GÜNDEM - 14 Eylül 2024 Cumartesi 14:59

Böyle mobbing görülmedi, siyasi görüşü sebebiyle başına gelmeyen kalmadı

A
A
A
Böyle mobbing görülmedi, siyasi görüşü sebebiyle başına gelmeyen kalmadı

KOCAELİ (İHA) – İzmit Belediyesi’nde 10 yılı aşkın süre çalışan ve verilen görevi yerine getirmediği gerekçesiyle tazminatsız şekilde işten çıkarılan Muhammed Ali Karavar, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i yazdığı mektupla Özgür Özel’e şikayet etti. Karavar, mektubunu Özgür Özel’in korumalarına teslim etti.


2014 yılında İzmit Belediyesi’nde şoför olarak göreve başlayan Muhammed Ali Karavar, 10 yılı aşkın süre boyunca görevini sürdürdü. 31 Mart seçimlerinin ardından temizlik departmanına atanan Karavar’a çöp kamyonu kullanma görevi verildi. Çöp kamyonunu kullanma yetkinliğinin ve tecrübesinin olmadığını söylemesi üzerine Karavar, 3.5 ay verilen görevde çalıştıktan sonra, verilen görevi kabul etmediği gerekçesiyle 1 ay önce tazminatsız şekilde işten çıkarıldı. Çalışma sürecinde siyasi görüşü sebebiyle mobbinge maruz kaldığını söyleyen Karavar, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i Özgür Özel’e şikayet etti. Dün Kocaeli’ye gelen Özgür Özel’e mektup yazarak ulaştıran Karavar, durumun çözüme kavuşmasını istiyor.



"Siyasi geçmişim nedeniyle aşırı siyasi tacize maruz kaldığımı hissettim"


İzmit Belediyesi’nde 2014 yılının mart ayında şoför olarak çalışmaya başladığını söyleyen Muhammed Ali Karavar, "11 yıl boyunca çeşitli araçlar kullandım, 8 yıl boyunca da yönetici taşımacılığı gibi küçük ve resmi araçlar kullandım. Ayrıca 9, 19 ve 29 kişilik minibüslerde çalıştım. 31 Mart seçimlerinin ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan’ın yazılı emriyle temizlik departmanına atandım. Temizlik departmanına bu tür araçlarda deneyimim olmamasına söylememe rağmen çöp kamyonu kullanmama gerektiği söylendi. Gerekli becerilere sahip olmadığımı ve kazalara yol açabileceğini açıklayan yazılı bir açıklama yaptım. Ancak itirazlarım dikkate alınmadı ve siyasi geçmişim nedeniyle aşırı siyasi tacize maruz kaldığımı hissettim" diye konuştu.



"CHP lideri Özgür Özel’e mektup vermek istedim belediye personelleri beni geri çevirdi"


Baskı gördüğünü ve istihdamının haksız yere sonlandırıldığını söyleyen Karavar, "Yasal işlem başlattım ancak bu süreçte ailem ve ben hem maddi hem de manevi olarak acı çektik. Şikayetlerimizi özellikle CHP’den milletvekilleri de dahil olmak üzere çeşitli yetkililere ilettik. Ancak çözüme ulaşamadık. Bunun üzerine dün Kocaeli’ne gelen Özgür Özel’ kendisine teslim etmek amacıyla bir mektup yazdım. Ancak etkinlik alanına girdiğimizde belediye personeli tarafından çevrildik ve Belediye Başkanı Fatma Kaplan’ın doğrudan emriyle başkana yaklaşmamıza izin verilmeyeceğini söylediler. Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı’ya yaklaşmaya çalıştığımızda bile engellendik ve çıkan kargaşada bir güvenlik aracı yanlışlıkla bize çarptı. Buna rağmen nazik bir güvenlik görevlisi mektubumun doğrudan Özgür Özel’e ulaştırılacağına dair bana güvence verdi" şeklinde konuştu.



