ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 16:29

Kırklareli’nde filim sahnelerini aratmayan tatbikat

A
A
A
Kırklareli’nde filim sahnelerini aratmayan tatbikat

Kırklareli’nde gerçekleşen Yerel Düzey Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı Tatbikatı filim sahnelerini aratmadı.


Kırklareli’nde Yerel Düzey Afet Sağlık Grubu Operasyon Planı Tatbikatı gerçekleşti. Adeta gerçeği ve filim sahnelerini aratmayan tatbikatta senaryo gereği Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşen bir mücadelede patlama meydana geldi. Patlamanın ardından stadyumda görevli 112 Acil Sağlık Ekipleri durumu bildirdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, UMKE, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.


Bölgeye gelen ekipler yaralılara müdahale etti. Daha sonra bölgeye Sahra hastanesi kuruldu. Ekipler yaralılara yaptığı ilk müdahalenin ardından Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.


İtfaiye ekipleri de patlama sonrası tribünde oluşan yangını söndürdü.


Tatbikatta konuşan İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, olağanüstü bir olay sonrası Sağlık ekiplerini ve hazırlıkları gözden geçirdiklerini ifade ederek tatbikata katılan paydaşlara teşekkür etti.



Kırklareli’nde filim sahnelerini aratmayan tatbikat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta STK’lar “Şiddete Hayır” demek için bir araya geldi Sivas’ta bir araya gelen kadın sivil toplum kuruluşları, şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla “Şiddete Hayır” demek için ortak bir basın açıklaması düzenledi. Cumhuriyet meydanından STK’lar adına konuşan Esma Yılmaz, etkinliğe katılan tüm sivil toplum kuruluşlarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yılmaz, şiddetin birçok toplumda yaygınlaşmasına rağmen, eğitim eksikliği, psikiyatrik bozukluklar ve aile içi dinamiklerdeki sorunların şiddetin artmasına neden olduğunu belirtti. Şiddetin çocukluk döneminde öğrenilen bir davranış olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Çocuklarımıza insani değerleri öğretirken bir yerde hata yapıyoruz” dedi. Ayrıca, ailelerin çocuklarını şiddet kullanmadan ifade edebilme konusunda eğitmesi gerektiğini belirtti. Medya ve dijital içeriklerin de şiddetin yayılmasında önemli bir rol oynadığını ifade eden Yılmaz, ebeveynlerin dijital medyanın olumsuz etkilerine karşı daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz, medya içeriklerinin çocuklar üzerinde oluşturabileceği psikososyal sorunlara karşı ebeveynleri uyardı. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz yıl 29 bin çocuk çeşitli şiddet türlerine maruz kaldığını hatırlatan Yılmaz, 2024’ün ilk yarısında ise 205 kadının şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Yılmaz, şiddetin önlenmesi için cezaların caydırıcılığının artırılması gerektiğini ve toplumsal farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekti. Açıklamanın ardından kadınlar İnönü bulvarında sessiz yürüyüş yaparak programı sonlandırdı.