DİĞER SPORLAR - 27 Ekim 2014 Pazartesi 11:59

Spor Bakanı Kılıç'tan doping uyarısı

A
A
A
Spor Bakanı Kılıç'tan doping uyarısı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç "Doping konusunda sıkıntılar yaşadık ama şevkimizi kırmasın" dedi.

'Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği' isimli çalıştaya katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spora ayrılan bütçenin verimli kullanılmadığını, harcanan bütçeye ve yapılan işlere bakılınca ortaya ciddi bir tablonun çıktığını ve bu çalıştayda kesinlikle bütçe konuşulmayacağı talimatını verdiğini söyledi. Katılımcılardan proje üretmelerini isteyen Bakan Kılıç, dopingle ilgili olarak ise, "Doping konusunda sıkıntılar yaşadık ama şevkimizi kırmasın" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Antalya Belek’te bir otelde düzenlenen 'Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı'nın açılışına katıldı. Antalya Valisi Muammer Türker, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, federasyon başkanları, kulüp başkanları, akademisyenler ve çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda Türk sporunun geleceği konuşuldu.

"ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAMIZ LAZIM"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada katılımcılara seslenerek spor alanında öz eleştiri yapılmasının gerektiğini vurguladı. Herkesin kendisini eleştirmesi ve daha iyi işler yapmak için proje üretilmesini isteyen Bakan Kılıç, AK Parti iktidarının başarısının temelinin proje üretip ve ürettiği projelerin takibini sağlamakta saklı olduğunu söyledi. Burada yapılacak çalıştaya ilişkin bazı grupların 'Daha önce de toplanıp konuşmuştunuz, hiç bir şey olmamıştı' şeklinde karşı çıktığını belirten Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim amacımız sizleri bir arada konuşarak farklı düşünceleri bir pota içerisine getirip eksikleri değerlendirmemiz. Bir çalıştayı yapmayı düşündüğümüzde bazı sesler şunu söyledi; 'Daha önce de toplanıp konuşmuştunuz, hiçbir şey olmamıştı.' Ama biz AK Parti iktidarı olarak 12 senede büyük işler başardık. Bu işleri de projeleri takip ederek başardık. Bu çalıştayda bir araya gelip görüştüğümüz konuları sonunda bir bildiri haline getirip yayınlayacağız. Öz eleştiri yapmamız lazım. Kendimizi eleştirmeliyiz. Daha iyi nasıl bir şeyler yapılır bakmamız lazım. Biz spor deyince hep uluslar arası olimpiyatlar ve uluslar arası yarışmaları düşünüyoruz. Bunlar doğal ama engelli arkadaşlarımız da var, bunların da başarıları var. O nedenle bu boyutun da burada ele alınmasını istiyorum."

"GERÇEKÇİ HEDEFLER ORTAYA KOYALIM"

Çalıştaya katılan herkesin kendi alanındaki sporcularının verilerini çıkarmasını isteyen Bakan Kılıç, veriler ışığında daha gerçekçi hedeflerle daha kolay başarılar elde edilebileceğine değindi. Amerika’yı yeniden keşfetmenin gerekmediğini de vurgulayan Bakan Kılıç, 2016 ve 2020 yılındaki olimpiyatlara dikkat çekerek, "2016-2020 olimpiyatlarında ne yapacağız, bunu da düşünmemiz lazım. Görev alanlarınızdaki projeksiyonlarınız neler bunları görmek istiyorum. Bunları bilelim ki hedeflerimizi gerçekçi ortaya koyalım. Spesifik olarak elde edilen verileri ortaya koyup planlı çalışmalar yapmalıyız. Verileri sizler ortaya çıkarmalısınız. Bu veriler olmazsa başarıların bazılarını tesadüfi olduğunu söyleyenler var. Onları haklı çıkarmış olursunuz. Amerika’nın yeniden keşfedilmesine gerek yok. Antrenörlerimiz ne durumda. Biz bazı verilere sahibiz ama sizlerin de bazı çalışmalar yapması gerekiyor" dedi.