"Siyasi bağlılığım ve Fatma Kaplanı desteklemediğimden dolayı haksız muamele yaşadım"


Yaşadığım haksız muamelenin siyasi görüşünden kaynaklandığını dile getiren Karavar, "Fatma Kaplan’ı desteklemememden dolayı haksız muameleye maruz kaldım. Ailem ve ben, özellikle 3 yaşında bir çocuğumla, hem maddi hem de manevi olarak zorluklar yaşadık. Belediyeye 11 yıl hizmet verdikten sonra, hak ettiğim muamele bu değil. Özgür Özel’e bir kez daha sesleniyorum, kendisinden doğrudan haber almayı umuyorum ve bu haksızlık karşısında sessiz kalmayacağına güveniyorum. Belediye Başkanı Fatma Kaplan ile görüşüp beni tekrar göreve almaya ikna etmesini içtenlikle umuyorum" ifadelerini kullandı.



Karavar’ın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e yazdığı mektup


"28.03.2014 yılında İzmit Belediyesinde şe başladım. Görevimi en iyi şekilde yapmak, evime helal rızık götürmek için bugüne kadar görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. İşe başladığım günden bu yana taksi, minibüs gibi araçlarda görevlendirildim. Sırf siyasi görüşümden dolayı olduğunu düşündüğüm şekilde belediye yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçtikten sonra çöp kamyonuna verildim. Bu işi yapamadığım, tecrübem bulunmadığını, kadromun bu görevde ilgisi olmadığını hem sözlü, hem yazılı yönetime bildirmeme rağmen iş akdim feshedildi. İşe devam ederken mobbing yetmezmiş gibi, çıkışım tazminatsız ve işsizlik maaşı bile olmayacak şekilde düzenlendi. Meydanlarda hiç kimsenin işiyle oynanmayacağına söz verdiğiniz halde işimden oldum. Ruh sağlığım bozuldu, eşim ve çocuğum ile mağdur edildim. Sizde bir aile babasısınız, çocuklarınız var, beni anlayışla karşılayacağınızı umut ediyorum. Bu haksızlığı ortadan kaldıracağınıza inanarak bu mektubu size yazıyorum. Bizlere yapılan bu haksızlığın karşısında sessiz kalmayıp, işimize iade edilmemizi sağlamanızı diliyoruz" dedi.



