GÜNDEM - 30 Eylül 2024 Pazartesi 15:20

Kadınlardan "Merhamet Buluşması" ve "Çullu Börek" tanıtımı

A
A
A
Kadınlardan "Merhamet Buluşması" ve "Çullu Börek" tanıtımı

Türk Kızılay Karabük Şubesi ve Ovacıklılar Derneği Kadın Kolları tarafından “Kızılay Kadınları, Merhamet Buluşmaları” ve "Çullu Börek" tanıtımı etkinlikleri düzenlendi.


Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen “Kızılay Kadınları, Merhamet Buluşmaları” programına, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin’in eşi Esra Şahin, Vali Mustafa Yavuz’un eşi Süreyya Yavuz, Ovacık Kaymakamı Tuğçe Yılmaz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın eşi Derya Çetinkaya, Kızılay yöneticileri ve çok sayıda iş kadını katıldı.


Türk Kızılay Karabük Şubesizin düzenlediği kahvaltı etkinliğinde iyiliğe gönül veren kadınlarla bir araya geldiklerini belirten Esra Şahin, "Kadınlarımızın el birliğiyle hazırladığı bu anlamlı buluşmada, dayanışmanın ve merhametin gücünü bir kez daha hissettik. Elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi ailelere umut olacak. İyilikte buluşan tüm gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Ovacıklılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Büşra Tunçkaya Böyüközkök’ün ev sahipliğinde Karabük Belediyesi Havuzlu Bahçe’de gerçekleştirilen "Çullu Börek" tanıtım etkinliğine de katılan Şahin, şunları aktardı:


"Ovacık’ımızın vazgeçilmez lezzeti Çullu böreğimizi tanıttık. Kültürümüzün önemli bir parçası olan bu eşsiz tat, bir araya geldiğimiz sofralara bereket katıyor. Yöresel değerlerimizi yaşatan ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan tüm kadınlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Geleneğimizi yaşatmak, birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesi."



Kadınlardan "Merhamet Buluşması" ve "Çullu Börek" tanıtımı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Büyükşehir Atakum’da vatandaşı dinliyor Samsun Büyükşehir Belediyesi vatandaşların istek ve taleplerini dikkate alarak yol haritasını oluşturmaya devam ediyor. İl genelinde memnuniyet anketi çalışması başlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu hafta Atakum’da Çobanlı İskelesi’nde anket standı kurdu. Samsun Büyükşehir Belediyesi ‘daha ileri’ Samsun hedefiyle yaptığı altyapı ve üstyapı yatırımlarının yanı sıra hizmet odaklı projeleriyle de dikkat çekiyor. Ortak akıl ve katılımcı yönetim anlayışla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi şehrin tüm paydaşlarının görüşlerine büyük önem vererek farklı uygulamalarla kamuoyunun nabzını tutuyor. Bu kapsamda 153 Çözüm Merkezi tarafından başlatılan anket çalışması tüm hızıyla sürüyor. İlk olarak İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan anket standında yüzlerce vatandaşın görüşüne başvuruldu. İkinci anket standı ise Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi’nde kuruldu. Büyükşehir’in anket çalışmasına yoğun ilgi Çobanlı İskelesi’ndeki standı ziyaret eden vatandaşlar hem mevcut projeleri ve hizmetleri değerlendirdi hem de taleplerini Büyükşehir yetkililerine iletti. Limonata ikramı eşliğinde sorulara yanıt veren vatandaşlar anket çalışmasından ve görüşlerinin önemsenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Büyükşehir’in Atakum sahili Çobanlı İskelesi mevkisindeki anket standı 30 Eylül- 5 Ekim tarihlerinde açık olacak. Ardından diğer ilçelerde de anket stantları kurularak vatandaşların görüşüne başvurulacak.
Manisa Manisa Kitap Fuarı ünlü yazarlarla final yaptı Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Manisa Kitap Fuarı, birçok ünlü yazarı Manisalılarla buluşturdu. Fuarın ilk gününden son gününe kadar yoğun ilgi gösteren okurlar, birbirinden değerli yazarlarla da buluşma fırsatı yakaladı. Fuarın son gününde yazarlar Ahmet Ümit ve Emrah Safa Gürkan okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladılar. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Manisa Kitap Fuarı, birçok ünlü yazarı okurlarıyla buluşturdu. Yediden yetmişe her kesime hitap eden fuar, ünlü yazarların eşliğinde büyük ilgi gördü. Bu kapsamda fuarın son gününde Polisiye roman türünde eserler yazan Ahmet Ümit ile tarihçi, yazar akademisyen ve içerik üreticisi Emrah Safa Gürkan, okurları için eserlerini imzalayarak fotoğraf çektirdi. “Hizmetin yanında kültürde götürelim” Kitap fuarında okurları tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandığını ifade eden Yazar Ahmet Ümit, “Manisa Büyükşehir Belediyesini Kitap Fuarı’nı devam ettirdikleri için kutluyorum. Eskiden çok cansız bir kitap fuarı yapılıyordu, bu yıl çok güzel ve çok canlı. Burada olağanüstü bir ilgiyle karşılandım. Sıcak havaya rağmen Manisalı okurlarım çok güzel katkıda bulundular. Belediyelerin görevi su ve hizmet götürmek ama aynı zamanda kültür de götürmeleri gerekiyor. Bu anlamda kitap fuarları çok kıymetli. Bu kitap fuarlarını sürdürüp daha geniş bir şekilde her yıl yapalım. Bu nedenle de Manisa Büyükşehir Belediyesini kutluyorum” dedi. Ahmet Ümit’e sürpriz doğum günü İmza töreninde okurlarıyla buluşan ünlü yazar Ahmet Ümit’e doğum günü pastası getirildi. Yapılan sürpriz karşısında oldukça mutlu olan Ahmet Ümit, okurlarına teşekkür etti. 64 yaşına giren ünlü yazar, gösterilen ilgi karşısında mutluluğunu dile getirdi.