- 24 Eylül 2022 Cumartesi 21:43

YÖK Başkanı KBÜ’de

A
A
A
YÖK Başkanı KBÜ’de

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Karabük Üniversitesini ziyaret etti.



Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın daveti üzerine Karabük Üniversitesini (KBÜ) ziyaret etti. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat eşliğinde KBÜ Merkez Kampüsünde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Özvar, Rektör Polat’tan üniversitenin akademik birimleri hakkında bilgiler aldı. Üniversite senato toplantısına da katılan Prof. Dr. Özvar, Karabük Üniversitesinin başta başarılı akademik kadrosu, yeşil ve akıllı kampüsü olmak üzere uluslararası başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Özvar, uluslararasılaşma, uluslararası istihdam ve olanaklar, yönetmelikteki değişiklikler, senatoda iletişimin önemi, dijital dönüşüm ofisleri, ARGE çalışmaları, YÖK’ün siber güvenlik ile ilgili çalışmaları, YÖK’ün üniversitelerden beklentilerinden bahsetti.



“KBÜ, Türkiye’de uluslararası öğrenci sayısıyla önemli bir güç ve değer”


Toplantının ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisi binasında (Tarihi Taş Bina) öğrencilerle buluşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar “Bugün hafta sonu olmasına rağmen Karabük Üniversitemizin değerli Rektörü Refik Bey’in daveti ile buraya geldik. Karabük Üniversitesine ilk defa geliyorum. Karabük Üniversitenin kampüsünü gayet güzel buldum. Öğrenci dostu diyebilirim. Yaşanabilir öğrencinin rahat ettiği mekanlara öğrenci dostu diye tanımlıyoruz. Karabük Üniversitesi Türkiye’de uluslararası öğrenci çokluğuyla tanıyoruz. Bu önemli bir güç ve değerdir. Barış ortamı içerisinde öğrencilerin KBÜ’de eğitim alıyor olması Türkiye açısından fevkalade önemli bir gelişmedir” dedi.



“Uluslararası öğrenciler ülkemiz ve üniversitelerimiz için önemli kültürel zenginlikler”


Prof. Dr. Özvar sözlerinin devamında “Türkiye’de devlet veya vakıf üniversitelilerinde okuyan uluslararası öğrenci sayımız 260 bini geçmektedir. Bu öğrenciler inşallah gelecekte mezun olduktan sonra kendi memleketlerine döndüklerinde dostlukları, hatıraları, tecrübeleriyle yer alacaktır. Bu öğrenciler arasında eminim gerek kamu da, gerekse özel sektörde önemli yerlere gelecektir. Bu memleketiz açısından çok önemli bir gelişmedir. Bir taraftan da Karabük’te olsun, başka bir şehirlerimizde olsun halkımızın ve Türk öğrencilerimizin uluslararası öğrenciler ile dostluk, arkadaşlık ve barış içerisinde eğitim ve öğretim görmesinin bizim öğrencilerimize kazanımları, deneyimleri olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle uluslararası öğrenciler ile bir arada olmanın ülkemiz açısından, üniversitelerimiz açısından kazandırdığı önemli kültürel zenginlikler olduğunu ifade edebilirim” dedi.



"Hocalarımızın arasında gerçekten huzur, barış ve bir dostluğun olduğunu fark ettim”


Özvar, Karabük Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmanın yanı sıra diğer gelişmelere de katkı sağladığını ifade ederek, “KBÜ uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmasının yanı sıra dikkat çekici bazı özelliklerini fark ettiğimizi belirtmek isterim. Bilhassa yeni kurulan enstitüsü ve fakülte ve bölümlerde insanı ve sanayisiyle iş birliğini arttırılacak, yatırımlarda bulunması önemli bir gelişmedir. KBÜ’de hocalarımız ve öğretim elemanlarımızla senato ve yönetim kurulu toplantısı yaptık. Hocalarımızın arasında gerçekten huzur, barış ve dostluğun olduğunu fark ettim. Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerden beklediğimiz akademik üretken ve çalışkanlık ve performans konusunda heyecanlı olduklarını gördüm. Bu bizim açımızdan çok önemli bir gelişmedir. Biz zira hocalarımızın daha fazla üretken ve yayın yapması bekliyoruz. Üniversitemiz alakalı bilişim alanında güzel gelişmeler yaşanıyor” dedi.



“KBÜ ile yapmayı planladığımız projeler var”


YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile yürüttüğümüz henüz taslak halinde olan bir proje var. Bu projeyi KBÜ’yü de katmayı planlıyoruz. Bunun dışında KBÜ ile yapmayı planladığımız projeler var. Bunları önümüzdeki günlerde açıklayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.



Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat “YÖK Başkanımızın ziyareti bizi çok memnun etti. Senato odasında yaptığımız toplantı sonrasında uluslararası öğrencimizle buluşarak çok verimli bir gün geçirdik” dedi. Günün sonunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat tarihi Safranbolu’da bulunan Karabük Üniversitesi Uygulamalı Konukevi’nde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı ağırladı. Konukevi’ndeki akşam yemeğine; Dakar Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Karabük Valisi Fuat Gürel katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da bazı vatandaşlar deprem endişesiyle geceyi dışarıda geçirmeye devam etti İstanbul’da geçtiğimiz Çarşamba günü Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından önceki günlerde olduğu gibi bu gün de evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. İstanbul’da geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan artçı depremler, İstanbul’da bazı vatandaşların sokakta yatmasına neden oldu. Son olarak dün akşam saatlerinde yaşanan 4.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntının da meydana getirdiği panik sonrası, önceki iki geceyi sokakta geçiren bazı vatandaşlar gibi bu geceyi de dışarıda geçirmeyi tercih edenler oldu. Bahçelievler’de bulunan Sanayi Caddesi yanındaki boş arazi ve Kuleli Parkı geceyi dışarıda geçirmek isteyen insanlarca dolduruldu. Ailelerin bir kısmı çadır kurarken, bazıları ise arabalarında uyumayı tercih etti. Bazı aileler soğuğa önlem almak amacıyla ateş de yaktı. Geceyi dışarıda geçiren vatandaşlardan Muhammet Bilgin, "2 gecedir dışarıdayız. Korkuyoruz, artçılar devam ediyor. Evimizde ve binada çatlaklar var." dedi. Mehmet Ecer ise, "Evde hafif bir çatlaklık oldu. Yan binayla ayrışma söz konusu oldu. Bu sebeple bir tereddüt yaşadık." derken, akşamüzeri olan 4.3 depreminden sonra gelen artçı depremlerden endişe duydukları için kendilerini dışarı attıklarını belirtti. Müsait alan olarak burayı gördüklerini ve İstanbul’da park alanları yetersiz olduğu için boş alan bulmanın çok zor olduğunu söyledi. "Burada şu anda 25 kişi var. 3 aileden oluşuyor. Vatandaşların yaşayabileceği park tarzı, ihtiyaçlarını rahat giderebileceği alanların mevcut olması tabi ki talebimiz olacaktır" dedi. Yabancı uyruklu olan Naif El Abesan ise, 12 yıldır Türkiye’de olmaktan memnun olduğunu dile getirdi. Deprem olduktan sonra çocuklarının korkup eve gitmek istemediğini söyleyen Abesan, 10 yaşındaki kızının korktuğu için okula da gidemediğini söyledi. Çadır ve odunla oraya geldiğini ifade etti. Ailesiyle beraber araçta sabahlayacaklarını söyleyen Ferdi Göçer ise, "Şu anda eski binalarda oturduğumuzdan, artçı depremlerden ve çocuklarım korktuğu için boş araziye gelmek zorunda kaldık. Şu anda soğuk, çadırımız da yok. Arabada ve yerde yatıyoruz. Hava şartlarına bağlı olarak yağmur yağarsa eve gideriz, yağmazsa da çoluk çocuk mecburen buradayız. Çadır yok, bir şey yok" şeklinde konuştu. Kuleli Parkı’nda kalan vatandaşlara İBB yardım araçları tarafından sandviç ve meyve suyu ikram edildi.
Ankara Ankara’da izinsiz gösteri yapan 30 kişi gözaltına alındı Ankara’nın Çankaya ilçesinde yasadışı eylem yapan 300 kişilik gruptan 30 kişi gözaltına alındı. Ankara’da akşam saatlerinde bir grup Konur Sokak’ta toplanarak eylem yaptı. Polisle eylemciler arasında gerginlik yaşanırken Ankara Valiliği olay ile ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada 30 kişinin gözaltına alındığı duyurularak, "25 Nisan 2025 günü saat 21.00 sıralarında Çankaya İlçemiz Konur Sokak üzerinde yasadışı eylem yapan 300 kişilik grubun, polisin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayarak yürüyüşe geçmeleri ve polise karşı mukavemet etmeleri üzerine, gruba müdahale edilmiştir. Olayla ilgili olarak 9 kadın, 21 erkek olmak üzere toplam 30 kişi gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. "Erkek polislerin kadın şahsı gözaltına alınırken üstü açıldı" şeklinde paylaşım ve haberler ile ilgili olarak valilik şahsın erkek olduğunu belirterek, "Bazı basın ve sosyal medya organlarında, ‘Erkek polis memurlarının sözde kadın bir şahsı gözaltına aldıkları sırada, vücudunun bir kısmının görüldüğü’ görsellerin yer aldığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili yapılan görüntü incelemelerinde ve çalışmalarda, gözaltına alınan şahsın 1998 doğumlu M.B. isimli erkek şahıs olduğu, eylem sırasında yüzünü kırmızı kaşkol ile kapattığı, şahsın üzerinde kot pantolon, deri ceket ve tişört olduğu tespit edilmiştir. Ancak gözaltı işlemi sırasında ilgili şahsın, polise direnmesi sebebiyle ortaya çıkan görüntülerinde kadın iç giyimi kullandığı anlaşılmıştır. Bahsi geçen şahsın daha önce de yasadışı toplumsal eylemlere karıştığı, müstehcen görüntülerin yayınlanmasına aracılık ettiğinden dolayı hakkında devam eden adli davalarının bulunduğu ve 2020 yılında yasadışı örgüt propagandası yapma suçundan gözaltına alındığı şeklinde kayıtlar bulunduğu tespit edilmiştir. Kamuoyunun hassasiyetinin istismar edilerek, kasıtlı olarak yayılan bilgilere itibar edilmemesi önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.