ASAYİŞ - 29 Mart 2025 Cumartesi 00:09

Karaman’da 118 adet göktaşı ele geçirildi

A
A
A
Karaman’da 118 adet göktaşı ele geçirildi

Karaman’da jandarma ekipleri tarafından yapılan asayiş, narkotik ve trafik uygulamalarında çeşitli suçlardan aranması olan 27 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda 118 adet göktaşı olduğu değerlendirilen çeşitli boy ve ebatlarda taş ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı’nın sorumluluk alanlarındaki genel uygulamaları devam ediyor. 21 Mart-27 Mart tarihleri arasında ekiplerin yaptığı uygulamalarda 18 bin 467 kişi sorgulanırken, 27 kişinin çeşitli suçlardan arandığı ortaya çıktı. Aranan 27 kişiden 13’ü tutuklandı. Trafik uygulamasında ise 5 sürücüye ehliyetsiz ve yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan işlem yapılırken 25 araç trafikten men edildi. Denetimler esnasında 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, tabanca fişeği, sentetik ecza hap, 30 kilogram tütün, 22 bin 800 adet boş makaron, 3 bin 940 adet doldurulmuş makaron, 1 adet elektrikli makaron doldurma makinesi, 1 adet poşetleme makinesi, sentetik ecza hap, 1 adet dedektör, 203 adet sikke, 50 adet farklı boyutlarda ve ebatlarda obje, 163 adet bakır ve gümüş renkli sikke, 12 adet yüzük ve kolye parçası, 118 adet göktaşı olduğu değerlendirilen çeşitli boy ve ebatlarda taş ele geçirildi. Jandarma, huzur ve güven ortamının devamını sağlamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edileceğini belirtti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Otizm Aile Danışma Merkezi 1,5 yılda 250 çocuğa ulaştı Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Otizm Aile Danışma Merkezi 1,5 yılda 250 çocuğa ulaştı. Otizmli çocuklara özel eğitim, duyu bütünleme ve psikolojik destek sunulan merkezde ailelere de rehberlik hizmeti sağlandığı ifade edildi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan Otizm Aile Danışma Merkezi, otizmli çocukların gelişimine katkı sağlarken, ailelere de rehberlik sunarak yaşam kalitelerini artırıyor. Otizm tanılı çocuklara yönelik ücretsiz hizmet sunan merkez, 0-72 ay arası çocuklara özel eğitim, duyu bütünleme ve psikolojik destek hizmetleri sağlıyor. Otizm Aile Danışma Merkezi’nden kurulduğu günden itibaren yaklaşık 250 çocuk, 5 bin seans özel eğitim, 2 bin seans duyu bütünleme, bin seans da psikolojik danışmanlık hizmeti aldı. "Otizmin tek tedavisi, erken ve yoğun özel eğitimdir" Otizm Aile Danışma Merkezi Sorumlusu Fizyoterapist Bilge Yıldırım, otizmin, yaşamın erken döneminde ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluk olduğunu belirterek, her 36 çocuktan birinde görüldüğünü ifade etti. Yıldırım, "Otizmin tek tedavisi, erken ve yoğun özel eğitimdir. Bu yüzden Otizm Aile Danışma Merkezi’ni kurduk. Buradan 0-72 ay arasındaki çocuklarımız ücretsiz şekilde özel eğitim, duyu bütünleme ve psikolojik danışmanlık hizmeti alıyor. Sadece otizm spektrum bozukluğu tanısı olması, buradan hizmet almak için yeterli. Merkezimizde yaz dönemlerinde bahçe aktiviteleri ve geziler de düzenliyoruz. Burası, aslında yaşayan bir merkez. Çocuklarla birlikte aileler de tüm hizmetlerimizden faydalanıyor" dedi. Merkezi büyütmeye hedeflediklerini dile getiren Yıldırım, "Erken çocukluk döneminde yoğun ve düzgün özel eğitim alan çocukların yüzde 50’sinden fazlasında, otizm spektrum bozukluğunda azalma gözlenmektedir. Hatta çocuklar kendi yaşıtlarını yakalayabilmektedir. Bu yüzden erken tanı ve erken müdahale çok önemli" diye konuştu. "Çocukların kelime çıktıları çoğaldı" Çocuklarına yaklaşık 7 ay önce otizm tanısı konan ve 4 aydır Otizm Aile Danışma Merkezi’nde özel eğitim ve duyu bütünleme hizmetlerinden yararlanan Ayşe Kazan Üzgör de destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üzgör, "Özel çocuk olduğu için masrafları, eğitimleri gerçekten çok ağır oluyor. Eğitimleri farklı oluyor. Çok güzel bir destek. Öğretmenlerimizden ve eğitimlerden çok memnunuz. Çocukların kelime çıktıları çoğaldı. Çok memnunuz. İyi ki varlar, iyi ki bu merkezi açmışlar" diyerek düşüncelerini anlattı.