ASAYİŞ - 12 Eylül 2024 Perşembe 12:16

Cinayetle biten kavganın sanıkları olay gününü anlattı

A
A
A
Cinayetle biten kavganın sanıkları olay gününü anlattı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybetmesi, 5 kişinin yaralanmasıyla neticelenen silahlı, sopalı kavgaya ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü. Kavgayı ayırmaya çalışan arkadaşı Halil Eser’e kazara ateş ederek ölümüne sebep olan tutuklu sanıklardan Emre A., öldürme kastıyla hareket etmediğini ifade ederek, "Halil abiyi yerde gördüm ama alamadım. Onu alamadığım için çok pişmanım" dedi. Sanıklardan Yavuz A. ise "Keşke kolum, bacağım kopsaydı da o adam ölmeseydi" diye konuştu.


Olay, 23 Eylül 2023’de Serdar Mahallesi İnce Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, telefonda küfürleşen şahıslar sokak ortasında bir araya geldi. Yaşanan tartışma, kısa süre içinde sopa ve silahlı kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada, arayı bulmaya çalışan Halil Eser (44), arkadaşı Emre A.’nın silahından çıkan kurşunla göğsünden vurularak hayatını kaybetti, 5 kişi de sopa ve kurşunla yaralandı. Olayla ilgili inceleme başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 11 kişiyi gözaltına aldı. İfadeleri alınarak adliyeye sevk edilen şahıslardan Emre A., Yavuz A. ve Yusuf Ç. tutuklandı. 5 kişi adli kontrol şartıyla, 3’ü ise serbest bırakıldı.



9 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı


Olaya ilişkin Sibel S., (33), Devran G. (36), Emre T. (37), Erhan T. (37), Yakup G. (38) hakkında "Silahla basit yaralama"; Yavuz A. (36) ve Yusuf Ç. (26) hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs, 6136 sayılı yasaya muhalefet"; Emre A. hakkında (34) "Muhtemel kastla öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, 6136 sayılı yasaya muhalefet"; Enis B. (36) hakkında ise "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından iddianame hazırlandı. Sibel S., Erhan T., Yakup G., Devran G. ve Emre T.’nin evde; Yusuf Ç., Yavuz A., Emre A. ve Halil Eser ise birlikte kahvehanede oturarak alkol içtikleri iddianamede yer aldı.



Emre A.: "Halil abiyi yerde gördüm ama alamadım. Onu alamadığım için çok pişmanım"


Olaya ilişkin açılan davanın ilk duruşması, Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Savunması için söz hakkı verilen tutuklu sanıklardan Emre A., "Akşam arkadaşlarla Halil’in kahvehanesine gittik. Beraber oyun oynadık, alkol içtik. Daha sonra Yusuf’u Sibel isimli kişi aradı. Yusuf telefonla konuşurken benim ismim geçti. Hakkımda hakaret içerikli konuşma geçtiğini duydum, telefonu elime alarak ben de küfür ettim. Telefonda tartıştık. Yavuz ve Halil tartışmayı kapatmaya çalıştı. Bize konum attılar. Yusuf, ’Sıkıntı yok, bizim mahalle, kişileri tanıyorum konuşalım’ dedi. Eve gidip silah almışım ancak onu hatırlamıyorum. Olay yerine giderken karşı taraf aracın önünü kesti. Yavuz önden indi, onlarla konuştu, ortam gerildi. Ben de aşağıya indim. Yavuz’un başına beyzbol sopası vurdular ben de silah çektim. Bana vurunca ben de yere düştüm. Yusuf da arabaya geldi. Yavuz yere düşmüştü, onu alarak döndüm. Halil abiyi yerde gördüm ama alamadım, onu alamadığım için çok pişmanım" dedi.



"Hasım sahibi olduğum için yanıma silah aldım"


Alkollü olması sebebiyle kaç el ateş ettiğini hatırlamadığını söyleyen Emre A., "Hasım sahibi olduğum için yanıma silah aldım, kimseye zarar verme amacım yoktu. Hedef alarak ateş etmedim. Yere doğru ateş ettim. Kimseye vurup vurmadığımı bilmiyorum. Devran’ı vurduğumu hatırlamıyorum. Erhan’ın nasıl yaralandığını görmedim. Kendimi koruma amacıyla ateş ettim. Öldürme amacım yoktu. Enis taksicidir, onunla bir bağım yoktur. Müşteki sanık olarak kimseden şikayetim yoktur. Halil kavgayla işi olmayan biri. Arayı bulmak amacıyla Halil abi bizimle geldi. Halil’i vurduğumu görmedim. Yere doğru ateş ettim. Hiçbirimiz kavga amacıyla gitmedik. Yavuz’un da kavga amacı yoktu. Sadece konuşmak istedi ancak ortam gerildi" diye konuştu.