"BURADA KESİNLİKLE BÜTÇE KONUŞULMAYACAK"

Çalıştayın amacının bütçe konuşmak olmadığının altını çizen Bakan Kılıç, çalıştaya katılan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan görevlilere bütçe konuşulmaması konusunda talimat verdiğini de belirterek katılımcılardan sadece plan ve proje üretmelerini istedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin spora gerekli bütçeyi ayıracak kadar zengin olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Bugüne dek yapılan çalışmalarda söz dolaşıp bütçeye geldi. Değerli arkadaşlar bu toplantı bir bütçe toplantısı değildir. Buradaki bakanlıktan arkadaşlara ben gerekli talimatı verdim. Burada bütçe konuşulmayacak. Burada bir plan yapılırsa Türkiye Cumhuriyeti o plan için kaynak ayıracak kadar güçlüdür. Verilen kaynakların verimli kullanıp kullanılmayacağı konusunda bir eksiklik var. Ben kaynak ve yapılanlara baktığım zaman ortada çok ciddi bir tablo var. Statların yaşayan alanlar olması lazım. Bugün bir stadyumun bize maliyeti 70 milyon TL’den başlıyor. Ayda iki kere kullanılması için bu kadar kaynak ayrılmamalı. Bu alanlar değerlendirilmelidir" şeklinde konuştu.

"KÜÇÜK ORGANİZASYONLARLA UĞRAŞMAYALIM"

Bakan Kılıç, rekabetin çok üst düzeyde olduğunu ve bu nedenle küçük organizasyonlarla vakit kaybedilmemesi gerektiğine değinerek, "Daha iyi koordine olmamız lazım. Federasyonlarımız birbirine destek olmalıdır. Sporcularımız uluslar arası alanda tecrübe kazanmalı. Rakiplerimiz bunu çok güzel yapıyor. Ciddi manada rekabet var. Çok çalışmamız gerekiyor. Bir sporcunun uluslar arası bir müsabakaya katılması ona farklı bir heyecan katacaktır, tecrübe katacaktır. Türkiye’ye alacağımız organizasyonların sporcularımız ve Türkiye’nin sporuna katkı sağlayacak olanları almamız lazım. Her organizasyon Türkiye’de yapılacak diye bir şey yok. Kimsenin yapmak istemediği küçük organizasyonlarla uğraşmayalım. Mersin’de yapılan organizasyon bakın ne kadar çok ses getirdi. Hükümet desteğinin en büyük avantaj olduğunu da biliyoruz. Erzurum ve Trabzon'da biz bu organizasyonları yaptık" ifadelerini kullandı.

"DOPİNG KONUSUNDA SIKINTILAR YAŞADIK AMA ŞEVKİMİZİ KIRMASIN"

Türkiye’de güzel tesislerin olduğunu ama tesislerin içlerinin boş olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Yatırımlar devam edecek ama tesislerin ardından envanter çalışmalarının da yapılması lazım. Tesislerin içini doldurmamız lazım. Güzel tesisler yapılıyor ama içleri boş. Bu çalıştayda bu tesislerimizin içlerinin nasıl doldurulacağını konuşalım. Bunları sizlerden istiyorum. Bir takım sıkıntılar yaşadık. Ama bu sıkıntılar bizim şevkimizi kırmasın. Bahsettiğim konu doping. Bizi üzmek isteyenlere izin vermeyelim. Gösterdiğimiz güven karşılık bulmayabilir. Ama biz yolumuzda aynı çizgi ve kaynakla devam edeceğiz. Duruşumuz artık açık ve nettir. Uluslar arası anlamda iyiyiz daha iyi bir noktaya da gideceğiz. Herkes dikkat etsin birbirimizi üzmeyelim. Başarılı bir meslek çalışanı olmak, aynı zamanda başarılı bir sporcu olmaya engel değil. Milli Eğitim Bakanlığı ile erken yaşta sporcu ruhunun oluşması için çalışmalar devam ediyor. Ben kendi kızlarımdan biliyorum" açıklamasında bulundu.

