YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 11:17

BAŞKAN DOОAN PARK İNŞAATINI İNCELEDİ

A
A
A
BAŞKAN DOОAN PARK İNŞAATINI İNCELEDİ

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Yuvam Turgut Konutlarının olduğu bölgede yapımı süren park inşaatında incelemelerde bulundu.
Bölgeye daha önce yaptığı ziyaretlerde vatandaşlardan gelen talepleri dikkate aldıklarını belirten Başkan Doğan, ``Halkımız istiyor, biz de imkanlarımız ölçüsünde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Mahallelere yaptığımız inceleme gezileri sırasında, vatandaşların istek ve önerileri, bizlerin çalışmalarında birtakım önceliklerin belirlenmesinde etkili oluyor. Turgut Konutlarının olduğu bu bölgede, vatandaşlarımızın park talebini dikkate değer bulduk. Gerçekten de böyle bir tesise ihtiyaç vardı. Vakit kaybetmeden kendi ekiplerinizle çalışmaları başlatarak bu bölgeye yakışır bir parkı gerçekleştirmek üzere yola çıktık. 3.5 yılda 55 park yaptık ve bunların büyük bir çoğunluğunu kendi ekiplerimizle gerçekleştirdik. Hedefimiz 5 yılda 100 park yapmak. İzmit, şu anda yeşil alanların oranını incelediğimizde, birçok Avrupa kentinin bile ötesindedir`` dedi. Turgut Mahallesi`ne yapılan parkta futbol ve basketbol sahaları, çok amaçlı spor alanı, oturma birimleri ve pergolalar ile yeşil alanlar olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de bir iş yerine ses bombası atıldı İstanbul Küçükçekmece’de bir internet kafeye gece saatlerinde kafenin kapalı olduğu bir anda motosikletli 2 şahıs tarafından ses bombası atıldı. 2 şahıs saldırı sonrası olay yerinden kaçtı. Olay Küçükçekmece Yeni Mahalle, Salih Tamcı Sokak’ta saat 00.30 sıralarında gerçekleşti. İddiaya göre motosikletli 2 şahıs, internet kafenin kapalı olduğu bir saatte kafeye doğru bir ses bombası attı. Büyük bir gürültüyle patlayan ses bombası, çevrede büyük paniğe sebep oldu. Şans eseri olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Olay sonrası ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerini şeritle çevirerek güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri de patlamanın yaşandığı noktada incelemelerde bulundu. Patlamanın yaşandığı internet kafenin bitişiğinde komşu esnaf olan ve patlama anında dükkanında bulunan Turan Tüfekçi yaşadıklarını şu sözlerle anlattı; “Dükkanda televizyona bakıyordum. Malların eksiklerini tamamlayıp, toparlanıyorduk. Müthiş bir patlama sesi geldi. Büyük bir bomba veya doğalgazdır herhalde dedim. Dışarıya çıktığımda bir toz bulutu çıkmıştı. Sonra arkadaşlarla polisi aradık. Yapanları tanımıyorum, bilgim yok. Kafe kapalıymış. Genelde saat 01.00-02.00’a kadar açık oluyordu ama bu akşam kapatmışlardı. Toz bulutu vardı. Dükkana falan da doldu ama içeride Allah’tan kimse yokmuş. Sonradan sahipleri evlerinden geldi. Polis inceliyor şu an.” Olay sonrası polis ekipleri kaçan şahısları yakalamak ve yaşanan patlama ile ilgili inceleme başlattı.