Böyle mobbing görülmedi, siyasi görüşü sebebiyle başına gelmeyen kalmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Vali Akbıyık: “Canlarını ortaya koymaktan çekinmediler” Türkler kadar vatanı, milleti ve üstlendiği görevi uğruna en kıymetli varlığı olan hayatını, seve seve feda edecek kimsenin olmadığını ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık; “Atalarımız şehitlik ve gazilik mertebesine erişmek amacıyla canlarını ortaya koymaktan çekinmediler” dedi. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Akbıyık mesajında “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde, istiklal mücadelesinde gösterdiği üstün başarılardan dolayı, Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanının verildiği bu günü her yıl gazilerimize duyduğumuz minnet ve şükran duygularının bir ifadesi olarak Gaziler Günü olarak kutlamaktayız. Bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum. Dünya üzerinde bir başka millet gösterilemez ki Türkler kadar vatanı, milleti ve üstlendiği görevi uğruna en kıymetli varlığı olan hayatını, seve seve feda etsin. Tarihi şan, şeref ve nice kahramanlıklarla dolu olan milletimiz, yüreğindeki bu yüce ruhu ve gücü; inancından, vatanına ve milletine olan bağlılığından almıştır. İşte, Türk milleti, ayakta kalmasını, tarihe altın harflerle geçen zaferler kazanıp destanlar yazmasını, bu kutsal ideale sarılarak güç almasına borçludur. Atalarımız; yiğitlik, cesaret ve mertlik hasleti ile vatan için ölüm korkusu, menfaat, şan ve şöhret beklentisi olmadan şehitlik ve gazilik mertebesine erişmek amacıyla canlarını ortaya koymaktan çekinmemişlerdir. Milli bilincimize göre, vatan savunmasında ya da kutsal değerlerin korunmasında, görev başında can vermenin ‘şehitlik’, sağ veya malul kalmanın ise ‘gazilik’ anlamı taşıdığına canı gönülden inanılır. Ayrıca kutsal ve şerefli mertebeler olarak addedilen şehitlik ve gazilik payeleri anayasamızca da teminat altına alınmıştır. Devlet ve millet uğruna verilen tüm kutsal mücadelelerde canını ve kanını esirgemeyen gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınlarının taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri, hak ettikleri saygıyı görmeleri ve sorunları ile yakından ilgilenilmesi toplum ve devlet olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Onlara karşı devletimiz ve aziz milletimizin gönül ve şefkat kapılarının sonuna kadar açık olduğunu, devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile imkânlarının her an onların yanlarında olduğunu ifade etmek isterim. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin üstün mücadelesi, tarihin altın sayfalarında parlamaktadır. Onların hatırası kalbimizde ve millî hafızamızda ebediyen yaşayacaktır. Bu minnet ve şükran duyguları içinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tarihimize yön veren aziz şehitlerimiz, ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Nevşehir Osmanlı döneminde yapılan su tünelleri gün yüzüne çıkacak Kapadokya bölgesinin önemli destinasyonları arasında yer alan Ürgüp ilçesinde 2017 yılında yapılan bir kazı çalışması sonucu ortaya çıkan tüneller gün yüzüne çıkartılacak. Ürgüp ilçesinin büyük bir bölümünün altından geçen ve yaklaşık 450 metre uzunluğunda olduğu tahmin edilen tünellerin tekrar temizlenerek turizme kazandırılması hedefleniyor. Tünellerde inceleme yapan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, İhlas Haber Ajansına yaptığı açıklamada, tünellerin 2017 yılında belediye tarafından yapılan bir çalışma sırasında meydana gelen göçük sonrası ortaya çıktığını söyledi. Bul, "Büyüklerimizden edindiğimiz bilgiye göre, özellikle Ürgüp‘ün su ihtiyacını karşılamak üzere Osmanlı döneminde yapıldığı söylenen üç tane tünel var. Bu tünellerin Üç Güzeller mevkiinin altından Ürgüp’e geldiği rivayet edilirdi. Eski Ürgüplüler tarafından uzun zamandır bu tünellerin varlığı anlatılırdı. Hatta nerelerden geçtiği de söylenirdi. Zaman zaman Ürgüp’ün içinde ufak tefek göçükler oldu. Bu göçüklerde bu tünelin varlığı da iyice ortaya çıkmıştı. Biz bunu hiç böyle belgeleyememiş ve fotoğraflarını görmemiştik, bu durum hep rivayet olarak kalıyordu. Özetle kemerli olan ve şu an içine bulunduğumuz kemerli olan kısmı, mağara grubu ve bilim adamları ile birlikte keşfedelim ve tekrar ortaya çıkaralım istedik” dedi. "2017 yılında bulundu" Başkan Bul, tünellerin varlığının 2017 yılında ortaya çıktığını belirterek, “Ürgüp’te turizmin artmasına katkı sağlamak için çalışır hale getirelim istiyoruz. Bu doğrultuda planlama yaptık. 2017 yılında bizim şimdi aşağı indiğimiz Dereler Mahallesi’nde bulunan çeşmemizin hemen yanında göçük olmuştu. O dönemde bu göçüğün altında bir oda olduğunu görmüştük ama kısmet bugüneymiş” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, yapılacak çalışmalardan sonra tünelin turizme kazandırılacağını da söyledi.
