SPOR - 09 Mayıs 2024 Perşembe 21:00

Milli boksör Erdemir, okulunda sevgiyle karşılandı

A
A
A
Milli boksör Erdemir, okulunda sevgiyle karşılandı

Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 3’üncüsü olan Tuğrulhan Erdemir, Kars’ta okuduğu üniversite, hocaları ve sınıf arkadaşları tarafından sevgiyle karşılandı.


Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 3’üncüsü olan Kafkas Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Tuğrulhan Erdemir, geldiği Kars’ta hocaları sınıf arkadaşlarını ziyaret etti.


Milli sporcu Tuğrulhan Erdemir’i Dekan Prof. Dr. Engin Kılıç, fakülte hocaları ve öğrenciler karşılandı.


Tuğrulhan Erdemir’i aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kılıç, “Bugün çok önemli bir güne tanıklık ediyoruz. Daha önce dünya şampiyonu olmuş, Akdeniz Olimpiyat Şampiyonası yaşamış, bir arkadaşımızı, öğrencimizi burada Büyükler Avrupa 3’üncüsü olarak karşılamaktan büyük bir mutluluk, bir o kadar da onur duyuyorum. Tabi içimizden çıkan bu toprağın insanı, sizin arkadaşınız. Bu başarıya imza atmış, sizlerin de dualarıyla, desteğiyle buralara gelmiş bir arkadaşımız, ben kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devam etmesini canı gönülden diliyorum” dedi.


Daha sonra söz alan Tuğrulhan Erdemir, “İnşallah ülkemiz için, şehrimiz için olimpiyatlarda madalya almak istiyorum. Bu doğrultuda çok emek verdim. 16 yıldır bu sporun içerisindeyim. Bir çok madalya aldım. İnşallah bundan sonrada en iyi şekilde ülkemi temsil ederim, madalya alırım” diye konuştu.


Öte yandan Erdemir’in Antrenörü Vedat Demirkol ve Öğretim Görevlisi Kıvanç Buru, Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya için çalışmalara başladıklarını kaydettiler. Arkadaşlarıyla bir araya gelen milli sporcu Erdemir, arkadaşlarıyla hasret giderdi. Tuğrulhan Erdemir Temmuz ayında Paris Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi ve Kars’ı temsil edecek.



Milli boksör Erdemir, okulunda sevgiyle karşılandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya ALKÜ’de “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” sona erdi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” bitti. Festival kapsamında dereceye giren isimler belli oldu. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) gerçekleştirilen ilk piyano festivali sona erdi. 2 gün süren ve birbirinden değerli bestelerin çalındığı festival, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem’in destekleriyle ile 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde, ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışma; 18 Mayıs Cumartesi günü ALKÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Zhanna Aktürk’ün yönettiği ve Doç. Dr. Ahmet Mutlu Terzioğlu’nun bağlamasıyla katıldığı, Mandolin Topluluğu’nun konseriyle başladı. 19 Mayıs Pazar günü devam eden festivalde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için bir kutlama programı gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü piyanistlerden Hande Dalkılıç, Ferid Adıgüzelzade ve Nazile Adıgüzelzade’nin yanı sıra ALKÜ Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cem Şaktanlı ve Doç. Dr. Eren Lehimler’in jüri üyesi olduğu yarışmada 40 piyanist eserlerini başarıyla seslendirdi. Etkinliğe Alanya, Antalya, İstanbul, Eskişehir, Mardin, Mersin, Adana ve Azerbaycan’dan toplam 75 piyanist katıldı. Piyano yarışması ve festivalinde dereceye giren isimler belli oldu “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” kapsamında birbirinden yetenekli piyanistler yeteneklerini sergileyerek, jüri üyelerini etkilemeye çalıştı. Yarışmanın sonunda ise dereceye giren isimler jüri üyeleri tarafından belirlendi. A Kategorisi 6-8 Yaş Birinci Yok İkinci Ayaulym Zhaxylykova Üçüncü Melisa Aktürk B Kategorisi 9-11 Yaş Birinci Erva Aktaş İkinci Vladimir Mironov Üçüncü Asya Kalaycı/ İrem Çatalpınar C Kategorisi 12-14 Yaş Birinci Elif Beste Aydın İkinci Rüzgar Deniz Bilen/ Miraç Toprak Akyüz Üçüncü Hüseyin Gültekin “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali”nde “Türk Bestecisi Teşvik Ödülünü ise Deniz Girginol aldı. Dereceye giren isimlere, jüri üyeleri ve protokol tarafından başarı belgeleri verildi. Yarışma, dereceye giren isimlerin konseri ile son buldu. Yarışmadan elde edilen gelir ile 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremden etkilenen şehirlerdeki bilim sanat merkezlerine piyano bağışlanacak.