MEDYA VE BASINI UYARDI

Konuşmasını sonunda yazılı ve görsel basına bir uyarıda bulunan Kılıç, "Sporu vitrine taşıyacak olan medya ve basındır. Sizler neyi ön plana çıkarırsanız kamuoyunda o konuşuluyor. Biliyorum futbol en çok konuşulan alan ama bu diğerlerini göz ardı edecek hale gelmesin. Vitrine ne kadar çok yer verirseniz o başarıyı elde etmeyi çalışanlara da bir motivasyon olur. Farklı dallarda başarı elde eden kardeşlerimizin haberlerini paylaşın. Ümit ve ışık veren başarılara biraz daha önem verelim" dedi.

TÜRKER: "GENÇ NÜFUSU İYİ KANALİZE ETMEMİZ LAZIM"

Çalıştayda konuşan Antalya Valisi Muammer Türker de yaş ortalamasının genç olduğunu ve bu nedenle genç yaşta herkese spor bilincinin aşılanması gerektiğini vurguladı.
Antalya’nın yılın her ayında spor yapma imkanı sağlayan bir il olduğuna da değinen Vali Türker, "Sporun toplumsal boyutuna bakacak olursak yaş ortalamamız 29,5. Genç bir nüfusa sahibiz. Biz bu genç nüfusu iyi yetiştirmeliyiz. Bunu bir güç olarak kullanmamız lazım. Hakkari’de yaş ortalaması 19,5'tu. Genç nüfusu iyi kanalize ederek terör örgütlerinin gençlerimizi kandırmasının önüne geçmiş oluruz. Antalya Türkiye’de spor imkanları açısından zengin bir il. Spor dalları bakımından yılın 12 ayında pek çok spor yapılabilir. İlçe ve il merkezinde birçok spor dallarına ait tesislerin geliştirilmesi için bakanlığımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu.

TÜREL: "GENÇLİĞİNİ KURTARAMAYAN TOPLUMLARIN GELECEĞİNİ KURTARMASI ZORDUR"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise gençliğin farklı kötü grupların hedefi haline geldiğini vurgulayarak, "Bu salonda gençliğimiz konuşuluyor. Gençliğini kurtaramayan toplumların geleceğini kurtarması zordur. Gençliğimiz fevkalade tehlikeli bir dünyada yaşıyor. Uyuşturucu ve terör örgütlerinin avcısı olduğu bir dünyada yaşıyor. Son 12 yılda yapılan çalışmalar gençliğin iyi yetişmesi için iyi adımlar oluyor. Ailede başlayan gençlik eğitimi spor yöneticilerimizle daha ileri safhaya taşınıyor. Bu gelişmeler gençliğin üzerinde farklı amaçları olanları rahatsız etmiştir" açıklamasını yaptı.
Çalıştayın Salı günü komisyon raporlarının katılımcılara okunmasıyla sona ereceği bildirildi.

