GENEL - 22 Haziran 2023 Perşembe 10:56

Bıçakçılardan “Bıçak biletmeyi son güne bırakmayın” tavsiyesi

A
A
A
Bıçakçılardan “Bıçak biletmeyi son güne bırakmayın” tavsiyesi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar bıçak, satır ve et makinası bıçaklarını biletmek için bıçakçıların yolunu tuttu.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar bıçak, satır ve et makinası bıçaklarını biletmek için bıçakçıların yolunu tuttu. Konya’daki bıçakçılar, bıçak almak ve biletmek isteyen vatandaşların işlerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.


Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Konya’da çarşılarda yoğunluk başladı. Vatandaşları bir yandan da bıçaklarını biletme telaşı sardı. Bazı vatandaşlar yeni bıçak satın alırken, bazıları eski bıçaklarını biletmeyi tercih etti. Dedesi ve babasından kalan mesleği devam ettiren 67 yaşındaki Seyit Güner, “60 yıldır bu işlerle uğraşıyorum. Asıl mesleğim dedemden kalma demirciliktir. Balta ve tahra imalatından başlayarak dedemden babama daha sonra da bana kaldı. Askerliğim de dahil mesleğime ara vermedim. Bayrama 10 gün kala tezgah açıyorum. Vatandaşlarımızın bıçaklarını biliyorum. Üç beş kuruş da para kazanıyoruz. Bıçak başına 10 lira, satır başı 20 lira gibi bir fiyatımız var. Her sene de müşterilerim çoğalıyor” dedi.



"Hayvana yazık olur, kendisi de rezil olur"


Vatandaşlara bıçak bileme işlerini son güne bırakmamaları gerektiğini hatırlatan Seyit Güner, “Vatandaşlardan tek ricam bıçaklarını Pazartesi ve Salı günü getirmesin. Bu hafta içerisinde getirdi getirdi. Bıçak düzgün bilenmezse keseceği hayvana eziyet eder, bıçağı kesmez. Hayvana yazık olur, kendisi de rezil olur. En iyisi bayram öncesinde işini güzel yapan bir ustaya yaptırsın. Bir de dede baba mesleği olanın eli yatkın olur, bu işlerde uzman olur. Arkasındaki esnaf da, destek verince, yapan usta da ona destek verince hiçbir şikayet gelmez, bayramları rezil olmaz. Bayramda güzel bir kurban kesmiş olur” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği Nilüfer Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve üniversite öğrencilerine, her gün ücretsiz sıcak yemek hizmeti sunarak destek oluyor. Hacı Remziye Bakgör Aşevi’nde verilen yemek hizmetinin yanı sıra, her gün iki öğün sıcak yemek de ihtiyaç sahibi 300 aileye ulaştırılıyor. Nilüfer Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Hacı Remziye Bakgör Aşevi’nde yapılan yemeklerle, ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlar ve üniversite öğrencilerine destek oluyor. Üçevler Mahallesi’nde hizmet veren aşevinde, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra üniversite öğrencileri de ücretsiz olarak yemek yiyebiliyor. Ayrıca, aşevinde hazırlanan yemekler düzenli olarak her gün yaklaşık 300 haneye de ulaştırılıyor. Üniversite öğrencileri de yararlanıyor Uzman diyetisyenlerin gözetiminde her gün 6 çeşit yemeğin hazırlandığı aşevinde, tüm yemekler hijyenik şartlarda pişiriliyor ve düzenli tadım kontrolleri yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ve üniversite öğrencileri, her gün15.00-18.00 saatleri arasında aşevinde hazırlanan 3 çeşit yemek hizmetinden yararlanabiliyor. Aşevi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne yapabiliyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar aşevinde her gün yemek yiyebiliyor. Üniversite öğrencileri ise öğrenci kimlik kartlarını ibraz ederek bu hizmetten faydalanabiliyor. Gündeki iki öğün sıcak yemek evlere ulaştırılıyor Aşevinde hazırlanan sıcak yemekler, her gün iki öğün halinde belirlenen ihtiyaç sahibi hanelere de ulaşıyor. Öğle ve akşam olmak üzere günde iki öğün sıcak yemek, Nilüfer Belediyesi görevlileri tarafından ailelere ulaştırılıyor. Ekipler her gün toplam 700 öğün yemeği, kentin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin evlerine bırakıyor.