Yusuf Ç: "Ben olayı yatıştırmaya çalıştım ama başaramadım"


Tutuklu sanıklardan Yusuf Ç ise "Halil’in kahvehanesinde otururken Sibel’den bana telefon geldi. Sibel, ’Taksi durağına yakınsan bize taksi yollar mısın?’ Arıyoruz açmıyorlar’ dedi. Yolda araç durdurarak Sibel’e gönderdim ve kahvehaneye gittim. Bir süre sonra Sibel aradı ve taksinin gelmediğini söyledi. Halil ile daha sonra konuştu. Ses hoparlördeydi. Sonra birden Emre ile Sibel’in yanında bulunan kişiler küfürleşmeye başladı. Ben olayı yatıştırmaya çalıştım ama olmadı. Konum attılar oraya gittik. Yavuz ile Emre gitti. Ben ile Halil kahvehanede kaldık. Bir süre sonra Halil, ’Biz de gidelim karşı tarafı tanıyorum arayı buluruz’ dedi. Olay yerinde tartışma ve kavga çıktı. Ben olayı yatıştırmaya çalıştım ama başaramadım" ifadelerini kullandı.



Yavuz A.: "Keşke kolum bacağım kopsaydı da o adam ölmeseydi"


Tutuklu sanık Yavuz A’ya savunması için söz hakkı verildi. Telefon görüşmesinde tahrik edici küfürleşmenin yaşandığını ifade eden Yavuz A., "Şahıslar kaynanamın oturduğu yerden konum atınca o mahalleyi tanıdığımı söyledim. Tanıdıklarım çıkar ve konuyu çözerim diye ben de Emre ile gittim. Emre silah almak istediğinde gerek olmadığını söyledim. Arabayla önümüzü kestiler. Emre arabadan indi. Birbirleriyle takışmaya başladılar. Kavga amaçlı olay yerine gitmedik. Yüzüme, başıma darbe aldım. Halil’in vurulduğunu bile duymadım. Böyle bir olayın yaşandığı için pişmanım. Keşke kolum, bacağım kopsaydı da o adam ölmeseydi. Ben kimseden şikayetçi değilim. Silahı belimden düşürdüm hiç elime almadım. Emre benim üstümde 3,4 kişi olduğunu, beni kurtarmak için birilerine sıktığını söyledi" şeklinde konuştu.



Enis B.: "Çok büyük curcuna vardı olay yerinde"


Taksicilik yaptığını ve olayla ilgisi olmadığını söyleyen Enis B., "Emre beni aradı ve taksi lazım olduğunu söyledi. 4 kişi arabaya bindi. Önce 42 Evler’e gittik, sonra olay yerine gittik. Yenidoğan’da arabanın önünü 4 kişi kesti. Birinin Devran oluduunu öğrendim. Hiçbirini tanımıyorum. Önce arabadan Yavuz, sonra diğerleri indi. 3,5 dakika sonra silahlar patladı. Bana biri sopayla vurmaya başladı. En sonunda arabaya bindiler ve yolda indiler. Daha sonra ben karakola giderek yaşananları anlattım. Ben olay yerinde hiç taksiden inmedim. Ben sadece taksicilik görevimi yaptım. Emre bana, ’Buradan ayrılma’ dedi. Elinde silah olduğu için korktum. Kavga sırasında 8,10 el silah sesi duydum. Çok büyük curcuna vardı olay yerinde. Şikayetçi değilim, sadece maddi zararımın karşılanmasını istiyorum" diye konuştu.



