ASAYİŞ - 28 Eylül 2024 Cumartesi 09:01

3. kattan düşen hamile kadın yaşam mücadelesini kaybetti

A
A
A
3. kattan düşen hamile kadın yaşam mücadelesini kaybetti

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 3. kattaki ikametten park halindeki aracın üzerine düşerek ağır yaralanan kadın, 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.


İlçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Kartal Bulvarı üzerinde bulunan 11 katlı bir apartmanda meydana gelen olayda; iddiaya göre hamile olduğu öğrenilen Gizem Aksu (26) dengesini kaybederek 3. kattaki evlerinin mutfağının penceresinden aşağı düştü. Aşağıda park halindeki aracın üzerine düşen Gizem A., ardından da betona çakıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan kadın, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Hayatını kaybetti


Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi gören Gizem Aksu, olaydan 3 gün sonra hayatını kaybetti.



3. kattan düşen hamile kadın yaşam mücadelesini kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir İtfaiyesi’nden gerçeği aratmayan tatbikat Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın UMKE ekipleriyle ortaklaşa yaptığı trafik kazası yaralı kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı. İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan tatbikatta, iki elektrikli aracın kazası sonrasında ekiplerin müdahalesi ve çalışması vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmetlerinden birisini yürüten ve dışa yansıyan yüzü olan İtfaiye Daire Başkanlığı, olaylara kısa sürede müdahale eden uzman ekipleriyle vatandaşa güven veriyor. İtfaiye Teşkilatı’nın 310. kuruluş yıldönümü ve İtfaiye Haftası çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından Kent Meydanı’nda yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. UMKE ekiplerinin de yer aldığı tatbikatta, senaryo gereği seyir halindeki iki elektrikli otomobil çarpıştı. Alınan ihbar üzerine kısa sürede itfaiye ve UMKE ekipleri olay yerine intikal etti. Kaza sonrası aracın altında kalan ve araçların içerisinde sıkışan yaralılar, sağlık ekipleri tarafından durumları kontrol edildikten sonra itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Otomobillerin elektrikli olması sebebiyle büyük bir titizlikle müdahale eden itfaiye ekipleri, yaralıları kurtardıktan sonra sağlık ekiplerine teslim etti. Aksiyon filmlerini aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı tatbikat, çevredeki vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle takip edildi. Yaralıların araçlardan başarıyla kurtarılmasını izleyen vatandaşlar, itfaiye ve UMKE ekiplerini alkışlarla tebrik etti. Tatbikat sonrası konuşan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Canalp Berkdemir, elektrikli otomobillerin sayısının git gide artığını, herhangi bir kazada vatandaşların bilinçsiz bir şekilde müdahalede bulunmaması gerektiğini söyledi. Elektrikli araçların alev alma ve patlama riskinin diğer araçlara nazaran daha fazla olduğunu ifade eden Berkdemir, “Bu tatbikatta, elektrikli otomobil kullananların muhtemel bir kaza sonrasında neler yapması gerektiğini anlattık. İnsanların kaza sonrasında elektrikli araçlara dokunmadan olay yerinden ayrılmasına işaret ettik. Kurtarma işlemi profesyoneller tarafından yapılmalıdır. Kurtarma esnasında araçlarda yüksek akım söz konusudur. Bu akıma vatandaşların müdahale etmesi halinde elektriğe kapılma riski vardır. Bu da yeni bir kazaya sebebiyet verir” dedi.
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hükümetimizin son 22 yılda ulaştırma alanına yaptığı yatırımların meyvelerini toplayacağımız bir döneme giriyoruz” Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu’na gönderdiği video mesajda, “Hükümetimizin son 22 yılda ulaştırma alanına yaptığı yatırımların geniş bir alanda meyvelerini toplayacağımız bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemde Karadeniz bölgesinin hak ettiği yeri alacağından asla şüphe duymuyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize - Ayder Forumu’na bir video mesaj gönderdi. Erdoğan video mesajda, “Geniş Karadeniz bölgesinin lojistik ve ulaştırma imkanlarının ele alınacağı Uluslararası Karadeniz Rize - Ayder Forumunu hayırlara vesile olmasını diliyorum. Salgın hastalıklar ve bölgemizdeki krizler, lojistik ve ulaştırma altyapısının ekonomik kalkınma açısından önemini bizlere tekrar hatırlatıyor. Karadeniz coğrafyası içinde yer alan