GÜNDEM - 21 Nisan 2025 Pazartesi 12:29

Talas Belediyesi’nden gençlere kültürle dolu bir gönül yolculuğu

A
A
A
Talas Belediyesi’nden gençlere kültürle dolu bir gönül yolculuğu

Talas Belediyesi; Turizm Haftası dolayısıyla ilçede öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik özel bir gezi programı düzenledi. Üstü açık gezi otobüsüyle gerçekleştirilen Rota Talas etkinliğinde öğrenciler Talas’ın tarihî ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı buldu.


İlçeyi her yaştan kesime tanıtmaya yönelik yürütülen Rota Talas turu tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamında düzenlenen gezide Osmanlı Kültür Sokağı içerisinde yer alan Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi, Su Medeniyetleri Galerisi, Klasik Sanatlar Akademisi, Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi ve Yaman Dede Kültür Evi gibi önemli duraklar ziyaret edildi. Gençler, Talas’ın köklü geçmişine ışık tutan mekanlarda hem bilgilendi hem de keyifli anlar yaşadı. Etkinliğe, Talas’taki farklı yurtlarda kalan kız öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Hunat Hatun, Şule Yüksel, Pertevniyal Sultan ve Melikgazi Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan gençler geziye katılarak Talas’ın kültürel dokusunu yerinde keşfetti.


Geziyle ilgili değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, gençlere yönelik yapılan bu tür etkinliklerin sadece birer gezi değil, aynı zamanda birer kültür köprüsü olduğunu vurguladı. Başkan Yalçın, "Gençlerimizin yaşadıkları şehri sadece konakladıkları bir yer olarak görmelerini istemiyoruz. Talas’ın tarihini, ruhunu ve kültürel zenginliğini tanımalarını, hissetmelerini arzu ediyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki bir şehri tanımak, ona sahip çıkmanın ilk adımıdır" dedi. Başkan Yalçın ayrıca, üç medeniyete ev sahipliği yapan Talas’ın geçmişinin izlerinin bugünün dinamizmiyle birleştiği çok özel bir coğrafya olduğunu belirterek, "Biz de bu mirası sadece korumakla kalmayıp, onu genç nesillere ilham verecek birer değer olarak sunmak istiyoruz. Gençlerimizi geleceğe hazırlarken, geçmişi unutmadan yola çıkmalarını önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.


Gençlerin yaşadıkları şehri daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklerin artarak devam edeceği bildirildi.



Talas Belediyesi’nden gençlere kültürle dolu bir gönül yolculuğu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Batı Karadeniz’de fırtına uyarısı: Soğuk ve kar kapıda Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz için fırtına ve ardından etkisini artıracak soğuk hava dalgasına karşı uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre bölgede rüzgâr bu geceden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50–75 km/saat) fırtına şeklinde esecek; fırtınanın Perşembe akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yetkililer, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar başta olmak üzere olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Öte yandan 26 Aralık Cuma gününden itibaren bölge genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi öngörülüyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilirken, halen mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların bölge genelinde 4 ila 10 derece azalacağı bildirildi. Soğuk havanın önümüzdeki hafta boyunca da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bu süreçte özellikle gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak iç kesimlerde buzlanma ve don olaylarının görülebileceği, buna bağlı olarak kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceği değerlendiriliyor. Tarımsal faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde ise soğuk hava ve don olaylarının zirai don riskini artırarak ürün kayıplarına yol açabileceği uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Aralık 2025 ile 2 Ocak 2026 tarihleri arasında bölgeye bağlı il merkezlerinde en düşük hava sıcaklıklarının eksi değerlere kadar düşebileceğini belirterek, yayımlanacak tahmin ve meteorolojik erken uyarıların yakından takip edilmesinin önem taşıdığını vurguladı.