GÜNDEM - 26 Nisan 2024 Cuma 15:34

Başkan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti

A
A
A
Başkan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti

İzmit Belediyesinde 2’nci dönemine başlayan Başkan Fatma Kaplan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Hürriyet, "Size söz veriyorum, görevimi layıkıyla yerine getirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağım" dedi.


Yeni yönetim kadrosunu oluşturan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Çınar Çocuk Evi ve Çınar Akademi öğrencileri ile birlikte Aslanlı Yolu geçen Başkan Hürriyet mozoleye çelenk sundu.


Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Başkan Hürriyet, "Aziz Atatürk. 16 Ocak 1923’te Cumhuriyet’i kuracağınızın müjdesini verdiğiniz, ilk ve tek basın toplantısı yaptığınız, kadınlara seçme seçilme hakkının eninde sonunda verileceğini ilk kez müjdelediğiniz güzel İzmit’imiz sayenizde müjdelerin şehri olmuştur. Siz İzmit’i, İzmit sizi çok sevdi. İzmit’i yönetmek üzere kıymetli İzmitliler tarafından belediye başkanı olarak ikinci dönemime başlamanın verdiği onur ve sorumlulukla manevi huzurunuzdayız. İlkeleriniz ve devrimleriniz, yolumuzu aydınlatan birer meşale olarak önümüzde durmaktadır. Hedefimiz, sizin ’En büyük eserim’ dediğiniz Cumhuriyet’i korumak ve ileriye taşımak olacaktır. Bu kutsal görev yolunda bana güç veren değerlerinizi, adaletinizi ve bilgeliğinizi her daim hatırlayacağım. Size söz veriyorum, görevimi layıkıyla yerine getirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağım. Ruhunuz şad olsun" dedi.



Başkan Hürriyet Anıtkabir’i ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Mudanya jandarmadan trafik bilgelendirme çalışmaları sürüyor Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Mudanya İlçe Jandarma Komutanlığı timleri okullarda, kırsal mahallerde ve servis araçlarında yaptığı çalışmalarla trafik kuralları ve trafikle ilgili bilgilendirmelerde bulunarak sağlıklı ve emniyetli yaşamanın kurallarını anlattı. Mudanya İlçe Jandarma Komutanlığı, Esence Mahallesi Ortaokulu ile özel bir okulda gerçekleştirilen sunumlarda, jandarma ekipleri temel trafik kuralları, karşıdan karşıya geçiş kuralları, okul taşıtlarına binme ve inme kuralları, emniyet kemeri kullanımı, yaya geçidi ve okul geçidi kuralları ile ilgili detaylı bilgilendirme yaptılar. Ayrıca, alt ve üst geçit kuralları da öğrencilere aktarıldı. Trafik ekipleri tarafından Bademli Mahallesi’nde bulunan okul servis sürücülerine yönelik ’Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğ’inde belirtilen ve güvenli servis kullanımı ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak eğitici broşürler dağıtıldı. Köy kahvehanelerine de giden timler, tarım araçlarının güvenli kullanımı ile traktör kazalarının azaltılmasına yönelik bilgilendirmeler yapılarak vatandaşların görebileceği yerlere farkındalık oluşturacak afişler astı. Mudanya İlçe Jandarma Komutanlığı’nın bu etkinlikleriyle, genç nesillerin ve vatandaşlarımızın trafik kuralları konusunda bilinçlenmesi ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi. Benzer etkinliklerin gelecekte de devam edeceği belirtildi.