ASAYİŞ - 11 Eylül 2024 Çarşamba 18:02

Çalıştığı inşaatın 2. katından düşen işçi hayatını kaybetti

A
A
A
Çalıştığı inşaatın 2. katından düşen işçi hayatını kaybetti

Kilis’te çalıştığı inşaatın 2. katından düşen işçi, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Olay, Ebulüle Mahallesi’ndeki okul inşaatında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaatın 2. katında çalışan yabancı uyruklu Abdulhadi Zedan (58) isimli işçi, dengesini kaybederek metrelerce yükseklikten toprak zemine düştü. Zedan’ın düştüğünü gören diğer işçiler, durumu 112 ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri gönderildi. Ağır yaralanan Zedan, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.


Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Çalıştığı inşaatın 2. katından düşen işçi hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye Bursları Oryantasyon ve tanıtım programı öğrencileri Yunus Emre Enstitüsünde bir araya geldi. Türkiye Bursları Oryantasyon ve tanıtım programı öğrencileri Kahire Yunus Emre Enstitüsünde bir araya geldi. "Türkiye Bursları Oryantasyon ve Tanıtım Programı" kapsamında, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki birçok öğrenci, Kahire Yunus Emre Enstitüsünde bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen Türkiye Bursları Programı, uluslararası öğrencilere Türkiye’de eğitim alma fırsatı sunarak akademik başarılarını desteklemeyi ve ülkeler arası kültürel bağları güçlendirmeyi amaçlıyor. Programın açış konuşmasını yapan Yunus Emre Enstitüsü Kahire Koordinatörü Emin Boyraz, Türkiye ve Mısır’ın köklü tarihi ve kültürel bağlarına vurgu yaparak öğrencileri tebrik etti. Boyraz, “Sizler, aldığınız eğitimle iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacak, adeta birer kültür elçisi olacaksınız” diyerek öğrencilere Türkiye’deki eğitim süreçlerinde başarılar diledi. Burs programının deneyimli öğrencileri sunum yaptı Daha önce “Türkiye Bursları Programı”ndan yararlanmış, Kahire Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri ve Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliğinde görevli uzmanlar, yeni öğrencilere sunum yaparak deneyimlerini aktardılar. Program boyunca öğrencilere, Türkiye Bursları Programı ve süreç hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Kursiyerler, Türkiye’ye gitmeden önce sorularına doğrudan cevap alma fırsatı buldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası öğrencilere yönelik yürütmekte olduğu, kamu kaynaklı yükseköğrenim burs programı olan Türkiye Bursları’nın öncelikli amacı, dünya genelindeki başarılı öğrencilere fırsat eşitliği sunarak uluslararası standartlarda burslu eğitim almalarını sağlamak. Türkiye Bursları Programı ile Türkiye ve diğer ülkeler arasındaki karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi ve akademiden sanata, ekonomiden edebiyata, teknolojiden mimariye kadar pek çok alanda bölgesel ve küresel kalkınmaya katkı sağlanması amaçlanıyor.
Düzce Su ürünleri üretim planlaması ve hamsi kotası konusunda bilgilendirme yapıldı DÜZCE(İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığının tarımsal üretim planlaması dahilinde Düzce Su Ürünleri Üretim Planı ve Yeni Destekleme Modeli konusunda Balıkçılık Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Hüseyin Akbaş başkanlığında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Müdürü Esra Uzun, İl Müdür Yardımcıları, Genel Müdürlük Teknik Personeli, Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, Melenağzı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bayram Ali Kaya, konu ile ilgili ilçe müdürleri ve teknik personeller katıldı. Toplantıda üretim planı kapsamında getirilen hamsi kotası ve yeni destekleme modeli konusunda bilgiler verildi. Toplantıda konuşan Daire Başkanı Akbaş “Denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve iç sulardaki balıkçı teknelerinin dahil olduğu desteklemede, tekne boylarına göre birim destekleme tutarları 2024 yılına kıyasla yüzde 43 ile yüzde 100 arasında yükseltildi. Bu kapsamda, birim destekleme tutarları gelecek yıl en düşük 5 bin lira, en yüksek 12 bin lira olacak şekilde belirlendi“ dedi. Konuşmasını, küçük ölçekli balıkçılık sektörünün desteklenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının öncelikli konularının başında geldiğini belirtip balıkçıların daha verimli ve bereketli av yapmalarına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade ederek tamamladı. İl Müdürü Esra Uzun ise; üretimin sürekliliği ve sürdürülebilirliği açısında su ürünleri üretim planlamasının önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında planlamanın önemli bir ayağının da yeni destekleme modeli ile hamsi kotasının olduğunu belirterek “Üretim planlamasını denizlerdeki zenginliğimizin gelecek nesillere aktarılması açısından bakanlık ve dolayısıyla İl Müdürlüğü olarak çok önemsiyoruz” dedi. İl Müdürü Uzun; yeni destekleme modelinin ve av sezonunun tüm balıkçılarımıza hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını bitirdi. Toplantı kooperatif başkanları ve teknik personellerin konu ile ilgili sorularının cevaplanması ile sona erdi.