ÇEVRE - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 12:18

Menderes Bulvarı’nın üstyapısı yenilendi

A
A
A
Menderes Bulvarı’nın üstyapısı yenilendi

Kartepe Menderes Bulvarı’nda başlatılan üstyapı çalışmaları tamamlandı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe Menderes Bulvarında bitümlü ve binder asfalt serim çalışmaları sonrasında son kat aşınma asfalt serimi de yapıldı. Dekoratif aydınlatma direkleri montajı, yağmursuyu ızgaraları ve baskı beton kaldırım, tretuvar imalatları yapılan bulvar estetik bir görünüme kavuştu. İşlek bir cadde olması sebebiyle gece geç saatlerde trafiğe engel olmamak için asfalt seriminin yapıldığı caddede sabahın ilk ışıklarına kadar çalışmalar tamamlandı.



Menderes Bulvarı’nın üstyapısı yenilendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kocasinan Gençlik Kulübü, kamp etkinliğiyle eşsiz bir gün yaşadı Kocasinan Belediyesi Gençlik Kulübü ve Gökbörü Derneği tarafından Yeşilhisar’da hazırlanan kamp etkinliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı. Ülkenin geleceği olan gençlerin her zaman yanında olduklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Geleceğimizin Türkiye’sini inşa edecek olan gençlerimize yönelik daha fazla projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi. Kayseri Valiliği öncülüğünde Kocasinan Kaymakamlığı, Yeşilhisar Belediyesi, Kocasinan Belediyesi Gençlik Kulübü ve Gökbörü Derneği işbirliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Yeşilhisar’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Geleceğe ümitle baktığını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Öncelikle tekrardan tüm hemşerilerimin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal hayatta daha aktif olmalarını sağlamak için farklı ve yeni projeler hayata geçiriyoruz. Bu noktada kurduğumuz Gençlik Kulübümüze, evlatlarımızın yoğun ilgi göstermeleri, bizlere ayrı bir mutluluk verdi. Kulübümüzün düzenlediği etkinliklere gençlerimizin göstermiş olduğu ilgi, gözlerindeki ışıltı ve mutluluk ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir. Özellikle Kocasinan’da yaşamanın ayrıcalıklı ve farklı olduğunu 7’den 70’e herkes bu farklılığı hissetsin diye her dönem yeni projelere ve çalışmalara imza atıyoruz. Bunları yaparken de hemşehrilerimin desteğiyle yapıyoruz. Şehrin yöneticileri olarak bizler, gönül birliğiyle Kayserimiz için çalışıyoruz. Bundan sonra da bu tür etkinliklerin daha fazla yapılması için çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı ve keyifli bir gün yaşayan gençler, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Kayseri Başkan Büyükkılıç: “İlk 5 ayda 819 bin 776 kişi, kütüphanelerimizi ziyaret etti” Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 13 kütüphaneyi 2024 yılının ilk 5 ayında 819 bin 776 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, Merkez Kütüphane’de 7 gün, 24 saat uygulamasının gençlerden tam not aldığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kütüphanelerimizin hizmetlerinden memnun oldukları için çay, çorba ikramının yanında internet hizmetimizi ücretsiz olarak veriyoruz” dedi. Merkez Kütüphane’nin 7 gün 24 saat olarak hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Doluluk oranı oldukça yüksek. Merkez Kütüphanemiz bu amaca uygun bir kütüphanemizdi. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde kitapseverlere hizmet veren Merkez Kütüphane’nin çalışma saatlerinde düzenlemeye giderek, 7 gün, 24 saat açık olacak şekilde hizmet vermeye başladık. Ulaşım kolaylığı ve kapasitesi açısından Merkez Kütüphane’nin çalışma saatini 7/24 çalışma esasına göre güncelledik” diye konuştu. Büyükkılıç, Kayseri’nin aynı zamanda makarr-ı ulema, makarr-ı evliya yani âlimler ve evliyalar şehri olduğunu ve bu topraklardan pek çok eğitim, kültür ve sanat adamı yetiştiğini belirterek, “Kayseri, Mimar Sinan’ın, Seyyid Burhaneddin’in, Kadı Burhaneddin’in, Hunat Hatun’un, Gevher Nesibe Sultan’ın, Seyrani’nin, Davud El Kayseri’nin ve Mehmet Melikgazi hazretlerinin şehridir. Kayseri, her yönüyle zenginlikler şehridir” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyette olan 13 kütüphanesini 2023 yılında 2 milyon 209 bin 747 kişinin ziyaret ettiğini, kütüphanelerin 2024 yılının ilk 5 ayında ise 819 bin 776 kişiyi ağırladığını hatırlatan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “1 yılda 2 milyon 209 bini aştı. 2024 yılında bu sayının daha fazla olacağını gözlemlemekteyiz. Kütüphaneden 5 ayda ödünç alınan kitap sayısı 162 bin 615 oldu. Kayseri okuyan ve okutan şehirdir. Kütüphanelerimiz ile birlikte Kitap Kafe mantığı içerisinde gayretlerimizi de sürdürüyoruz. Gençlerimizin teknoloji ve iletişim çağında, hem kütüphanelerimizin zenginliğini arttırıyoruz hem de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemiz içerisinde bakanlığımız ile müşterek bir halk kütüphanesi çalışması yapacağız.”
İstanbul Sultangazi’de servis aracı ile parktaki şev taşlarını böyle çaldı Sultangazi’de bir kişi, parktaki şev taşlarını çalarak servis aracına yükleyip oradan ayrıldı. Olay anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Hırsızlık anını kayda alan vatandaş, "Kahvede taş çalıyorlar ama parktan nasıl taş çalıyorlar onu da ilk defa görmüş oldum" diye tepki gösterdi.Olay dün sabah saat 10.00 sıralarında Sultangazi 75. Yıl Mahallesi’ndeki Hemşire Dilek Akcabelen Parkı’nda yaşandı. Servis aracı ile parka gelen bir kişi, parkta çevre düzenlemesi için kullanılan şev taşı olarak bilinen taşları yerinden söküp servis aracına yükleyerek götürdü.Durumu fark eden bir vatandaş ise bir yandan o anları cep telefonu kamerası ile kayıt altına alıp bir yandan da "Adama bak ya parktaki taşları çalıyor. Böyle bir zihniyet yok şuna bakar mısınız bu ne rezillik ya. Şurada parkta oturuyordum. Şuraya bir tane servis aracı geldi ve otobüsün geçtiği yolun oraya park etti. Yürüyerek geldi. Çevre düzenlemesi için yapılan güzel taşlardan 2 tanesini ağır taşlarda yani. Bunları aldı ikisini şurada park ettiği araca yükleyerek gitti. Yani şuna şaşırdım. Kahvede taş çalıyorlar ama parktan nasıl taş çalıyorlar onu da ilk defa görmüş oldum. Ayıptır ya ne güzel yapmışlar işte bak park herkes oturuyor burada" dedi.O anlar kameradaServis aracı ile parka gelen şahıs, şev taşlarını çalarken durumu fark eden bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde şahsın, yerinden söktüğü şev taşlarını taşıyarak servis aracına yükleyerek çaldığı görülüyor.