulunan ekipler bölgeden ayrıldı. Mahalle sakinleri de Dudu Teyze bulunduğu için mutlu olduklarını ifade etti. Yesevi Arama Kurtarma ekip lideri Ali Yılmaz, 4 kilometrelik sarp kayalık alanda arama çalışması yapıldığını ve Dudu Teyze’yi buldukları için sevindiklerini kaydetti. Arama çalışmalarına destek veren komşulardan Ferhat Köse, "Zeytin ağacı altında bulundu şükür. Çok korktuk ama inşallah bundan sonra bize haber vermeden bir yere ayrılmaz, bizler de yanında olacağız" dedi.