GÜNDEM - 27 Nisan 2024 Cumartesi 12:39

Kars’ta istihdam ve mesleki eğitim toplantısı yapıldı

A
A
A
Kars’ta istihdam ve mesleki eğitim toplantısı yapıldı

Kars’ta İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Toplantısı Vali Ziya Polat başkanlığında yapıldı.


İŞKUR Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Organı Denetim Kurulu’nca hazırlanan kurs denetim raporları görüşüldü


Ayrıca meslek edindirme kursları, işbaşı eğitim programları, tarım-hayvancılık sektöründeki gelişmeler ve istihdam olanakları, çocuk işçiliği, toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç istihdam konuları değerlendirildi.


Toplantıya video konferans sistemi yöntemiyle katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan; istihdam, kayıt dışı istihdam, iş sağlığı ve güvenliği, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının çalışmaları ve Bakanlığın yaptığı çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Toplantı karşılıklı fikir alış-verişinde bulunulmasının ardından sona erdi.



Kars’ta istihdam ve mesleki eğitim toplantısı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Tatvan esnafı dolandırıcılık konusunda bilgilendirildi BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde polis ekipleri, esnafı tek tek gezerek dolandırıcılık hakkında bilgilendirmede bulundu. Bitlis Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan esnafı tek tek ziyaret ederek dolandırıcılık hakkında bilgilendirmede bulundu. Mobil bankacılık üzerinden yapılan işlemlerdeki dolandırıcılık faaliyetleri ve telefona gelen linklere basılmaması hakkında bilgilendirmelerde bulunan polis ekipleri, esnafa dolandırıcılığın türleri ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler vererek broşürler dağıttı. Verilen broşürleri dükkânın camına asacaklarını söyleyen işletme sahibi Mesut Sönmez, “Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünden polis arkadaşlar dolandırıcılıkla ilgili broşürler getirdiler. Malum piyasada bayağı dolandırıcılık ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda sağolsunlar polis arkadaşlar bizleri de bilgilendirdiler. Bize verilen bu broşürleri dükkânımıza asıp vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi. Dolandırıcılık hakkında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarını söyleyen Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Müge Bostan, “Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızı dolandırıcılık ile ilgili bilgilendirip gerekli çalışmaları yaptık. Bu konuda esnafı bilinçlendirip broşür dağıtımını sağladık. Mobil bankacılık kullanırken uyulması gereken kuralları hatırlatıp, gelen her onay koduna itibar etmemeleri konusunda uyardık” dedi.