SAĞLIK - 08 Ocak 2024 Pazartesi 17:07

Dilovası Devlet Hastanesi’ne 18 yataklı ilave servis

A
A
A
Dilovası Devlet Hastanesi’ne 18 yataklı ilave servis

Dilovası Devlet Hastanesi’nde 18 yataklı ilave servis bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yeni açılan servisle birlikte hastane yatak sayısı 50’ye yükselmiş oldu.


Kurdele kesiminde konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, hastaneye kazandırılan ilave servis odalarının hayırlı olması temennisinde bulundu ve emeği geçenlere teşekkür etti. Yavuz, katkı sunan fabrikanın direktörü Mustafa Türker’e ise desteklerinden dolayı plaket takdiminde bulundu. Açılış ve kurdele kesiminin ardından Vali Yavuz ve beraberindeki heyet servis odalarını gezerek, değerlendirmelerde bulundu.


Açılışa Vali Sayın Seddar Yavuz, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Ahmet Sarıışık, Dilovası İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Polat, Hastane Başhekimi Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz, sağlık idarecileri, katkı sunan fabrika yetkilileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.



Dilovası Devlet Hastanesi’ne 18 yataklı ilave servis

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzon’da turizmi geliştirmek için yaylalara yapay göletler yapılıyor Trabzon’un Akçaabat ilçesi sınırlarında yer alan ve Doğu Karadeniz’de 1998 yılında turizme açılan ilk yayla olma özelliği olan Hıdırnebi Yaylası’na yapay gölet yapılıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son yıllarda artan turizm potansiyeli üzerine talebi karşılayamaz hale gelen Uzungöl Turizm Merkezi’ne alternatif yeni yerler için Trabzon’da geçtiğimiz yıllarda yapay göllerin yer alacağı yeni turizm merkezleri kurulması için adım atıldı. İlk yapay göl, Düzköy ilçesi Hırsafa Yaylası’nda oluşturuldu. Ardından yine bölgedeki Beypınarı Yaylası’na da bir yapay gölet yapıldı. Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü bu çalışmaların ardından son olarak özellikle Körfez ülkelerinden gelen yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan ve Uzungöl’den sonra en çok ziyaretçiyi ağırlayan Akçaabat ilçesi sınırlarında bulunan Hıdırnebi Yaylasında gölet yapımına başlandı. Bin 600 rakımlı yayladaki Sertkaya mahallesinde bulunan eski göletin suyunun boşaltılma işleminin ardından iş makineleri ile başlatılan çalışmalar sürürken, Hıdırnebi Göleti ile sosyal ve kültürel yapılar, yeme içme tesisleri, eğlence ve spor alanları tasarlanacak. Hıdırnebi Yaylası’nda esnaflık yapan Ogün Bakırcı, gölet projesinin yayla turizmine katkı sağlayacağını belirterek “Buradaki esnaflar için yapay göl projesinin yapılması iyi olacak. Şuan Arap misafirleri ağırlıyoruz. Önemli olan bunu arttırmak. İlla Arap misafirler değil İngiltere, Almanya gibi ülkelerinden misafirleri buraya çekmek önemli. Orada eskiden küçük bir göl vardı. Sonra önünü toprak ile keserek biraz daha büyüttüler. Bildiğimiz kadarıyla göl iki kademeli olarak yapılacak. Bu projenin Hıdırnebi Yaylası’na katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bir Uzungöl ve Ayder gibi buranın da çekici olması lazım. Şuan Hıdırnebi Yaylası’nın bir çekiciliği yok. Gelen misafirleri burada istediğimiz gibi ağırlayamıyoruz. Sosyal bir alan yok. Bu konuda esnaflar olarak devletten yardım istiyoruz” dedi. Yayla sakinlerinden Ziya Aksu ise “Duyduğumuzu göre ihale oldu. Yapımına başlandı. Gölün ihaleye çıkışı birkaç sefer oldu. Şuanda küçük bir başlangıç var. Yapılır, yapılmaz onu bilemiyoruz. Turizm amaçlı yapıldığını söylüyorlar” ifadelerini kullandı.
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Çankırı çevreleri ve Ankara’nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın İç Ege, İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer hafif zirai don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının iç ve güney kesimlerde 3-6 derece azalacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri kısa süreli sağanak yağışlı 12 İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 23 Adana: Parçalı ve az bulutlu 26 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 28 Samsun: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.) Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 9 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 19