ASAYİŞ - 22 Ekim 2024 Salı 16:18

Vatandaşın çelmesi yakalattı

A
A
A

Kayseri’de polisin ’dur’ ihtarına uymayarak kaçan ve aracıyla 2 araca çarptıktan sonra kaçmaya çalışan şahsı, bir vatandaşın taktığı çelme yakalattı. Yapılan incelemede şahsın 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edilirken, olay anı kameraya yansıdı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Melikgazi ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi Kaleönü Caddesi üzerinde yaya olarak denetim yaptı. Bu sırada durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen bir araç, ’dur’ ihtarına uymayarak yaya kaldırımına çıkarak iki araca çarptı. Kazanın ardından aracını bırakarak kaçmaya çalışan şüpheliyi gören bir kişi, şahsa çelme taktı.

Vatandaşın çelmesi yakalattı

Şahıs yere düşerken, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. İsminin E.P. (24) olduğu tespit edilen şüphelinin yapılan kontrollerinde ’yağma’ suçundan 16 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve cezaevi firarisi olduğu tespit edildi. Ayrıca şahsın yapılan test sonucunda narkotik madde kullandığı tespit edildi. Gözaltına alınan E.P.’ye Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden toplam 28 bin 150 TL idari para cezası yazıldı ve şahıs emniyete götürüldü. Yaşanan olay ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Ali Göç - Turan Bulut

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de akrabasını öldürüp kaçan şüpheli tutuklandı İzmir’in Çiğli ilçesinde akrabasını tabancayla vurduktan sonra kayıplara karışan cinayet şüphelisi, Konak ilçesinde yakalandı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, dün akşam saat 20.50’de Evka-2 Mahallesi 6800 Sokak’ta meydana geldi. Evinin önünde bulunan Serdar Çakmak ile daha önce aralarında husumet bulunan akrabası G.S. arasında tartışma çıktı. Olayın büyümesi üzerine G.S., tabancayla ateş ederek Çakmak’ı yaraladı ve hızla bölgeden kaçtı. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken olay yerindeki ilk müdahalesi yapılan Çakmak, hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Serdar Çakmak, yaşam savaşını kaybetti. Çakmak’ın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Her adımı görüntülendi, Kuruçay’da yakalandı Olayın ardından şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelinin izini sürdü. G.S.’nin Konak ilçesi Kuruçay bölgesinde saklandığını belirleyen Cinayet Büro Amirliği ve Motosikletli Yunus Timleri ekipleri, şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Emniyetteki ifadede, Serdar Çakmak ve G.S.’nin akraba oldukları, aralarında eskiye dayalı husumet olduğu konunun bu yüzden kaynaklandığı öğrenilirken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Ankara Adalet Bakanı Tunç, bıçaklanan müfettişi hastanede ziyaret etti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) otoparkında bir yemekhane personelinin bıçaklı saldırısı sonucu yaralanan müfettişi kaldırıldığı hastanede ziyaret etti. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Müfettişi Mehmet Arslan, HSK otoparkında bir yemekhane personeli tarafından ensesinden bıçaklanarak hastaneye kaldırılmıştı. Bakan Tunç, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavisi devam eden Mehmet Arslan’ı ziyaret etti. “Gerekli adli soruşturmayı takip edeceğiz” Ziyaretinin ardından bir konuşma yapan ve Arslan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Bakan Tunç, “Sağlık durumu iyi, Hakimler ve Savcılar Kurulu müfettişlerimizden değerli arkadaşımız Mehmet Arslan, bıçaklı saldırıya uğramış öğle paydosu sırasında. Yemekhanede çalışan bir hizmetlinin bıçaklı saldırısı olmuş. O saldırıda ensesinden yaralanmış. Çok şükür iyi, hayati tehlikeyi atlatmış. Yoğun bakımda kendisi. Konuşuyor, bilinci de iyi. Ailesi de yanında. Doktorlarımız da tedavisi için çalışıyorlar. Üzücü bir olay tabii. Orada bir yemekhane çalışanının, bir hizmetlinin müfettişimize bu şekilde bir saldırısı hepimizi endişelendirdi ve üzdü. Gerekli adli soruşturma da yapılıyor şu anda. Saldırgan göz altında. Müfettişimiz de tehlikeyi atlattı ama tedavisi burada devam edecek. Ben müfettişimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerekli adli soruşturmayı takip edeceğiz. Müfettişimizin tedavi sürecini de yakından takip ediyoruz” diye konuştu.
Manisa Salihli’de 29 Ekim öncesi bilek güreşi turnuvası Manisa’nın Salihli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında bilek güreşi şampiyonası düzenlendi. Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce organize edilen turnuva, 50.Yıl Ortaokulu Spor Salonu’nda yapıldı. 42’si kız olmak üzere toplam 102 öğrencinin katıldığı turnuva genç kızlar ve genç erkekler olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirildi. Kızlar sağ kolda 45 kiloda Aybüke Kahraman, 50 kiloda Reyye Bekret, 55 kiloda Firdevs Darı, 60 kiloda Hira Nur Dirgen, 65 kiloda Ecrin Özkul, 70 kiloda Güldane Gültekin, 75 kiloda Mürüvet Özkan, kızlar sol kolda 45 kiloda Gamze Efe, 50 kiloda Reyye Bekret, , 55 kiloda Firdevs Darı, 60 kiloda Hira Nur Dirgen, 65 kiloda Emine İzil Atay, 75 kiloda Seher Yalnıç, erkekler sağ kolda 50 kiloda Zeki Doğan, 55 kiloda Şiyabend Yılmaz, 60 kiloda Oğulcan Göktuğ Akgül, 65 kiloda Tunahan Öz, 70 kiloda Aras Avcu, 75 kiloda Eren Kocabıyık, 80 kiloda Arda Yılmaz, +80 kiloda Deniz Dümbek, erkekler sol kolda 50 kiloda Zeki Doğan, 55 kiloda Onur Çavdar, 60 kiloda Oğulcan Göktuğ Akgül, 65 kiloda Tunahan Öz, 70 kiloda Cevdet Uçar, 75 kiloda Eren Kocabıyık, 80 kiloda Arda Yılmaz ve +80 kiloda Deniz Dümbek birinci oldu. Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalyaları düzenlenen törenle verildi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Ayaz, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.