ASAYİŞ - 02 Nisan 2025 Çarşamba 18:20

Kastamonu’daki kazada ölen baba, oğul ve hala Karabük’te toprağa verildi

A
A
A
Kastamonu’daki kazada ölen baba, oğul ve hala Karabük’te toprağa verildi

Kastamonu’nun Küre ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada hayatını kaybeden baba, oğul ve hala memleketleri Karabük’te topağa verildi.


Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde Kastamonu-İnebolu karayolu Ersizlerdere köyü mevkiinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada baba Cemil ve oğlu Davut Keskin (44) ile hala Zeynep Yıldırım hayatını kaybetti. 3 kişinin cenazeleri memleketleri Karabük’e getirildi. Baba Cemil Keskin ile oğlu Davut Keskin için Bayır Mahallesindeki Ulu Camii’nde tören düzenlendi. Törene baba ile oğlunun yakınlarının yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de katıldı.


Köse acılı aile üyelerine başsağlığı dileklerini iletirken, ikindi vaktinde kılınan cenaze namazının ardından baba ile oğlunun naaşları Kapullu Küpler Aile Mezarlığında toprağa verildi.


Davut Keskin’in Devlet Su İşleri Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İdari İşler Şefliğinde görev yaptığı öğrenilirken öte yandan aynı araçta bulunan ve hayatını kaybeden hala Zeynep Yıldırım da öğle vaktine müteakip kılınan cenaze namazının ardından Öğlebeli Aile Mezarlığında toprağa verildi.



Kastamonu’daki kazada ölen baba, oğul ve hala Karabük’te toprağa verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Uzmanından çocuklarda göz sağlığı uyarısı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burak Akkoyun, çocuklarda göz sağlığının erken dönemde önemsenmesi gerektiğini belirtti. Bebeklik döneminden itibaren her yaşta göz muayenesi yapılabileceğini belirten Op. Dr. Akkoyun, özellikle doğumdan sonraki ilk 6 ayda tüm çocukların göz doktoru tarafından muayene edilmesi gerektiğini ifade etti. Op. Dr. Akkoyun, bu sayede şaşılık, kırma kusurları, doğumsal katarakt ve retina gibi ciddi göz hastalıklarının erken dönemde tespit edilebileceğini söyledi. Ayrıca, erken doğan ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerde, yoğun bakımda oksijen desteği almış bebeklerde retina hastalığı riskinin bulunduğunu belirten Op. Dr. Akkoyun, prematüre bebeklerin ilk haftalardan itibaren göz muayenesine tabi tutulması gerektiğini vurguladı. Op. Dr. Burak Akkoyun, ’’Şaşılık, gözlerin paralelliğini kaybetmesi durumudur. Çocuklarda sıklıkla görülen göz bozuklukları arasında yer alan şaşılık, genellikle genetik yatkınlık, hamilelik süreci, doğumdaki sorunlar ve geçirilen hastalıklar gibi faktörlerden kaynaklanabiliyor. Çocuklarda şaşılık görülme sıklığı yüzde 2-4 arasında değişiyor. Yalancı şaşılık gibi yanlış tespitler de yaygın ancak çocuğun gelişimiyle birlikte bu durum düzelebilir. Çocuklarda göz tembelliği özellikle 3-3.5 yaş civarında saptanıyor. Gözler arasındaki numara farkı artarsa göz tembelliği riski de artar. Gözlük tedavisi ve sağlıklı gözün kapatılmasıyla göz tembelliği tedavi edilebilir. Kapama tedavisi 3-8 yaş arasında daha etkilidir. 9-10 yaşından sonra görme iyileşmesi çok düşüktür. Şaşılık, çoğunluğunun göz tembelliği olan hastalarda oluşuyor. Çocukların göz sağlığını korumak için düzenli göz muayenelerinin yapılması gerekmektedir. Aileler çocuklarını 2 yaşına kadar elektronik cihazlardan uzak tutmalı, 7 yaşına kadar günlük ekran süresinin 1 saati geçmemesi gerekir. Çocuğun gözünde kayma tespiti durumunda, fotoğraf çekip doktoruna sunmakta fayda var’’ dedi. Damlalı muayene gerekliliği hakkında bilgi veren Op. Dr. Akkoyun, damlalı muayene öncesinde çocuğun sağlığının yerinde olduğundan emin olunması gerektiğini de sözlerine ekledi.