YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 17:24

MERAM`DA SİPER OKULU SAHNELENİYOR

A
A
A
MERAM`DA SİPER OKULU SAHNELENİYOR

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü münasebetiyle hazırlanan “Siper Okulu” adlı tiyatro Konevi Kültür Merkezi’nde sahneleniyor.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ve oyunun senaristi Doç. Dr. Caner Arabacı ile birlikte bir basın toplantısı yaparak, bu akşamdan itibaren 5 gün sahnelenecek oyuna tüm Konyalıları davet etti. Millet olarak Çanakkale Savaşı’nda ecdadımızın gösterdiği kahramanlığın en önemli övünç kaynaklarımızdan biri olduğunu vurgulayan Başkan Kalaycı, “Bu zaferle ilgili tiyatro ekibimiz tarafından geçtiğimiz yıllarda sahnelenen oyunlara da vatandaşlarımız çok yoğun ilgi göstermişti. Bu yıl ise Doç. Dr. Caner Arabacı beyin senaryosunu yazdığı ’Siper Okulu’ isimli 2 perdelik oyun, bugünden itibaren 5 gün boyunca sahnelenecek. 18 Mart 2012 Pazar günü saat 19.30’da da ünlü sanatçı Hasan Kaçan’ın yapacağı sunumla Çanakkale Zaferi’ni anma etkinliklerimiz sona erecek” dedi.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, ’Sırçalı’ ismiyle marka tescilini yaptırdıkları kravat ve şalı da basın mensuplarına tanıttı. Kalaycı, “Kravat ve şaldaki desenler, tarihi yerlerdeki desenlerin yaşatılması adına Konevi Cami ile Sırçalı Medrese’deki motiflerden alınmıştır” diye konuştu.
Konya kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak için Meram Belediyesi ve diğer birçok kurumla faydalı işbirlikleri yaptıklarına işaret eden TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da, “Kültürel ve sosyal belediyeciliğin fiziki belediyecilik hizmetlerine eşdeğer olduğuna inanıyorum. Çünkü fiziki hizmetlerle insanların ayaklarına hizmet gidiyorsa kültürel ve sosyal belediyecilikle ise beyinlerine hizmet edilmiş olur” dedi.
“Seçilmiş insanların, toplumun kültürüne ve değerlerine sahip çıkması alkışlanacak bir durumdur” diyen Doç. Dr. Caner Arabacı, Çanakkale Zaferi’nin genç nesle çok iyi anlatılması gerektiğini vurguladı. Arabacı, “Bu tür kültürel faaliyetler toplumu geleceğe taşıma adına çok önemlidir. Konu Çanakkale olunca görev 1 kat daha artıyor. Çanakkale Savaşı ile ilgili yabancılar bizden çok daha fazla araştırma, belgesel ve film yapmıştır. Atalarımızın hislerini, kahramanlıklarını çocuklarımıza çok iyi yansıtmamız gerekiyor.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Eskipazar’da eğitim, kültür ve turizm potansiyeli artırılacak Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva ile bir araya gelerek bölgesel iş birlikleri ve projeler hakkında görüşmeler gerçekleştirdi. Eskipazar’da düzenlenen toplantıda, Karabük Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Eskipazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Hadrianopolis Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Dağcıoğlu, Eskipazar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ünnü ve Strateji Geliştirme Müdürü Nuri Sarıkaya da bulundu. Toplantıda, Eskipazar’ın eğitim, kültür ve turizm potansiyelini artırmak adına yapılabilecek projeler ele alındı. Özellikle Hadrianopolis Antik Kenti’ndeki arkeolojik kazılar ve bu bölgenin turizme kazandırılması konusunda iş birliği olanakları değerlendirildi. Ayrıca, meslek yüksekokullarının ilçedeki gençlere sağladığı eğitim imkanlarının geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu. Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin bölgesel kalkınmaya katkı sağlama misyonu çerçevesinde Eskipazar’daki projelere destek olmaya devam edeceğini belirtti. Belediye Başkanı Cıva ise üniversite ile yapılan bu iş birliğinin ilçenin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Görüşme Başkan Cıva’nın Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a hediye takdimi ile sona erdi.