EKONOMİ - 26 Haziran 2024 Çarşamba 12:09

Emekli hemşire girişimciliğiyle kadınlara örnek oluyor

A
A
A
Emekli hemşire girişimciliğiyle kadınlara örnek oluyor

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Gökçekent köyünde lavanta yetiştiriciliği yapmaya başlayan emekli hemşire Betül Arslan, girişimciliğiyle kadınlara örnek oluyor.


2009 yılında yapımı tamamlanarak su tutmaya başlayan Ermenek Baraj Gölü, bölgenin iklimini değiştirdi. Akdeniz iklimi oluşan Ermenek ilçesinde üretimi yapılan tarım ürünlerinin çeşitliliği de baraj sayesinde arttı. Bölgede son yıllarda artan zeytin yetiştiriciliğinden sonra şimdi de lavanta yetiştiriciliği yapılmaya başlandı. Hemşire olarak yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan ve memleketi Gökçekent köyüne dönen Betül Arslan da burada kiraladığı 9 dekarlık arazide lavanta yetiştirmeye başladı.



“Memleket özlemini lavanta ile gidermiş olduk”


Emekli olduktan sonra köyüne döndüğünü anlatan Betül Arslan, "Çevremdekilerle çiftçilik üzerine konuşurken bu işi yapıp yamamayacağımız konusunda konuşmalarımız oldu. O dönemler hemşirelik yapıyordum ve 25 yıllık meslek hayatım ve emekli olmak henüz hesapta yoktu. Uzaktan bu işlere iyice merak saldık. İlk başladığımızda heyecanlıydık ama üçüncü seneye geldiğimizde iyi ki yapmışız dedik. Memleket hayatının özlemini lavantalarla beraber burada gidermiş olduk" dedi.


Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut da lavanta üretiminin yaptığı tarlada incelemelerde bulundu. Betül Arslan’ı girişimciliğinden dolayı tebrik eden Bulut, “Karaman’da alternatif ürünlerin artması bizim için çok değerlidir. Bu noktada Betül hanımı kadın girişimci olarak alternatif ürünlerin üretimine ve tanıtımına verdiği katkıdan dolayı kutluyorum. Bugün burada Betül hemşire 9 dekarlık bir alanda lavanta üretiyor. İnşallah bundan sonra da lavanta ile alakalı üretimini daha da fazla arttıracak. Kendisinden bir sonraki gelenlere de bir yol açacak. Bu noktada bizim tarımda önem verdiğimiz nokta farklı ürünlerin de tanıtımı. Biz Karaman olarak bir tahıl ambarıyız ancak lavanta gibi farklı ürünlere de ihtiyacımız var. Kuraklığa dayanıklı, işlenmesiyle çok farklı ürünler elde edilen ve çeşitli sahalarda kullanılan, hem alternatif tıpta, hem kozmetikte, hem bayanların temizlik sektöründe bile kullanılan lavantanın birçok alanı var. İl müdürlüğü olarak bizler alternatif ürünlerin tanıtımına ve üretimine her zaman destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.



Emekli hemşire girişimciliğiyle kadınlara örnek oluyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de Eğitim Tarihimizden Kesitler Sergisi’’ sanatseverlerle buluştu Büyükçekmece’de Geçmişten günümüze eğitim tarihine ışık tutan ’Eğitim Tarihimizden Kesitler Sergisi’’ sanatseverlerle buluştu. Büyükçekmece’de geçmişten günümüze eğitim tarihine ışık tutan Haluk Perk Vakfı Koleksiyonu’ndan özel bir seçkiyle hazırlanan ‘’Eğitim Tarihimizden Kesitler Sergisi’’ sanatseverlerle buluştu. Kültürpark- Kervansaray’da Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanları Bayram Ali Üner, Hüseyin Avni Sandıkçı, Haluk Perk Vakfı Başkan Yardımcısı Dağhan Perk, Büyükçekmece Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Süheyla Ercan ve çok sayıda öğretmenin açılışını gerçekleştirdiği sergi yoğun ilgi gördü. Sergi açılışının ardından Büyükçekmece Emekli Öğretmenler Derneği oratoryosu ve Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi eğitmenlerinin muhteşem Öğretmenler Günü konseri gerçekleşti. Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı Büyükçekmece Belediyesi, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyetin ışığı öğretmenleri onurlandırmak için Öğretmenler Günü’nü ilçede çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutladı. Kültürpark- Kervansaray’da gerçekleşen sergi açılışı ve Öğretmenler Günü konseri finalinde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün adına Haluk Perk Vakfı Başkan Yardımcısı Dağhan Perk’e, Büyükçekmece Emekli Öğretmenler Derneği’ne, Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi eğitmenlerine, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanları Bayram Ali Üner ve Hüseyin Avni Sandıkçı tarafından çiçek takdim edildi. ‘’Eğitim Tarihimizden Kesitler Sergisi’’ Kültürpark- Kervansaray’da 30 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilir.
Ordu Ordu’da halk ekmek fabrikası açılıyor Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in seçim vaatlerinden biri olan ‘Halk Ekmek Üretim Tesisi’ açılıyor. Günlük 27 bin ekmeğin üretileceği tesiste, 12 satış noktası ile hizmet verilmeye başlanılacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin halkın ekmeğe piyasa değerinin altındaki fiyat ile ulaşmalarını sağlamak amacıyla Altınordu ilçesi Kumbaşı Mahallesi’nde kurulan Halk Ekmek Üretim Tesisi, 2 Aralık Pazartesi günü faaliyetine başlıyor. 12 satış noktası ile 27 bin ekmek vatandaşlarla buluşturulacak Faaliyetine başladığı andan itibaren günlük 27 bin ekmeğin üretileceği tesis, tam kapasite ile çalıştığında bu sayı 50 bine kadar çıkarılabilecek. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar belirlenen 12 satış noktasında ucuza ekmeği temin edebilecekler. Hafta içi ve cumartesi günleri satışın yapılacağı ekmekler, 08.00-12.00 saatleri ile 13.00-17.00 saatleri arasında satış noktalarından alınabilecek. “Ucuz ekmeği vatandaşlarımızın sofralarını ulaştıracağız” Açılış için gün sayan Halk Ekmek Üretim Tesisi’nde inceleme gerçekleştirerek açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, tesiste üretilecek piyasa değerinin altındaki fiyat ile ekmeği vatandaşlarla buluşturacaklarını söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Bilkay şöyle konuştu: “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bir projesini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımıza ucuz ekmeğin satışının yapılacağı tesisimizi hizmete açıyoruz. Burada hijyenik şartlarda, el değmeden ekmeklerimizin üretimini yağacağız. Burada üretilen ekmeklerimiz, belirlediğimiz büfelerde satışını yaparak vatandaşlarımızın sofralarını ulaştıracağız. Üretim kapasitemiz tek vardiya ile 27 bin olurken, tam kapasite ile 50 bin ekmek üretimi yapılacak. Yeni tesisimiz şehrimize şimdiden hayırlı olsun.”