SPOR - 05 Temmuz 2024 Cuma 15:25

Bozkır topraklarda gençler, yüzerek sağlıklı kalıyor

A
A
A
Bozkır topraklarda gençler, yüzerek sağlıklı kalıyor

’Anadolu’nun bozkır toprakları’ olarak adlandırılan Kırşehir’de gençler, yaz dönemlerini yüzme öğrenerek geçiriyor.


Sıcaklıkların arttığı günlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı kurslarda spor yapan 5-13 yaş aralığındaki gençler ve çocuklar yüzerek serinleyip sağlıklı kalıyor. Hijyen ve denetimin sıklıkla yapıldığı alanda aileler de çocuklarının yüzme ile ilgilenmesini canlı olarak izleyebiliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin; il merkezi ve ilçe merkezlerinde de çocuk ve gençlerin yüzme sporuna karşı ilgisinin arttığını ve bu durumun da kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, "GSB Yaz Spor Okulları 28 branşta hizmet veriyor. En küçük yaştan en büyük yaşa kadar hareketli kalmaları ve sağlıklı olmalarını amaçlıyoruz. Yüzme en önemli gördüğümüz branş. Bin 700 kişi eğitim alıyor. Şehirde yüzme bilmeyen kalmasın projesini yürütüyoruz" dedi.



Bozkırda sporcu yetiştirme gayretindeler


Antrenör Recep Musa Çapkur ise, eğitimlerle bozkır topraklarda ilginin beklenenin üzerinde olmasının sporcu yetişimine katkı sunduğunu belirterek, "Kırşehir’de bozkır topraklarda sporcu çıkarma gayreti içerisindeyiz. Ülkemizi ve şehrimizi yüzme alanında gururlandırmak istiyoruz" diye konuştu.


İl merkezi kadar ilçe merkezlerinde de yüzmeye olan ilgi beklenen üzerinde olurken diğer branşlarda da çocuklar eğitim alıyor. Yaz dönemlerini spor ağırlıklı geçiren çocuklar, kulüp çalışmalarının yanı sıra futbol, voleybol, basketbol, tenis gibi alanlarda da eğitim alıyor. Sporla birlikte çocukların sosyal medyadan uzaklaşması, kötü alışkanlıklardan korunması ve sağlıklı kalabilmeleri amaçlanıyor.



Bozkır topraklarda gençler, yüzerek sağlıklı kalıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Evini ateşe verip kendini kuyuya atan şahıs, tedavisinin ardından tutuklandı Muğla’nın Bodrum ilçesinde evini ateşe verip kendisini 25 metre derinlikteki kuyuya atan F.A.I., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahsın evinde ekili halde uyuşturucu madde yapımında kullanılan kenevir bitkileri bulundu. Gümüşlük Mahallesi 5224 Sokak’ta yaşamını sürdüren ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen F.A.I. (40) adlı kişi, iddiaya göre önceki gün akşamüstü saatlerinde evini ateşe verdi. Ardından evinin bahçesine çıkarak bölgede bulunan başkasına ait bir motosiklete zarar verdi ve evinin bahçe kısmını da yakmaya çalıştı. Ev kısa sürede alevlere teslim olurken, olay yerine Bodrum İtfaiye Grup Amirliği, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. F.A.I. ekiplerin geldiğini görünce kendisini bahçedeki 25 metre derinliğindeki kuyuya attı. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın söndürüldü, soğutma çalışması yapıldı. Kuyudaki F.A.I., itfaiye ve Muğla 911 Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralı olduğu öğrenilen şahıs, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Şahsın evinin içerisinde yapılan aramada ekili halde birkaç kök yanmış halde kenevir bulundu. F.A.I., hastanede tamamlanan tedavisinin ardından gözaltına alındı. Adli makamların karşısına çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahsın ifadesinde olayı hatırlamadığını söylediği öğrenildi.
Kayseri Kaymakam Albayrak: “Kilim kültür aktarımı olarak çok mühim bir noktada” Birbirinden farklı desenlerle tarihi yansıtan Sarız kilimleri, tarihi Kayseri Kalesi’nde sergilendi. Kayseri Arkeoloji Müzesi Geçici Sergi Salonu’nda düzenlene sergiye; Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Sarız Kaymakamı Kerem Albayrak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Şükrü Dursun, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kilim Dokuma Sanatçısı Fatma Alkış ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle açılan sergide 34 farklı kilim modeli sergilendi. Sergide açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Şükrü Dursun, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız kilim dokuma sanatçısı Fatma Alkış tarafından yapılan ve Küratörlüğü’nü Öğretim Görevlisi Zahide Şahin’in yaptığı sergimiz, güzel ve anlamlı bir sergi. Geleneksel el sanatlarımızın en önde gelenleri arasında halı vekilim yer alıyor. Baktığımız zaman Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan en önemli sanat ürünlerinde bir tanesi kilim. Gerçekten el emeği, göz nuru. Çünkü bu halı ve kilimlerin dokunması uzun bir süreçte, büyük emek isteyen bir iş. Biz Fatma Hanım’a emekleri için teşekkür ediyoruz. Kaymakamımıza ve bu projenin arkasında yer alan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kilimin kültür aktarımı noktasında çok önemli bir ürün olduğunu dile getiren Sarız Kaymakamı Kerem Albayrak ise, “Burada Türk kadınının çok güzel ürünlerini görmekteyiz. Yıllarca birike gelen bir kültürün gelecek kuşaklara aktarılması adına bu tarz sergilerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Baktığımız zaman genç neslin Sarız kilimini unutma noktasına geldiğini görüyoruz. Biz bu kültürü yaşatacağız. Gelecek nesillere bu kültürümüzü çok güzel bir şekilde aktaracağız. Bakanlık belgeli sanatçılarımız var. Akademisyenlerimiz var. Biz vatandaşlarımızı ve gelecek olan turistlerimizi de bekliyoruz. Sarız’a gelsinler. Sadece kilim değil, doğa faaliyetleri anlamında da çok güzel şeyler olabilir. Kilimin kültür aktarımı olarak çok mühim bir noktada olduğunu düşünüyorum. Bu sergimizin bir tanesi. Daha da sergimiz olacaktır. Diğer sergilere de vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.