CAFER ESER - ALPARSLAN ÇINAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Ortahisar Belediyesi, ‘Yeni Doğan Destek Paketi’ uygulamasını başlattı Ortahisar Belediyesi, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve yeni doğan bebeği bulunan ailelerin en mutlu günlerinde yanlarında olmak ve kendilerini desteklemek amacıyla ‘Yenidoğan Destek Paketi’ uygulamasını başlattı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, sosyal belediyecilik projeleri arasında yer alan ‘Yeni Doğan Destek Paketi’ uygulamasını hayata geçirdi. Başkan Kaya, Ortahisar ilçesi Toklu mahallesinde ikamet eden ve yaklaşık 20 gün önce Bulut isimli bebekleri dünyaya gelen Döner ailesini ziyaret etti. Anne Özlem Başkan Döner ve baba Hakan Döner’i tebrik eden Başkan Ahmet Kaya, Bulut bebeğin bahtının açık olması, devletine, milletine, bayrağına ve vatanına güzel işler yapacak bir evlat olarak yetişmesi temennisinde bulunarak yeni doğan destek paketini hediye etti. Yeni doğan destek paketi uygulamasının seçim dönemindeki vaatleri arasında yer aldığını hatırlatan Başkan Kaya, “Yeni doğan destek paketi uygulamamızı, ilk olarak Döner ailemizle başlatıyoruz. Paketin içinde zıbınından emziğine, bezinden pudrasına kadar bebeğimizin birçok ihtiyacını karşılamaya yönelik bir bebek setimiz var. Bulut bebeğimize hayırlı olsun, güle güle kullanın” dedi. Ülkede özellikle ekonomik anlamda çok fazla sıkıntı olduğunu ama bu durumun kendilerini mücadele etmekten ve sıkıntıların üstesinden gelme gayretinden vazgeçirmediğinin altını çizen Başkan Kaya, “Cennet gibi bir vatanımız var. Hepimizin görevi, bu vatana hizmet etmek, görevini en iyi şekilde yapmak olmalıdır. Sıkıntılar çok ama asla pes etmeyeceğiz, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Nerede olursak olalım, görevimi en iyi şekilde yapmanın ve sıkıntıların üstesinden gelmenin gayretinde olacağız” ifadelerini kullandı.
Antalya Halk otobüsünde ’kadına laf atma’ kavgasında kan aktı: 1 yaralı Antalya’da gece saatlerinde halk otobüsü içerisinde laf atma nedeniyle başladığı ileri sürülen tartışma kavgaya dönüştü. Olayda bir kişi aldığı bıçak darbeleri ile kanlar içinde yaralanırken, gözaltına alınan olayın şüphelisine otobüsteki kadınlar tepki gösterdi. Olay, gece 00.15 sıralarında Antalya’nın Kepez ilçesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Varsak istikametine gitmekte olan halk otobüsü içerisinde yolcu olarak bulunan bir kadına laf atma nedeniyle tartışma çıktı. Kadınların yanında bulunan ve isminin Erdem S. olduğu öğrenilen şahıs ile laf attığı iddia edilen Oğuzhan B. arasında tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Otobüste başlayan kavga halk otobüsü sürücüsünün durakta durmasının ardından şahıslar araçtan indikten sonrada devam etti. İlk müdahaleyi vatandaşlar yaptı Bu sırada Oğuzhan B. üzerinde taşıdığı bıçak ile Erdem S.’yi vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Halk otobüsünde bulunan vatandaşların ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken kavga anı vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile kayıt edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri Erdem S.’ye yaralı halde yerde yatar vaziyette görünce bölgeye 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada aldığı bıçak darbeleri ile yaralanan Erdem S.’ye ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Kadınlar zanlıya tepki gösterdi Vücudunda derin kesikler olduğu gözlenen Erdem S.’nin kan kaybetmemesi için vatandaşlar kemer ile bacağını sıktı. Vücudunun çeşitli yerlerindeki yaralar nedeniyle acı çektiği görülen ve gözyaşlarına hakim olamayan Erdem S.’yi çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılan Erdem S. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan gözaltına alınan ve ekip otosunda bulunan Oğuzhan B.’ye kadınlar "Geber sen, kadına kıza laf mı atılır" diyerek tepki gösterdi. Oğuzhan B. polis merkezine götürüldü.
