ASAYİŞ - 19 Mart 2025 Çarşamba 12:10

Yaşlı adam "Emniyet müdürüyüm" diyen dolandırıcının tuzağına düşmekten kurtuldu

A
A
A
Yaşlı adam "Emniyet müdürüyüm" diyen dolandırıcının tuzağına düşmekten kurtuldu

Karabük’te bir yaşlı adam, güvenlik görevlisi ile polis ekiplerinin dikkati sayesinde telefonda kendini emniyet müdürü olarak tanıtan kişi tarafından dolandırılmaktan kurtuldu.


Kendini emniyet müdürü olarak tanıtan bir telefon dolandırıcısı, Karabük’te yaşayan Tahsin Ertekin (76) isimli vatandaşı aradı.


Dolandırıcı, Ertekin’e eşinin kimlik bilgilerinin terör örgütü mensupları tarafından çalındığını ve bu sebeple banka işlemleri yapması gerektiğini söyledi.


Yaklaşık 40 dakika telefon görüşmesi yapan Ertekin soluğu müşterisi olduğu kamu bankasında aldı.


Ertekin’in hal ve hareketlerinden şüphelenen banka görevlisi, yaptığı görüşmede yaşlı adamın dolandırılmak üzere olduğunu anlayınca durumu polis ekiplerine bildirdi.


Olay yerine gelen ekipler, para gönderip göndermediğini sorduğu Ertekin’e uyarılarda bulunarak bu yöntemin dolandırıcılar tarafından sıklıkla uygulandığını bildirdi.


Güvenlik görevlisi ile polislerin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtarılan Ertekin, yakınlarına teslim edildi.



Yaşlı adam "Emniyet müdürüyüm" diyen dolandırıcının tuzağına düşmekten kurtuldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Karacaören Barajı’nda kaçak avcılara suçüstü: Kaçarken araçlarında mahsur kalıp yakalandılar Isparta’nın Sütçüler ilçesindeki Karacaören 1 Barajı’nda kaçak su ürünleri avcılığı yapan iki şahıs, ekiplerin takibi sonucu suçüstü yakalandı. Kaçmaya çalışan şahısların aracı yol kenarında askıda kalırken, kaçak avda kullanılan ekipmanlara ve balıklara el konuldu. Şahıslara toplamda 75 bin 540 TL idari para cezası kesildi. Isparta’nın Sütçüler ilçesi Çandır Köyü Belentaş mevkii sakinleri tarafından 27 Mart 2025 tarihinde, Karacaören 1 Barajı’nda kaçak su ürünleri avcılığı yapıldığına dair gelen ihbar üzerine harekete geçildi. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eğirdir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri ve Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yahya Enes Ünsal’ın da katılımıyla bölgeye gidildi. Jandarmadan kaçarken araçları askıda kaldı Yapılan takip sonucunda, 28 Mart 2025 saat 02.00 sıralarında barajdan karaya çıkan iki şahsın şahsi araçlarıyla bölgeden ayrıldığı tespit edildi. Ancak, jandarma ekiplerinin dur ihtarına uymayan şahıslar, yaklaşık 300 metre geri geri kaçmaya çalışırken araç yol kenarında askıda kaldı. Yapılan incelemelerde, 32 AAB 954 plakalı araçta kaçak avcılıkta kullanılan 1 adet şişme bot, 3 takım (600 metre) uzatma ağı ve yaklaşık 150 kilogram sazan balığı bulundu. 75 bin lira para cezası kesildi Canlı olan sazanlar tekrar baraja bırakılırken, diğer balıklar ve yasa dışı av ekipmanlarına 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği el konuldu. Şahıslara, av yasağı döneminde sazan balığı nakli yapma suçundan 36/m maddesi gereği idari para cezası uygulanırken, araç sürücüsüne de 14 bin 594 TL ceza kesildi ve araç 15 gün süreyle yediemin otoparkına çekildi. Kaçak avcılara kişi başı 37 bin 770 TL olmak üzere toplamda 75 bin 540 TL para cezası verildi. Sazangiller av yasağı devam ediyor 15 Mart’ta başlayan sazangiller av yasağı kapsamında, su ürünleri kontrol ekiplerinin sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak adına kaçak avcılıkla mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği bildirildi.
Gaziantep Araban’da bayramın vazgeçilmezi kömbe geleneği yaşatılıyor Gaziantep’in Araban ilçesinde Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmezi olan ikramlıklardan kömbe geleneği bu yıl da sürdürülüyor. Gaziantep’in Araban ilçesinde Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmezi kömbe geleneği yaşatılmaya devam ediyor. İlçede bir araya gelen ev hanımları, bayramda misafirlere ikram edilmek için geleneksel bayramlık saç arası kömbe ile pasta çeşitleri hazırlıklarını tamamladı. Ramazan Bayramı’ndan bir hafta öncesinde hazırlanmaya başlayan ve bayram sabahı sofralarda yerini alan kömbelerin hamuru için un, pekmez, zeytin yağı, süt, yoğurt, yumurta, susam, ceviz, antepfıstığı, keten tohumu kullanılıyor. Hazırlanan malzemeler karıştırılarak uzun bir süre yoğruluyor. Hazırlanan hamurun tabanı yağlanarak, tepsilere döşeniyor. Dilim dilim kesilen hamurlar, saç arası yapımı için kadınların bir araya geldiği evlerin avlusunda bulunan taş ocaklarında pişiriliyor. Bayramın vazgeçilmezi olan ilçenin geleneksel lezzeti saç arası kömbe, damakta bıraktığı tadıyla misafirlerin de aradığı tatlar arasında yer alıyor. Bayram kömbesi yapan Arabanlı kadınlardan 79 yaşındaki Güllü Şan Işık, "Ben, anamdan öğrendiğim saç arası kömbe geleneğini her Ramazan Bayramı’nda yaşatıyorum. Ben de bu güzel geleneğin kaybolmamadan kuşaktan kuşağa sürdürülmesi için çocuklarıma ve torunlarıma öğretiyorum. Her yıl Ramazan Bayramı’na bir hafta kala komşu, eş-dost ve akraba kadınlar olarak bir araya toplanarak iftardan sonra başladığımız saç arası kömbe yapımını sürdürüyoruz. Ninelerimiz, annelerimiz bu geleneği sürdürmüş, bu zamana kadar taşımış. Biz de bizden sonraki nesillere taşımak için çaba gösteriyoruz. Ramazan bayramlarında, bayramlaşmak için evimize gelen eş-dost, akraba ve yakınlarımıza çayla ikram ettiğimiz yöremizin geleneksel saç arası kömbesi misafirlerimiz tarafından, pastanelerde satılan kuru pastalardan daha farklı bir tadı ve kendine has lezzeti olduğu için çok beğeniliyor’’ dedi.