ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 19:12

Farklı suçlardan aranması bulunan suç makinesi yakalandı

A
A
A
Farklı suçlardan aranması bulunan suç makinesi yakalandı

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda farklı suçlardan 21 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranması bulunan şahıs yakalandı.


Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Kısım Amirliği (JASAT) ve Talas İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında; Kayseri İlamat ve İnfaz Bürosu tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan 13 yıl 19 ay ve Kayseri Ağır Ceza İlamat Masası tarafından silahla birden fazla kişi ile birlikte konutta geceleyin yağma suçundan 6 yıl 8 ay olmak üzere toplam 21 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan H.G.E. isimli şahıs Talas İlçesine bağlı Mevlana Mahallesi’nde yakalandı.


İşlemleri tamamlanan şahıs, tutuklanarak Bünyan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Vali Karakaya ‘Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü’ toplantısına katıldı Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen ‘Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü’ toplantısına katıldı. 81 il valisinin katılımı ile videokonferans yoluyla düzenlenen toplantıya katılan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya’ya toplantı öncesi Bitlis İl AFAD Müdürü Erdal Tunçtan tarafından bir sunum yapıldı. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İçişleri Bakanlığımızın 2020/2 Genelgesi kapsamında, 81 ilde İl Risk Azaltma Planlarının (İRAP) hazırlanması talimatı verilmiştir. Valiliğimizce (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) 2021 yılında tüm paydaş kurumlarımızın ortak çalışması sonucunda kısa, orta ve uzun vadeli Bitlis İl Risk Azaltma Planı hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. İlimiz özelinde deprem, kütle hareketleri (heyelan, kaya düşmesi, çığ) ve taşkın öncelikli afet türleri olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda; 3 amaç, 10 hedef, 167 eylem belirlenmiş olup eylemlerden sorumlu kurum/kuruluşlar ve ilgili eylem özelinde destek görevi görecek olan kurum/kuruluşlar tanımlanmıştır. Planda bulunan 167 adet eylemin 48’i önceliklendirilmiş olup "Kırmızı Eylem” olarak tanımlanmıştır. Bu çerçevede “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” etkinlikleri kapsamında AFAD Başkanlığımızın organizasyonunda İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın başkanlığında 81 İl İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulunun tüm üyeleri ile birlikte illerimizde eş zamanlı olarak video konferans sistemi üzerinden bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantı sonrasında ülkemizin bir afet ülkesi olduğu, bu kapsamda İl Afet Risk Azaltma Planlarının hayati önem arz ettiği, planların sürdürülebilir ve uygulanabilir olmasının afetlerden doğacak zararları en aza indirebileceği vurgulanmıştır. Afet yönetiminde proaktif yaklaşımın bir gereği olarak kriz yönetiminden ziyade risk yönetimi önemli bir hale geldiği, bu düşüncede İRAP kapsamındaki eylemlerin ölçülebilir nitelikte olması, kırmızı eylemlerin gözden geçirilmesi, halkın bilinçlendirilmesi, eğitim ve tatbikat çalışmalarının yapılmasının son derece önem arz ettiği değerlendirilmiştir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın ortak işbirliği ile İRAP kapsamında kırmızı eylemler başta olmak üzere tüm eylemler en hızlı şekilde tamamlanacaktır." Toplantıya Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Vali Yardımcısı Alay Yazıcı, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Yılmaz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Adem Ekinci katıldı.
Kırıkkale Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu, 2024 yatırımlarını değerlendirdi Kırıkkale’nin 2024 yılı kalkınma projeleri, Vali Mehmet Makas başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında değerlendirildi. Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu’un 2024 yılı 4. dönem toplantısı, Vali Mehmet Makas’ın başkanlığında yapıldı. Şehrin kalkınma hedefleri doğrultusunda önemli yatırımların değerlendirildiği toplantıda, 2024 yılı yatırım programında yer alan projeler masaya yatırıldı. Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun daha da güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya, kurul üyeleri ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Vali Mehmet Makas, toplantıda yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz dönemi başarıyla tamamladık, yeni dönemde de aynı şekilde birlikte hareket ederek hedeflerimize ulaşacağız. Türkiye’de norm hukuk esastır. Resmi yazışmaların ardından telefonla iletişim kurarak hizmet sürecini hızlandıralım. Vatandaşlarımızın bizden hizmet beklentisi var ve imkanlar dahilinde en iyi şekilde çalıştığınıza bizzat şahidim" dedi. Toplantının devamında, projelerde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından yapılan tanıtım sunumuyla toplantı sona erdi. Toplantıya, ilgili kurumların bölge müdürleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, kaymamlar, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.
