EĞİTİM - 10 Mayıs 2024 Cuma 16:02

Karabük Üniversitesi’nde “Kariyer Konuşmaları” devam ediyor

A
A
A
Karabük Üniversitesi’nde “Kariyer Konuşmaları” devam ediyor

Karabük Üniversitesi’nde öğrencileri iş dünyasıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen Kariyer Konuşmaları devam ediyor.


Karabük Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Kulübü (IEEE) tarafından Kariyer Konuşmaları’nda büyük bir elektronik ve telekomünikasyon holdinginin CEO’su Dr. Hüseyin Halıcı öğrencilerle buluştu.


Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Halıcı, Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 hakkında öğrencilere bilgi verirken, sektörel tecrübelerinden söz etti.


Etkinlik öncesi yaptığı röportajda şirketi 1994 yılında üç arkadaş olarak kurduklarını belirten Halıcı, “Endüstriyel otomasyon alanında hizmet veren firmalarımızla bugüne kadar yolculuğumuz devam etti. Burada olmaktan keyif alıyorum çünkü öğrenci arkadaşlarla beraber hem onlara tecrübelerimi aktarıyorum hem de onların düşünceleri, fikirleri ve sorularıyla beraber nasıl bir gelecek bizi bekliyor teyit etmiş oluyorum. Onun için bu tür etkinlikleri önemsiyor ve katılıyorum. Hepsine de hem öğrencilik hayatında hem de bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


Etkinlik Hüseyin Halıcı’nın öğrencilerin sektör hakkında ve Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 hakkında sorularını cevaplaması ile sona erdi.



Karabük Üniversitesi’nde “Kariyer Konuşmaları” devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.