TEKNOLOJİ - 29 Ağustos 2024 Perşembe 15:58

Kastamonu Üniversitesi’nin inovasyon başarısı: ISIF 2024’te buluşlar temsil edilecek

A
A
A
Kastamonu Üniversitesi’nin inovasyon başarısı: ISIF 2024’te buluşlar temsil edilecek

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nden Doç. Dr. Erol Tekin ve bölüm öğrencisi Buğra Çelebi’nin Türk Patent ve Marka Kurumu aracılığıyla başvurdukları projeler, 9. Uluslararası Buluş Fuarı/ISIF24’te kabul edildi.


2016 yılından bu yana Türkiye’de gelişimine katkıda bulunan, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturma misyonunu başarıyla sürdüren ISIF 2024, TEKNOFEST ile birlikte 2-6 Ekim tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Fuarda Kastamonu Üniversitesi adına Buğra Çelebi’nin 2022/019071 tescil numaralı “Saldırı Yönü İşaret Sistemi” ve Doç. Dr. Erol Tekin ile Buğra Çelebi’nin ortak çalışması olan 2024/009525 tescil numaralı “Mekanik Histeri Oluşturma, Robotik Hasar Tespit ve Kategorizasyon Sistemi” adlı buluşlar temsil edilecek.


Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ISIF 2024’te Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (KÜTTO) bir stant açarak öğrenciler ve akademisyenlere patentlerin ticarileşmesi konusunda destek vereceğini duyurdu. Rektör Topal, Buğra Çelebi’nin “Saldırı Yönü İşaret Sistemi” ve Doç. Dr. Erol Tekin ile Buğra Çelebi’nin ortak çalışması olan “Mekanik Histeri Oluşturma, Robotik Hasar Tespit ve Kategorizasyon Sistemi” adlı buluşların fuarda tanıtılacağını ifade etti.


Buğra Çelebi ve Doç. Dr. Erol Tekin’e buluşları ve katkıları için teşekkür eden Rektör Topal, teknoloji transferi ve yenilikçi projelerin desteklenmesi konusundaki kararlılığını vurgulayarak, bu adımların akademik başarıların ticari başarılarla buluşturulması sürecinde önemli bir rol oynayacağını belirtti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük "Borsada yüksek kazanç" vadiyle 1 milyon dolar dolandırdılar Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme” vaadiyle 29 ilde 41 farklı olayda vatandaşları 1 milyon dolar dolandıran şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, İstanbul, Sakarya ve Kırşehir’de 6 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, “bilişim sistemleri kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçu çerçevesinde "kendilerini yatırım danışmanı" olarak lanse edip, “borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme” vaadiyle vatandaşları dolandırarak haksız kazanç elde eden şahıslara yönelik operasyon düzenledi. 10 ay teknik takip yapıldı Şahısların, elde ettikleri suç gelirlerinin bir kısmını kurdukları paravan şirketler üzerinden şahsi hesaplara, buradan da tespit edilemeyen kripto varlık cüzdanlarına, bir kısmını ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan şirketlere aktardığı 10 aylık teknik çalışma sonrası tespit edildi. Olayla ilgili tespiti yapılan 12 şahıs ile ilgili olarak yürütülen operasyonda, şahısların bu yöntemle Karabük ile birlikte toplam 29 ilde 41 farklı olayda vatandaşları yaklaşık 1 milyon dolar dolandırarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. 7 kişi tutuklandı Şahısların yakalanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, Sakarya ve Kırşehir’de yapılan eş zamanlı operasyonlarda, İstanbul’da 2, Sakarya’da 3, Kırşehir’de 1 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda, 2 şahsın hali hazırda cezaevinde, 4 şahsın yurt dışında olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan 1 şahıs alınan ifadesi sonrasında Cumhuriyet Savcılığından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkartılan 5 şahıs ile birlikte hali hazırda cezaevinde bulunan 2, toplam 7 şahıs tutuklandı.