KÜLTÜR SANAT - 26 Mayıs 2024 Pazar 08:49

Karaman’da "Türk Mutfağı Haftası" etkinliği düzenlendi

A
A
A
Karaman’da "Türk Mutfağı Haftası" etkinliği düzenlendi

Karaman’da "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" etkinliğinde kentin yöresel lezzetleri ile ürünleri sergilenerek tanıtıldı.


“Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Gazi Kültür Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi. Halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlikte vatandaşlar pilav, dolma, kuymak, pekmez helvası, yumurtalı çörek gibi yöresel ürünlerin tadına baktı. Etkinliklerde fotoğraf sergisi ile konser de düzenlendi. Ayrıca tescilli ürünlerin sergisi ve yöresel yemeklerin tanıtımı da büyük beğeni topladı.



“Şehir dışından gelen misafirlerimize Karaman’ın kültürünü bir miktar tanıttık”


Etkinliğe yoğun katılım olduğunu belirten Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Pekergin, “Türk Mutfağı Haftası’nın bu yıl 3’ncüsü yapılıyor. Bu program, 2022 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi himayesinde başlatılan Türk Mutfağını tüm dünyaya yerel öğeleriyle tanıtmayı gaye edinen bir program. Biz de bugün Karaman’da bu gaye ile programımızı icra ettik. Halkımızın gösterdiği yoğun ilgi bizi mutlu etti. Bugün Karaman’a Karaman’ın ürünlerini tanıtmanın ötesinde şehir dışından gelen misafirlerimiz de vardı. Şehir dışından gelen misafirlerimize Karaman’ın kültürünü bir miktar tanıttık” dedi.



Vatandaşlar çok beğendi


Köylerinin yöresel yemeklerini tanıtan Aynur Bayar ise “Bizim için çok güzel bir etkinlik oldu. Yollarbaşı köyümüzün yemeklerini tanıtmaya çalıştık. Köyümüzün pilavı, dolma, kuymak, pekmez helvası, yumurtalı çörek gibi birçok yöresel yemeğimizi tanıttık. Vatandaşlar buraya geldikleri için çok mutlu olduklarını ve yemekleri de çok beğendiklerini söylediler” diye konuştu.



“Köyümüzün lezzetlerini tanıtmak için katıldık”


Özlem Çotuk da “Mesudiye köyümüzü tanıtmak için buraya katıldık. Biz Bulgaristan göçmeniyiz. Farklı lezzetleri Valimiz ile tüm halkımıza tanıtma fırsatı bulduk. Yoğun katılımdan dolayı herkes çok memnun kaldı. Kırma böreği, dızmana böreği, muhacir somunu, dizme tatlısı, oklavadan çekme tatlı, sütlü biber, oklavadan biber, batırık gibi birçok çeşit yemeğimizi sergiledik” dedi.


Etkinliğin sonunda hazırlanan yöresel yemekler, katılımcılara ikram edildi.


Programa, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, eşi Hatice Sarıibrahim, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.



Karaman’da "Türk Mutfağı Haftası" etkinliği düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Iğdır FK - Amed SF maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 13. haftasında oynanan Iğdır FK – Amed SF maçının ardından teknik dorektörlwr mücadeleyi değerlendirdi. Trendyol 1. Lig’in 13. haftasında Iğdır FK, sahasında Amed Sportif Faaliyetler ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Iğdır FK Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, lider takım ile arayı kapatabilecekleri bir maç olduğunu belirterek, "Maçın önem değeri haftanın son maçı olması ve dünkü maçların sonuçları bakımından bizim için çok değerliydi. Yukarıyla puan farkımızı çok rahat kapatabileceğimiz bir maçtı. İşte futbol böyle, rakip size fırsatı verdi mi maçı öldürmeniz gerekiyor, öldürmediniz mi rakip canlı kalıyor, bu fırsatlar gelmese anlayabileceğim” dedi. Yalçın Koşukavak: "Geçiş hücumlarında problem yaşıyoruz" Geçiş hücumlarında problem yaşadıklarını söyleyen Koşukavak, “İlk yarı itibarıyla çok net 3-0 devreyi bitirebileceğimiz bir maçtı. Rakip bize geçiş hücumundan çok fırsat verdi. Geçiş hücumlarında haftalardır buna benzer problemler yaşıyoruz, maçı öldürmediğimiz için rakip sürekli canlı kalıyor" ifadelerini kullandı. "Anlam veremediğim durum var" Bazı kişilerin Iğdır FK’nın gol yemesini istediğini dile getiren Koşukavak, "Çok üzülüyorum. Sonuçta biz Iğdır şehrine hizmet ediyoruz, profesyoneliz, benim anlam veremediğim bir durum var, kulübenin arkasında uzun zamandır var. Bu takım 20 transferle yeni kurulmuş, bir alt ligden çıkmış, bugünkü rakibiniz sizden çok daha fazla maliyetle bir kadro kurmuş, ligde şu anda kırmızı alanda, siz beşinci sıradasınız, ben anlamlandıramıyorum. Arkadaki arkadaşlar Iğdır FK’nın gol yemesini bekliyor” dedi. Servet Çetin; "Takviye yaparsak çok iyi bir takım olacağız" Amed SF Teknik Direktörü Servet Çetin ise kazanmak için geldiklerini söyleyerek; “Aslında biz buraya kazanmak için geldik, beraberliği hiç düşünmedik. Maçın başından sonuna kadar sürekli oynayan taraf olduk, topa hakim olmaya çalıştık. Bence 2 haftadır da bunu iyi gösteriyoruz. Gol bölgelerinde sıkıntılarımız var, oraya kadar getiriyoruz topu hem sonuçlandırma hem de son paslarda sıkıntılarımız var, bunu geliştirmemiz gerekiyor. İnşallah devre arasına kadar o bölgelere de biraz takviye yaparsak çok iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu. "Kazanmaya çalışan ekip olacağız" Oyuncularını tebrik eden Çetin, “Bugün 1-0 mağlup duruma düştük, oynamaya devam ettik, 1-1’i yakaladıktan sonra da golü düşündük. Tamamen yaslanıp da 1 puan alalım gayesinde olmadık olmayız da. Çünkü biz içeride, dışarıda oynayan, kazanmaya çalışan ekip olacağız. İnşallah bu oyunumuzun üstüne koyacağız. Çok kısa süredir çalışıyoruz ama oyuncu arkadaşlarımızı gerçekten çok tebrik ediyorum” diye konuştu.