tüm ülkelerde ticareti geliştirecek malların ve ulaştırma hizmetlerinin teslimat sürelerini kısaltacak lojistik ağların geliştirilmesine ihtiyaç duymaktayız. Rize’deki yüksek teknolojili endüstriyel gelişim bölgesi olan İyidere Lojistik Merkezinin bu çabalara ciddi katkı yapacağı inancındayız. Karadeniz bölgesinin küresel gemi inşa pazarında kilit bir oyuncu olarak konumlanması da önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Orta Asya ve Hazar bölgesinden Batı ile Doğu’yu Kuzey ile Güney’i birbirine bağlayan ulaşım koridorları ve enerji yolları Karadeniz bölgesi üzerinden geçiyor. Önümüzdeki dönemde bölgenin jeostratejik öneminin daha da artacağı görülüyor. Karadeniz bölgesindeki ulaştırma ve lojistik altyapısının güçlendirilmesi ile inşallah bu ivme daha da hızlanacaktır. Hükümetimizin son 22 yılda ulaştırma alanına yaptığı yatırımların geniş bir alanda meyvelerini toplayacağımız bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemde Karadeniz bölgesinin hak ettiği yeri alacağından asla şüphe duymuyorum. Kendi alanında seçkin isimlerinin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Karadeniz Rize - Ayder Forumunun bizlere bu mücadelemizde yardımcı olacağı kanaatindeyim” dedi. (CGK-
Samsun Gal arısına dayanıklı kestanenin hasadına başlandı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından geliştirilen gal arısına dayanıklı kestane çeşitlerinin hasadına başlandı. Atakum ilçesi Kaya Güney Mahallesi’nde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Araştırma Merkezi’nde yetiştirilen kestaneler olgunlaştı. Ziraat Fakültesi tarafından geliştirilen Akyüz, Ali Nihat, Betizak ve Macit 55 kestane çeşitlerinin hasatları yapıldı. ’Kestane düşmanı’ olarak bilinen ’gal arısı’na karşı dayanıklı olan Akyüz, Ali Nihat, Betizak çeşitleri özellikle iri taneli olması ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Gal arısına dayanıklı kestaneler ve melezleme çalışmaları OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, kestane hasadına başladıklarını belirterek, "Önce A grubu kestaneler dediğimiz karmaşık melezler olan ‘Akyüz, Macit 55 ve Ali Nihat’ çeşitlerini hasat ettik. Bu çeşitlerden Ali Nihat ve Akyüz olanları gal arısına dayanıklıdır. Macit 55 ise bir miktar hassastır. Daha sonrasında Betizak çeşidi hasat olgunluğuna geldi. Birkaç gündür Betizak çeşidini hasat ediyoruz. Betizak çeşidi bizim için çok önemlidir. Hem kestane kanserine hem de gal arısına tam dayanıklıdır. Bahçemizde daha sonra hasat edeceğimiz çeşit ‘Marigoule’ çeşididir. Marigoule çeşidi, verimi çok güzel ama gal arısına hassastır. Bahçemizde çok sayıda Marigoule ağacı vardır. Biz bu Marigoule çeşidinin hassas olması nedeniyle çeşit değiştirmeye gittik. Gal arısına dayanıklı 5-6 tane çeşit deniyoruz. Marigoule üzerine aşı uyuşması hangisi daha uyumlu diye deneme yapıyoruz. Bunun araştırması devam ediyor. Melezleme çalışmalarımız var. Betizak çeşidi ile biraz daha geç olgunlaşan çeşitlerle melezlemeler yapıyoruz. Böylece hem geç olgunlaşan hem de Betizak gibi gal arısına dayanıklı, kestane kanserine tolerant yeni çeşitler elde etmeyi amaçlıyoruz. Bizim burada yetiştirdiğimiz kestaneler iri olduğu halde lezzetli kestanelerdir. Lezzetini bulabilmek için bu kestanelerin soğuk hava deposunda ya da buzdolabında muhafaza edilmesi, daha sonra tüketilmesi gerekiyor" dedi. Hasat daha sonra Marigoule ve Erfelek çeşidi ile devam edecek. OMÜ Ziraat Fakültesi 2010 yılından bu yana 20 dönümlük alanda araştırma çalışmalarını yürütüyor. Yaklaşık 300 kestane ağacının bulunduğu alanda yeni türler geliştiriliyor. Yetiştirilen yeni kestane fidanları Ziraat Fakültesi’nden temin edilebiliyor.
İstanbul Beylikdüzü’nün yedinci sosyal tesisi Gürpınar Sosyal Tesisi çok yakında hizmete açılıyor Beylikdüzü Belediyesi’nin yedinci sosyal tesisi, 100. Yıl Kent Ormanı içerisinde hayata geçiriliyor. Gürpınar Sosyal Tesisi alanında incelemelerde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Gürpınar Mahallesi’ne kazandıracağımız Gürpınar Sosyal Tesisi ile birlikte mahallemizin çehresini de değiştireceğiz” dedi. Beylikdüzü’nün yedinci sosyal tesisi olacak olan Gürpınar Sosyal Tesisi çok yakında hizmete açılıyor. Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı içerisinde yer alacak olan tesis, çevreye uygun yapısıyla vatandaşları yeşil ve ferah bir ortamda karşılayacak. Sosyal tesis, 400 metrekare kapalı alan, 285 metrekare açık alanı ve 280 kişilik kapasitesiyle vatandaşlara hizmet verecek. Seyir terası havasında tasarlanan sosyal tesis, vatandaşlara yeşil alan içinde dinlenme alanı sunmayı hedefliyor. “Beylikdüzü’ne yeni sosyal donatı alanları kazandırmaya devam ediyoruz” Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, yapımı devam eden Gürpınar Sosyal Tesis alanını ilgili teknik birimlerle birlikte ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Birçok hizmeti Beylikdüzü’nde buluşturduklarını dile getiren Çalık, “Beylikdüzü’ne yeni sosyal donatı alanları kazandırmaya devam ediyoruz. Gürpınar Mahallesi’ne kazandıracağımız yeni tesis ile birlikte Gürpınar Mahallesi’nin çehresini değiştireceğiz. Gürpınar’da yaşam günden güne değişiyor. Tesisimiz tamamlandıktan sonra koşularımızla birlikte yeni tesisimizde bir arada olacağız. Buradaki çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Gürpınar Sosyal Tesisini çok kısa bir zamanda tamamlayarak komşularımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.
Sivas Madenden geriye kalan havuz canlı yaşamını tehdit ediyor Sivas’a bağlı Gazi köyünde terk edilen krom madeninden geriye kalan dev havuz, çevredeki canlı yaşamını tehdit ediyor. Sivas’a bağlı Gazi köyünde terkedilen maden sahasındaki büyük ihmal köy sakinlerini tehdit ediyor. 2004 yılında Anatolia isimli firma tarafından sahada krom madeni çıkartılmaya başlandı. 2014 yılında ise faaliyetlere son verildi. Firma maden sahasını terk ederken geriye içi atık su dolu dev bir havuz kaldı. Yıllar içerisinde havuza düşen birçok küçük baş ve büyük baş hayvan telef oldu. Köy sakinlerinin şikayeti üzerine 2022 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından firmaya 40 bin TL, 2023 yılında ise 244 bin TL para cezası uygulandı. Ceza ve uyarılara rağmen firmanın bölgede hiçbir tedbir almadığı ileri sürüldü. İnsanlar da risk altında Köy sakini Şahin Ayan, havuzun canlı yaşamını tehdit ettiğini belirtip, “10 seneye yakın burada krom madeni adı altında çalışma oldu. Şimdi ise faaliyet durdu burada bir havuz oluştu. Çocuklar buraya yüzmeye geliyor. Benim şimdiye kadar belki ikinci gelişimdir. Çocuklar hep buraya geldiklerini ve yüzdüklerini söylüyorlar. Tehlikeli olduğuyla ilgili uyarıyoruz ama ‘bir şey olmuyor’ diyorlar. Buranın kapanması için büyük bir olay mı olması gerekiyor? Belki çocuklar boğulacak, bulamayacağız. Belki de çoban arkadaşların hayvanları telef olacak. Doğal yaşam hayvanları da telef olabilir. Zaten bazı hayvanların nesli tükeniyor, biz de buna katkıda bulunmayalım. Bizim bu derdimizi çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz. Buranın bir düzene girmesini bekliyoruz. “ dedi. Birçok hayvan telef oldu Gazi Köyü muhtarı Murat Köse, açık bırakılan havuzda bir çok hayvanın telef olduğunu belirtip, “Burada bir göl oluşmuş. Gölde koyun ve ineğin telef olduğunu duyduk. Önlem almak için illa bir insanın hayatını kaybetmesi mi gerekiyor? Tek derdimiz buranın kapanması için yetkililerin gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Balıkesir Bandırma’da yol kapandı, trafik çilesi dron ile görüntülendi Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde kesişen yerdeki kavşak, Karayolları ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar gereği kapatıldı. Bu karar, vatandaşlar arasında büyük bir tepkiye sebep oldu. Aradan bir gün geçmeden çekilen hava görüntüleriyle yaşanan trafik çilesi gözler önüne serildi. Kapanan yolda kontrolsüz geçişler, U dönüşü olamaması halde hatalı geçişler nedeniyle alınan karar vatandaşlar tarafından oldukça tepki aldı. Özellikle sabah saatlerinde iş yerine gitmek isteyen vatandaşlar bu yolu kullandığı esnada uzun kuyruklar oluşturdu. Yaşanan sorun havadan dron ile görüntülendi. Bilinçsizce alınan karar nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalarak işine gidecek olanlar işine, yetişmesi gereken yerlere vaktinde gitmekte zorluk yaşıyor. Özellikle, kavşağın kapanmasıyla birlikte şehir içi ulaşımda aksamalar meydana gelirken, otobüsler alt ışıklarda 3 kez ışıkta durmak zorunda kalıyor ve Hamit Kaplan Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Ordu Cadde’sinde trafik sabah saatlerinde araç trafiği durma noktasına geldi. Bandırma’da trafik yoğunluğu arttı, vatandaşlar ulaşımda zorluk çekti ve şehir içi otobüs seferleri aksadı. Vatandaşların yoğun tepkileri, kararın doğru olmadığını ve acil bir şekilde geri alınması veya alternatif yol güzergahların belirlenmesi gerektiği ifade edildi.