İstanbul Kağıthane Belediyesi Sadabad Spor Sahası’nı yenileyerek hizmete açtı Kağıthane Belediyesi, ilçenin spor altyapısını güçlendirmek ve bölgedeki spor aktivitelerini artırmak amacıyla yenilenen Sadabad Spor Sahası’nın açılışını gerçekleştirdi. Kağıthane Belediyesi, ilçenin spor altyapısını güçlendirmek ve bölgedeki spor aktivitelerini artırmak amacıyla yenilenen Sadabad Spor Sahası’nın açılışını gerçekleştirdi. Yenileme çalışmaları kapsamında, halı sahanın drenaj sistemi tamamen yenilendi ve halı ile çelik karkasları baştan aşağı değiştirilerek sahanın kullanım ömrü uzatıldı. Tesisin çevre düzenlemesi de titizlikle gerçekleştirilirken, saha etrafındaki direkler yenilendi ve çevre düzenlemesi tamamlandı. Sadabad Spor Sahası’nda yapılan yenileme çalışmalarının bir diğer önemli aşamasında ise 283 adet tribün koltuğu monte edildi. Ayrıca, sahada iki yedek oyuncu kabini ve bir sağlıkçı kabini de inşa edilerek, profesyonel ve amatör maçların daha düzenli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli altyapı sağlandı. Sadabad Spor Sahası, Aslantepe Spor Kulübü, Günyamaç Spor Kulübü, Talatpaşa Spor Kulübü ve Fatih Sultan Mehmet Spor Kulübü gibi önemli takımlar tarafından kullanılacak. “Sporun birleştirici gücüne inanarak, bu tür yatırımları artırmayı sürdüreceğiz” Açılış programında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Kağıthane Belediyesi olarak, sporun ve sağlıklı yaşamın önemini her zaman vurguluyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Sadabad Spor Saha’mız Kağıthane’nin spor altyapısını güçlendirecek ve sporcularımıza en iyi imkanları sunacaktır. Sporun birleştirici gücüne inanarak, bu tür yatırımları artırmayı sürdüreceğiz. Umarım bu modern tesis, sporun yaygınlaşmasına ve genç yeteneklerin gelişimine katkıda bulunur” dedi.
Ankara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca BM Genel Kurulu öncesi New York’ta “Stratcom Public Forum” düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından New York’ta BM Genel Kurulu öncesinde “Stratcom Public Forum” düzenlenecek. İletişim Başkanlığınca her yıl düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit) etkinliği çerçevesinde yurt dışında gerçekleştirilecek ilk forum olma özelliğini taşıyan Stratcom Public Forum’da kamu kurumları, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarından stratejik iletişim uzmanları ve alanın önde gelen akademisyenleri bir araya gelecek. 20 Eylül tarihinde "Küresel Belirsizlikler Çağında Stratejik İletişim” temasıyla düzenlenecek forumda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Birleşmiş Milletler Küresel İletişim Başkanı Melissa Fleming video mesaj yoluyla açılış konuşmalarını gerçekleştirecek. Forumda “Krizlerle Mücadelede Uluslararası İş Birliği ve İletişim” başlığıyla düzenlenecek ilk panelde, kriz durumlarında uluslararası koordinasyon ve iletişimin rolü ve dijitalleşme ve yapay zekanın kriz iletişimi süreçlerine etkileri ele alınacak. İkinci panelde ise “Küresel Barış İnşasında Stratejik İletişimin Rolü” başlığıyla stratejik iletişimin küresel belirsizlikler çağında küresel barışa katkısı tartışılacak. Forumda stratejik iletişimde güncel araştırmalar, kriz yönetimi yaklaşımları ve deneyim paylaşımlarını içeren oturumlarla küresel belirsizliklere karşı stratejik iletişimin rolünü derinlemesine değerlendirilecek ve küresel barış ve istikrarın tesisine nasıl katkıda bulunacağı tartışılacak. Stratcom Youth, Stratcom Afet İletişim Forumu, Stratcom Hackathon gibi yan etkinlikleriyle Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit), stratejik iletişim alanında küresel bir etkileşim merkezi ve öncü bir platform olma özelliği taşıyor. Stratcom Public Forum, küresel belirsizliklerle mücadelede stratejik iletişimin ve bu kapsamda uluslararası iş birliğinin önemine dikkati çekmeyi amaçlıyor.