Sibel S.: "Yavuz, silahı bana doğrulttu"


Olay günü alkol içtiklerini anlatan Sibel S., "Alkolümüz bittiği için taksi aradım ancak bulamadım. Önce Halil abiyi aradım ancak ulaşamadım. Sonra Yusuf’u aradım. Yavuz araya girdi küfür etmeye başladı. Bir sebebi yoktu alkolün etkisiyle karşılıklı küfürleşme oldu. ’Konum atın’ denince ben de konum attım. Arabayla geldiler ancak önlerini kesmedik. Halil abi arayı yapmaya geldiğini söyledi. İzmit’te sevilen, sayılan bir insandı. Yavuz silahın dipçiğiyle Erhan’a vurdu ve film koptu. Yavuz, silahı bana doğrulttu. Ben kaçtım. Kaç el silah sıkıldığını hatırlamıyorum. 3,4 dakikada olay yaşanıp bitti. İki tarafta çok alkollüydü. İlk Yavuz küfretti. Sonra benim arkadaşlarım karşılık verdi. Yavuz’u daha önce tanımıyorum. Alkolün etkisiyle küfürleşme oldu ancak neden küfür edildiğini hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.



Devran G.: "Vurulduğumu sonradan fark ettim"


Devran G. de, "Arkadaşlarla geç saate kadar alkol içtik. Taksi muhabbeti oldu. Gelen takside şahıslar vardı. Geldiler sarıldık. Emre A. ’Kim küfür etti?’ dedi. ’Herkes alkollü sonra konuşuruz’ dedim. Ondan sonra Yavuz belinden silahı çıkararak Erhan’a vurdu ve olaylar yaşandı. Halil abinin vurulduğunu öğrenince hemen ambulansı aradık. Emre A. o ara kaçıyordu, ben vurulduğumu sonradan fark ettim. Yavuz benim çok eski arkadaşımdı. Emre A. şarjörü boşalttı. Kimsenin elinde sopa görmedim. Emre’den şikayetçiyim 2 mermi yedim. Kimseye vurmadım" ifadelerini kullandı.


Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.