Adana Ceyhan Belediyesi TMMOB ile ortak protokol imzaladı Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, ilçenin sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi, sağlıklı kentleşme ve çevre değerlerinin korunarak yapılaşmanın sağlanması amacıyla Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı odalarla iş birliği protokolü imzaladı. Protokol imza töreninde konuşan Aydar, bu iş birliğinin ilçenin geleceği açısından büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Aydar, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün burada imzaladığımız bu protokol, Ceyhan’ımızın geleceği için attığımız önemli bir adımdır. İlçemizi, sadece bugünkü ihtiyaçları karşılamak değil, gelecekteki nesillerin de güven içinde yaşayabileceği bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz. Sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma ve doğal, tarihi değerlerimizin korunması en öncelikli hedeflerimizdir. Bu protokol ile ilçemizde deprem yönetmeliğine uygun ve daha dayanıklı binaların yapımı sağlanacaktır. Ayrıca çarpık kentleşmenin önüne geçilerek Ceyhan’ı en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız.” Aydar, konuşmasında ayrıca meslek odalarıyla yapılan bu iş birliğinin önemine dikkat çekerek, "Ceyhan’ı geliştirmek, büyütmek ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ama bu sadece belediyemizin çalışmalarıyla olmaz, şehrimizin her kesimiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla ve halkımızla birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Birlikten güç doğar. Bu protokol de işte tam bu anlayışın bir ürünüdür. Buradaki amacımız, Ceyhan’da nitelikli ve planlı yapılaşmayı sağlamak, doğamızı korumak, kültürel ve tarihi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmaktır. Ceyhan’ı sadece büyüyen değil, aynı zamanda köklerine ve değerlerine sahip çıkan bir şehir haline getirmek için bu tür iş birlikleriyle şehrimizin vizyonunu genişletiyoruz. Hep birlikte daha güzel bir Ceyhan’ı geleceğe hazırlayacağız. Ceyhan’ımıza hayırlı olsun” dedi. Başkan Aydar, iş birliği çerçevesinde kentleşme sürecinde teknik uzmanlığa büyük önem verdiklerini, bu yüzden meslek odalarının deneyim ve bilgisini Ceyhan’ın hizmetine sunacaklarını ifade etti.
Balıkesir Manyas zehirden arındı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şehir şebekesine uzun yıllar önce döşenen asbestli su borularında ilk müjdeyi verdi. BASKİ ekiplerinin yoğun mesai harcayarak Manyas ilçesinde 3 kilometre uzunluğunda bulunan asbestli boruları yenisi ile değiştirdiklerini ifade eden Başkan Akın, değişen boruları gazetecilere gösterdi. Kanserojen etkisi sebebi ile bu değişimin zorunlu olduğunu kaydeden Akın, tüm Balıkesir’in bu borulardan arındırılarak temiz suya kavuşacağını söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Manyas’ta asbestli olduğu belirtilen su borularının iptal edilerek yeni hatların döşendiği müjdesini verdi. Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk ile kazı yapılan alanda gazetecilere konuşan Başkan Akın, "Altyapı eksiklerimize dair detaylı bir çalışma yaptık. Tüm Balıkesir’in sadece röntgenini çıkartmadık MR’nı çektik. Altyapısı kötü olan bir kent gelişime hiçbir zaman açık olamaz. Bu çalışmalarda 50 -60 yıllık borulardan oluşan bir altyapısı olduğunu gördük Balıkesir’in. Bugün de Manyas’tayız, 60 yıllık borular burada da mevcut. Buraya önceki yıllarda yatırım adına hiç bir şey yapılmamış. Bu kentin bir evladı olarak vicdanım sızlıyor. Nereye gitti bu memleketin paraları? Bu soruyu sormak için buradayım. Milyarlarca lira BASKİ için kredi çekilmiş. BASKİ, borç yükünün altına sokulmuş ama ortada yatırım diye bir şey yok. Eski yönetimin bize bıraktığı ağır borç yüküne rağmen, asla ve asla vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Verdiğimiz tüm vaatleri de teker teker yerine getireceğiz. Bakın, Manyas’ta 3 bin metre asbestli yani zehirli boruların alternatifi olan hatları çektik ve tamamladık. Depomuzu da yeniledik 1 ay içinde onu da hizmete sunacağız. İstersen yapılıyor. Milletin paralarını, babalarının paralarından daha rahat harcarlarsa 60 yıllık asbestli borularla vatandaşı zehirlerler. Onun için soruyorum ne yaptınız bu paraları diye. Ortada bir şey yok. Eskimiş, ekonomik ömrünü yitirmiş kangren haline gelmiş bu hatları en kısa sürede yenileyeceğiz. Tüm ilçelerde bu asbestli boruların değişimini tamamlayacağız. Halkımız bize güvensin" dedi.