Antalya ’Acı Kahve’nin dünya prömiyeri yapıldı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Soner Sert’in yönettiği "Acı Kahve" filminin dünya prömiyeri yapıldı. 61’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, film gösterimleri ve söyleşilerle devam ediyor. Festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde yer alan Acı Kahve filminin gösterimi Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda gerçekleştirildi. Söz töreni için kız tarafının evinde bir araya gelen ailelerin doğal hallerinin anlatıldığı filmde, Nazan Kesal, Buçe Buse Kahraman, Reha Özcan, Şerif Erol, Benian Dönmez, Name Önal ve Atay Yıldız rol alıyor. Film sonrası Yönetmen Soner Sert, yapım ekibi ve oyuncular seyircilerden gelen soruları yanıtladı. Filmi 10 günde çektiklerini ifade eden Yönetmen ve Senarist Soner Sert, “Aklımda bu fikir canlanmaya başladığı andan itibaren kurmaca bir hikayeyi belgesel gibi çekme fikri vardı, oradan yola çıkarak hikayenin biçimini ortaya çıkardık” diye konuştu. “Ailelerin içinde küçücük kız çocukları neden öldürülüyor?” Filmde genç çiftlerden kızın annesini canlandıran Nazan Kesal, “Çok sıkışık bir zaman diliminde hep beraber birbirimizle dayanışarak, bağımsız sinemanın koşullarını bilerek isteyerek ve bununla mücadele eden bir yerden bu filme sahip çıktık. 10 günde bitirdik, su gibi aktı. Anneyi iyi oynadığımı düşünmüyorum, çok eleştirdiğim bir anne. Bazen oyuncu olarak karakterlerimi haklı bulmak istiyorum, onun doğruculuğuna dayanmak istiyorum. Ne yazık ki her zaman onaylayacağımız rolleri oynayamıyoruz, buradaki anne gibi. Bir katile burjuva diye kızının evlilik yaşamında kendisinden çok daha iyi bir hikayesi olsun diye genç damadı sindirebilen bir anneyi oynadım. Hiç kimse sindirmesin, bu film aslında bana göre Türkiye’de aile yapısını sorgulayan, ailenin kutsaldır ya bunun üzerine düşünmemizi sağlayan bir yanı var, benim en çok yaslandığım yer bu oldu. Aile her şeyse o zaman o ailelerin içinde küçücük kız çocukları neden öldürülüyor? Eğer aile kutsalsa bizim filmimizde olduğu gibi kızın gönlü razı olmadan anne baba bu evliliğe nasıl razı geliyor?” diye konuştu.
Mardin Mardin’de İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısı yapıldı Mardin Valisi Tuncay Akkoyun başkanlığında İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) toplantısı gerçekleştirildi. Valilikte yapılan toplantıya başkanlık eden Tuncay Akkoyun, ilde muhtemel afet durumlarında oluşabilecek riskleri en aza indirmek üzere İl AFAD Müdürlüğü sorumluluğunda kurulan İl Afet Müdahale Planı ile acil durum anında, öncesinde ve sonrasında en hızlı, en etkili şekilde harekete geçme adına, kurumlarca alınacak tedbirlerin geliştirilmesi ve güncellenmesi ile ilgili tüm hususların değerlendirildiğini söyledi. İl Afet Risk Azaltma Planı’nda ilde yaşanabilecek muhtemel afet risklerinin tüm katılımcılarla birlikte detaylı bir şekilde analiz edilerek, afetlere karşı alınması gereken önleyici ve hazırlayıcı tedbirler en güncel haliyle belirlendiğini ifade eden Vali Akkoyun, bu planda 7 adet kırmızı ve 61 adet normal olmak üzere toplamda 68 eylem bulunmakta olduğunu dile getirdi. Kırmızı renkle kodlandırılan eylemlere örnek veren Akkoyun, "Deprem mukavemeti düşük olan yapıların belirlenip güçlendirilmesi ya da yeniden inşası, dayanıksız olduğu tespit edilen metruk binaların yıkılması, taşkın riski olan dere yataklarının mücavir alanında iskân durumunun takibi ve imar planlarının güncellenmesi ve benzeri eylemlerdir. Normal eylemler ise farkındalık eğitimlerinin yaygınlaştırılması, iklim değişikliği tehlike- risk haritalarının güncellenmesi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının kontrolü ve yapıların denetimlerinin sıklaştırılması gibi eylemlerdir. Belirlenen 7 adet kırmızı eylemin kurumlara göre dağılımı; İl AFAD Müdürlüğüne 3 eylem, Büyükşehir Belediyesi 1 eylem, Artuklu Belediyesi 1 eylem, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü 1 eylem, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü 1 eylem şeklinde, 61 adet normal eylemin kurumlara göre dağılımı ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 eylem, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü 26 eylem, İl AFAD Müdürlüğü 4 eylem, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 2 eylem, MARSU 1 eylem, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 1 eylem şeklinde. Mevcut durumda eylemlerin gerçekleme durumu ise, kırmızı eylemlerin gerçekleşme oranı yüzde 55, normal eylemlerin gerçekleşme oranı yüzde 42 şeklindedir” dedi. İl Afet Risk Azaltma Planı’nın etkili bir şekilde uygulanabilmesi için kamu kurumlarının, üniversitelerin, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içinde koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini vurgulayan Akkoyun, "Bu hayati konuda tüm kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte etkili ve kararlı bir şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Afetler, doğanın ve haliyle ülkemizin bir gerçeğidir. Ancak hazırlıklı olmak da bizim elimizde. Hep birlikte bu planı etkin bir şekilde uygulamaya koyarak, ilimizi afetlere karşı daha dirençli hale getireceğiz. Bu vesileyle, İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme (İRAP) çalışmalarımıza katkı sunan tüm kurumlarımıza, afet durumunda etkilerin en aza indirilmesi noktasında vatandaşlarımızın can, mal güvenliği ve huzuru için gayret gösteren tüm çalışma arkadaşlarıma ve bu hayati sürecin her aşamasında bizlere destek olan Mardinli hemşehrilerime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.