Cinayetle biten kavganın sanıkları olay gününü anlattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Selçuk İnan: "İlk golde el olduğunu düşünüyorum" Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan, Galatasaray’ın attığı ilk golde el olduğunu düşündüğünü söyleyerek, "Bu pozisyona baktığımız zaman orada elle temas olduğunu düşünüyorum. Hakemin vermiş olduğu karardan ziyade pozisyondan sonra bu kadar çabuk santrayı başlatmasını anlamadım" dedi. Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Gaziantep FK deplasmanda oynadığı Galatasaray’a 3-1 yenildi. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Bugün zor şartlar altında maça çıktık. 2 gün arayla 2 deplasman maçına çıkan takım hatırlamıyorum. Bizim için zordu. Oyuncularım haklarını korumak önceliğim. Antep’ten, Sivas’a gittik. Sivas’tan buraya geldik. 8 önemli oyuncumuz bizimle beraber değildi. Bizim gibi takımlar için önemli bir eksik. Buna rağmen mücadele ettik. Galatasaray bugün hak ederek kazandı. Biraz daha kaliteli olabilseydik. Birden fazla gol atabilirdik. Mücadelelerinden dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçı kaybettiğimiz için de üzgünüm" diye konuştu. "İlk golde el olduğunu düşünüyorum" Hakem Cihan Aydın’ın performansının sorulması üzerine İnan, "Bu soruyu bekledim. İlk golde bir el olduğunu düşünüyorum, eski bir futbolcu olarak. Bu pozisyona baktığımız zaman orada elle temas olduğunu düşünüyorum. Hakemin vermiş olduğu karardan ziyade pozisyondan sonra bu kadar çabuk santrayı başlatmasını çok anlamadım. Çok çabuk karar verilecek pozisyon değildi. Daha ayrıntılı bir şekilde incelenmeliydi. Bana göre el pozisyonuydu ama hakem pas geçti. Bu sene Gaziantep teknik direktörü olarak 4 maçta da hakemleri eleştiren adam olmadım. 4 maçtır takdir haklarını rakip takımlara verdiler. Sessiz kalmanın hiçbir zaman faydasını da görmedim. Çok da eleştiri de yapmak istemiyorum. Büyük bir şehiriz, Futbol şehriyiz. Bazen de doğruları söylemek gerekiyor. Hakemlerin biraz daha dikkatli olmasını rica ediyorum" diye cevap verdi.
İstanbul Yunus Akgün: "Fenerbahçe maçını kazanmak için gideceğiz" Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Yunus Akgün, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçını kazanmak istediklerini söyledi. Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Galatasaray, sahasında Gaziantep FK’yı 3-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların ikinci golünü kaydeden Yunus Akgün, müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Kerem Aktürkoğlu burada çok büyük işler yaptı" Attığı gol sonrası Kerem Aktürkoğlu’nun ikonikleşen sevincini yapmasıyla ilgili Yunus, "Her gün konuşuyoruz Kerem’le. Ona bir sözüm vardı, gol attığımda sana armağan edeceğim diye. Bugün de nasip oldu. Zaten hemen yazmış, fotoğrafı da atmış. Kerem burada çok büyük işler yaptı" ifadelerini kullandı. "Kazanmak için orada olacağız" 24 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe mücadelesine de değindi. Yunus, "Şu an şans buluyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Fenerbahçe maçını kazanmak için gideceğiz. Lider gidiyoruz, son iki senenin şampiyonu olarak gidiyoruz. Hedefimiz belli. Bu sezon şu anki hedefimiz ilk yarının bütün maçlarını kazanmak. Tabii ki de Fenerbahçe maçları, büyük maçlar. Kazanmak için orada olacağız" şeklinde konuştu. "Daha iyi olacağıma inanıyorum" Forma şansı buldukça daha iyi olacağına inandığını vurgulayan Yunus, "Her futbolcu gol attığı zaman, asist yaptığı zaman özgüveni artar. Benim de gole ihtiyacım vardı açıkçası. Ama benden önce takımın kazanması daha önemli. Daha fazla şans buluyorum, daha iyi olacağıma inanıyorum. İnşallah böyle devam ederim" cümlelerine yer verdi. "Ortamımız çok güzel, arkadaşlık çok iyi" Mauro Icardi, Victor Osimhen ve Michy Batshuayi’ye asist yapmanın kendisi için öneminden bahseden Yunus Akgün, "Tabii ki aramızda konuşuyoruz; neler yapabiliriz, top bana geldiğinde nereye koşacak diye. Onlara gol attırmak bizim için çok önemli. Ortamımız çok güzel, arkadaşlık çok iyi. İnşallah onlara daha fazla gol attırmayı umuyorum" dedi. "Benim için önemli olan daha fazla oynamak" Sarı-kırmızı futbolcu, Adana Demirspor’da ortaya koyduğu performansın üzerine çıkmak istediğini de aktardı. Yunus, "Bu sene hedeflerim var. Daha fazla şans bulduğum takdirde Adana Demirspor’daki performansımın üstüne çıkmak istiyorum. Benim için önemli olan daha fazla oynamak. Bir oyuncu daha fazla oynadığında özgüveni gelir ve maç ritmini yakaladığında daha iyi gözükür. İnşallah bu sene takımıma en iyi şekilde katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu. "Kadıköy’de