GÜNDEM - 20 Nisan 2025 Pazar 17:00

Geçmişin izlerini taşıyan antika eşyalar bu pazarda

A
A
A
Geçmişin izlerini taşıyan antika eşyalar bu pazarda

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; ilkini Mart ayında düzenledikleri Melikgazi Antika Pazarı’nı ziyaret ederek hem esnafla hem de vatandaşlarla bir araya geldi.


Başkan Palancıoğlu, tezgâhları tek tek gezerek satıcılarla sohbet etti, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Antika pazarlarının hem kültürel mirasın yaşatılması hem de ekonomik canlılık açısından önemli olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Palancıoğlu; "Şehir merkezinde Hunat Mahalle’mizde yeni yaptığımız Dedeman Parkı’nın yanında bulunan Nazmi Toker Sanat Merkezi’nin önünde açılan Antika Pazarımıza bu ay da ilgi oldukça yoğundu. Burada çeşitli illerden gelen antikacı kardeşlerimiz birçok antika ürünleri beğenimize sundu. Bugün hem nostalji dolu bir gün geçirdik, hem de vatandaşlarımızla sohbet ettik. Geçtiğimiz ay ilkini başlatmıştık. Hem vatandaşlarımız hem de esnafımız oldukça memnundu. Geçmişin izlerini taşıyan bu eşyalar, tarihimize ışık tutuyor. Bu tür pazarlar, ilçemizin kültürel çeşitliliğini de artırıyor. Bu güzel pazar hem hatıralarla dolu, hem de şehrimize renk katıyor. Antika Pazarımız her ayın 3. Pazar günü nostalji severlerin yeni durağı olmaya devam edecek. Yerel üretici ve koleksiyonerlerin desteklenmesi adına Antika Pazarı’na gereken önemi vermeye devam edeceğiz" dedi.


Bu güzel etkinlik için hem antikacılar hem de vatandaşlar Başkan Palancıoğlu’na teşekkür etti.



Geçmişin izlerini taşıyan antika eşyalar bu pazarda

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.