SPOR - 10 Eylül 2024 Salı 07:45

Erciyes 38 FK kazanmak istiyor

A
A
A
Erciyes 38 FK kazanmak istiyor

Türkiye 3. Lig ekiplerinden Erciyes 38 FK, bu hafta sahasında oynayacağı Sebat Gençlikspor maçını kazanmak istiyor.


Türkiye 3. Lig 4. Grup’ta mücadele veren Erciyes 38 Futbol Kulübü, ikinci hafta maçında sahasında Sebat Gençlikspor ile karşılaşacak. Pazar günü oynanacak maç için hazırlıklarını sürdüren mavi-siyahlılar, zorlu müsabakayı kârlı noktalayıp ilk 3 puanını almak istiyor. Erciyes 38 Futbol Kulübü Başkanı Ahmet Dirgenali, lige Zonguldak Kömürspor yenilgisi ile başlamalarına rağmen ilerleyen haftalar için çok daha iyi konuma geleceklerine inandıklarını söyleyerek, "Bu hafta sahamızda Sebat Gençlikspor ile karşılaşacağız. Bu maçtan galibiyetle ayrılmayı arzu ediyoruz" dedi.


Erciyes 38 FK ile Sebat Gençlikspor arasındaki maç 15 Eylül Pazar günü saat 16.00’da oynanacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Başkan Özcan’dan bal festivaline davet Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, 21 Eylül Cumartesi günü Şirankez’de yapılacak olan ’Bal’ Festivaline tüm Erzurumluları davet etti. Başkan Özcan, festivalde ’Şenkaya Bal’ının tanıtımının yapılacağını açıkladı. Festivale yerli sanatçıların katılacağını ifade eden Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, “Bal Festivali’nde Şenkaya’nın hem kültürünü hem de doğal çiçek balını Türkiye´nin yanı sıra dünyaya da tanıtacağız” dedi. Belediye Başkanı Özcan,” Şenkaya’nın tarihi güzellik ve değerlerinin yanı sıra bölgenin yöresel bal ve mandırası ile kalkınmasına önem vereceğiz. Özellikle yerel ürünlerin, yerel kültürün ve önemli bir ürünü olan balımızı 21 Eylül Cumartesi günü görkemli bir festivalle tanıtacağız. Bizim Şenkaya balımızın özellikleri diğer yöre ballarına göre kalite oranı on kat daha fazla olmasına rağmen kıymetinde satamıyoruz. Şenkaya Balı neden kaliteli? Çünkü bin bir çeşit çiçeklerimiz var. Başta nektar, kekik, akasya, yabani konumda bir sürü çiçeğimiz olduğu için balımızda son derece kalitelidir. Balımızın tanıtımını yeterince yapamadık. Coğrafi işaret alan Şenkaya Balımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Biz sadece turizm ile değil, yöremizde mandıra projemiz de var. Bunu da kısa zaman da faaliyete geçireceğiz. Yöremizin kaynaklarını, yöremizin ürünlerini ekonomiye katarak insanlarımızın burada birlik ve beraberlik içinde kaynaşmasını sağlayacağız. Kültürel ve ekonomik değerlerimizde ön plana çıkacak. Festivalimiz ile birlikte ilçemizin kalkınması için mücadele edeceğiz. Festivalimizin amacı da bunu yerine getiriyor. Tüm hemşehrilerimizi 21 Eylül Cumartesi günü Bal Festivalimize davet ediyorum.” diye konuştu.
Mersin Mersin’de ayarı ve gramajı düşük altın basan şebekeye operasyon: 8 gözaltı Mersin polisi merdiven altı yöntemlerle ayarı ve gramajı düşürülmüş altın basıp piyasaya süren şebekeye operasyon yaptı, 8 şüpheli yakalandı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri merdiven altı yöntemlerle ayarı ve gramajı düşürülmüş milli ziynet altını basan, bunları piyasaya süren şüphelilerin yakalanmasına yönelik planlı çalışma yaptı. Ekiplerin çalışmasında 8 şüpheli ile 14 adres belirlendi. Belirlenen iş yeri ve evlere Özel Harekat Polislerinin desteğiyle geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise piyasa değeri yaklaşık 12 milyon TL olan bin 382 adet çeyrek ebatlı Cumhuriyet altını, 9 adet Ata altını,70 adet yarım ebatlı Cumhuriyet altını, 109 adet tam ebatlı Cumhuriyet altını, 1 adet 2,5 ebatlı gremese, 34 adet tam, yarım, çeyrek ve ata altın yapımında kullanılan kalıp, 1 adet hassas terazi, 1 adet mikrometre,1 adet ısıtma makinesi, 2 adet baskı makinesi, 1 adet eritme ocağı 4 adet eritme kotası,3 adet ruhsatsız tabanca ve 141 adet 9x19 mm çapında fişek ile altın ve bunların yapımında kullanılan makinalar ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şüphelilerin altın basmaya yetkili kurumların dışında, piyasaya ayarı ve gramajı düşürülmüş altın basarak haksız kazanç elde ettiği ve adreslerini imalathanelere dönüştürerek kendi ürettikleri kalıplarla sahte milli ziynet altını basarak devleti zarara uğratma suçundan ifadelerinin alınıp adliyeye sevk edileceği bildirildi.