gol atmak hayallerimden bir tanesi" Yunus Akgün, gelecek hafta Fenerbahçe karşısında gol atmanın hayallerini kurduğunu sözlerine ekledi. Başarılı futbolcu, "Galatasaray’da büyüdüm, yetiştim. Bu maçların hayaliyle büyüyoruz. Benim için de çok özel bir gün olacak, oynadığım takdirde. Orada gol atmak hayallerimden bir tanesi. İnşallah gol atıp, orada kazanmak nasip olur. Oynayıp kazanmak daha da anlamlı olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Ankara AK Parti Sözcüsü Çelik: "İsrail’in saldırganlığının, bu katliam şebekesinin cinayet işlemekte hiçbir sınırı olmadığını gösteriyor" AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Lübnan’a düzenlendiği saldırıya ilişkin, "İsrail’in saldırganlığının, bu katliam şebekesinin cinayet işlemekte hiçbir sınırı olmadığını gösteriyor" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Türkiye Buluşmaları’ kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Programı’nda konuştu. Türkiye’yi geleceğe taşımak için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini vurgulayan Çelik, farklı görüşlerin medeni bir üslup içinde tartışılabileceğini belirtti. Ancak esas meselenin, bu masaların etrafında oturabilmek ve ortak bir dil geliştirmek olduğunu ifade etti. Çelik, "Ne kadar farklı görüşümüz olursa olsun, bu masaların etrafında oturabiliyorsak, konuşabiliyorsak, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili kaygımız olmasın. Birileri dışarıdan dayatmalarla masayı devirmeye çalışıyorsa, aramızdaki fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp masayı korumalıyız" diye konuştu. Türkiye’nin geçmişte büyük acılar yaşadığını belirten Çelik, 12 Eylül darbesinin Türkiye’ye zarar verdiğini söyledi. Çelik, "12 Eylül’ü yapanlar, ’Bir sağdan bir soldan asalım’ diyerek gençlerin hayatına kıydılar. Ancak bu müdahalelerin Türkiye’nin huzurunu sağlamakla ilgili hiçbir bilgisi yoktu. Bu darbeler, ülkemizin milli egemenliğini çalmak ve Türkiye’yi geri bırakmak için yapılmış siyasi projelerdir" dedi. Çelik, hukuk dışı vatanseverliğin en büyük zarar verdiğini ve vatanseverliğin hukukun içinde kalması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin çevresindeki savaş ve istikrarsızlıkların artarak devam ettiğine dikkat çeken Çelik, Türkiye’nin bu durumdan korunmaya devam edeceğini belirtti. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetini değerlendiren Çelik, "Narin kızımız için yüreğimiz yanıyor, içimiz parçalanıyor. Her gün televizyonlarda yapılan haberler yüreğimizi parçalıyor. Ancak Gazze’de de 40 bine yakın insan hayatını kaybetti. Dünya düzeninin adaletsizliğine karşı tek söz söyleyen kişi Cumhurbaşkanımızdır" dedi. Çelik, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili batı basınında çıkan haberleri eleştirdi. Küresel sistemin felç olduğunu belirten Çelik, "İsrail’deki Netanyahu hükümeti, bir katil şebekesidir. Katliam şebekesi suçlarını örtbas etmek için yalanlara başvuruyor. Gazze’yi korumak için değil, katliam yapanları korumak için savaş gemileri konuşlandırılmıştır. Bu durum, iç bünyemizi ve bağışıklığımızı sağlam tutmamız gerektiğini gösteriyor" dedi. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’deki direnişi Kurtuluş Savaşı’na benzettiğini ve bu görüşe itiraz edenler olduğunu belirtti. Çelik, program sonrası sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. "İsrail’in saldırganlığının, bu katliam şebekesinin cinayet işlemekte hiçbir sınırı olmadığını gösteriyor" İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili soru üzerine Çelik, saldırının ardından Lübnan’daki çağrı cihazlarına yapılan saldırıda 2 bin 800 kişinin yaralandığını ve 8 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Çelik, "İsrail’in saldırganlığının, bu katliam şebekesinin cinayet işlemekte hiçbir sınırı olmadığını gösteriyor" dedi. Saldırının nasıl gerçekleştiği ve çağrı cihazlarının nasıl patlayıcıya dönüştüğü konusunda tartışmaların sürdüğünü vurgulayan Çelik, bu olayın, Netanyahu hükümetinin uluslararası baskıyı ortadan kaldırmak ve savaşı genişletmek amacıyla yaptığı bir hamle olduğunu söyledi. Çelik, “Netanyahu’nun savaşı Lübnan’a yayma çabası, siyasi hesaplarla şekillenen bir stratejidir ve Cumhurbaşkanımızın bu olayları Kurtuluş Savaşı’na benzetmesinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösteriyor” dedi. Barış müzakerelerinde İsrail’in direncinin, uluslararası baskıyı azaltmak için saldırılara başvurmasına neden olduğunu belirten Çelik, Hamas’ın barışa olumlu yaklaşımının, Netanyahu hükümetini baskı altında bıraktığını ifade etti. Çelik, Netanyahu’nun bu baskıdan kurtulmak için Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılar düzenlediğini belirtti. Çelik, Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili uluslararası basında çıkan haberlerin eksik ve yanıltıcı olduğunu, ABD Başkanı Biden’ın olay hakkında yeterli bilgi sahibi olmamasının da şüpheli bir durum oluşturduğunu söyledi. Çelik, Netanyahu hükümetinin savaş gemilerini korumak için bölgeye gönderdiğini, bu durumun ikiyüzlülük ve çifte standart örneği olduğunu vurguladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AK Parti iktidarını yaşam tarzlarına müdahale etmekle suçlayan açıklamalarıyla ilgili Çelik, Özel’in sözlerinin, AK Parti’ye karşı açılmış uyduruk kapatma davasındaki iddialarla benzer olduğunu belirtti. Çelik, AK Parti’nin yaşam tarzları konusunda vesayeti kaldırma ve hakları koruma konusunda mücadele ettiğini vurguladı. Bir sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra cezaevinden tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun, katıldığı bir yayında "üzerine alınan kimseden özür dilemiyorum" ifadelerinin hatırlatılması üzerine Çelik, Kayserilioğlu’nun sözlerinin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından desteklenen bir kişinin açıklamaları olması nedeniyle, bu tür açıklamaların sorumluluğunu destekleyenlerin taşıdığını söyledi. Çelik, bu tür açıklamaların CHP’nin meselesi olduğunu, AK Parti’nin ise önüne bakmaya devam edeceğini ifade etti.
İstanbul Okan Buruk: "Derbiye 5’te 5 galibiyetle gidiyoruz" Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe derbisine 5’te 5 ile gittiklerini belirterek, orada kazanmak istediklerini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Galatasaray evinde karşı karşıya geldiği Gaziantep FK’yı 3-1’lik skorla mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz günlerde vefat eden Ahmet Çakır’ı anarak başladı ve baş sağlığı diledi. İlk yarıda geçen maçtan kalan iştahlı oyuna devam ettiklerini söyleyen Buruk, "Daha çok ürettik geçen maça göre. 2-0 ile soyunma odasına girdik. Farklı bir skorla da girebilirdik. İkinci yarı iki takım 3 gün önce maç oynamıştı, yorgunluklar ortaya çıktı. İki takım için de kadro kısıtlılığı vardı. Oyunun devamında çok net hamleler yapamadık. Bugün hücum anlamında kadro genişliğimiz kısıtlıydı. Skorun daha yukarıya gitmemesinde saha içerisindeki oyuncularımızın yorgunlukları vardı. İki maçta erken değişiklikler yapmaya çalıştık. Haftaya çok önemli maç var. Buna hazır. 5’te 5 galibiyetle gidiyoruz. Icardi ve Ziyech dışında diğer oyuncularımız bize katılıyor. Hazır bir kadro ile oraya çıkacağız. Hedefimiz galibiyet serimizi devam ettirmek. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 3 gün arayla iki maç ama aynı istek, aynı konsantrasyon önemliydi. Ligde 5 maçı da kazanan tek takımız. Bunu da devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu. "Hedefimiz orada kazanmak" Ligde cumartesi günü oynayacakları Fenerbahçe derbisi için ise sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "İki takım da çalışacak, hazırlanacak. Lig başladığımız beri birbirimizi seyrediyoruz. Her hafta rakibiniz puan kaybetsin diye birbirini seyreder. İki takım da birbirini tanıyor. Oyuncu seçimleri önemli olacak. Bu maçı galibiyetle bitirdik, yarın da rejenerasyon yapıp, ondan sonraki gün net bir şekilde rakibimize hazırlanacağız. İki takım da kazanmak için oynayacak. Geçen seneki maç zevksiz ve kalitesiz geçmişti, 0-0’lık maç. Saha içi olaylarının, hakemlerin konuşulmadığı, futbolun ve oyuncularımızın konuşulduğu bir oyun ortaya çıkartmak istiyoruz. Hedefimiz orada kazanmak" şeklinde konuştu. "Icardi, Fenerbahçe maçında kesinlikle olmayacak" Sakatlığı devam eden Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin son durumu hakkında bilgi veren Okan Buruk, "Icardi’nin tedavisi devam ediyor. Oynayabilecek durumda değil. Oynaması için çok erken, en az bir hafta 10 gün için süremizi olacağını düşünüyorum tam olarak iyileşmesi için. Fenerbahçe maçında kesinlikle olmayacak" ifadelerini kullandı. "Yunus, oynadıkça daha da üstüne koyacağına inandığım çok yetenekli oyuncu" Yunus Akgün’ün geçen maçta da görevini net yaptığını söyleyen Buruk, "Oynadıkça daha da üstüne koyacağına inandığım çok yetenekli oyuncu. Bugün daha da üstüne koyarak devam etti. Gol de attı. Bence o gol onun için güven olacak. Berkan’ı geçen maç girdikten sonra iştahlı olduğunu gördüm. Sol ayaklı bir oyuncu ile hücumda olmak istedim. Oynamak istiyorlar, katkı vermek istiyorlar. Türk oyuncular bizim için çok önemli. Takımın ruhunu tutacak, takıma bu anlamda destek olacak oyuncular. Berkan, Yunus yine Kerem Demirbay takım için önemli oyuncular" diyerek sözlerini tamamladı.