GÜNDEM - 07 Eylül 2024 Cumartesi 13:09

5 büyüklüğündeki deprem vatandaşlara 6 Şubat’ı hatırlattı: “6 Şubat’ı bir daha hissettik”

A
A
A

Kahramanmaraş’ta bugün meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki Pazarcık ilçesindeki vatandaşlara 6 Şubat’ı hatırlattı. İlçedeki bir evin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde depremin şiddetiyle yaşanan sarsıntı ve vatandaşların panik anları yer aldı.

Kahramanmaraş’ta bugün sabah saatlerinde merkez üssü Pazarcık olan 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Osmaniye, Gaziantep’te de hissedildi.

“Ufaktan vurunca ‘eyvah gidiyoruz’ dedik”

Depremin merkez üssü Pazarcık’ta yaşayan vatandaş Yusuf Gözlüklü, “O sırada oturuyorduk. Ufaktan vurunca ‘eyvah gidiyoruz’ dedik. Şiddeti birden arttı. Biraz daha uzun sürse Pazarcık’taki orta hasar, ağır hasarlı yerler kalmazdı. Ufak ufak sarsıntılarla daha 6 Şubat’ın korkusu atamadık. Birde bu olunca evimize girmeye korkar olduk” dedi.

5 büyüklüğündeki deprem vatandaşlara 6 Şubat’ı hatırlattı: “6 Şubat’ı bir daha hissettik”

“6 Şubat’ı bir daha hissettik”

Kamber Talan isimli vatandaş da depremi hissettiklerini söyleyerek, “Allah vatanımıza, milletimize bir daha göstermesin. Depremi, 6 Şubat’ı bir daha hissettik. Böyle bir felaketi bir daha yaşamayız inşallah” diye konuştu.

Öte yandan, Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesi’nde deprem bir evin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde depremin vurmasıyla birlikte büyük bir ses duyuluyor ve sarsıntı yaşanıyor. Ardından panikleyen vatandaşların bağırmaları görüntülere yansıyor.

5 büyüklüğündeki deprem vatandaşlara 6 Şubat’ı hatırlattı: “6 Şubat’ı bir daha hissettik”

Hasan Çiftçioğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Ersan Parlatan: "Zemin gerçekten iyi değil" Trendyol 1. Lig’de Adanaspor deplasmanından 1 puanla ayrılan Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Ersan Parlatan, "Zemin gerçekten iyi değil, toprak diyebiliriz. Bu, oyuncuları zorladı" dedi. Trendyol 1 .Lig’in 5. haftasında Ankara Keçiörengücü, deplasmanda Adanaspor’la 1-1 berabere kaldı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Ersan Parlatan, "5. haftanın kapanış maçıydı. Maça gelirsek ilk devre çok keyifli bir oyun yoktu bana göre. İki takım da birbirini ceza sahası arasında ekarte etti, zorlandı. İki takım da fazla pozisyon bulamadı. İkinci devre bana göre bizim biraz üstünlüğümüz vardı. Penaltı sonrası da öne geçtik. Bence maçın kırılma anı Camara’nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyon. Orada 2-0 yapmamız gerekiyordu. Sonra Adanaspor beraberlik golü için yüklendi, iyi defans yaptık. Karambolde beraberlik golünü yedik. Daha sonra belli başlı girişimlerimiz oldu ama yine öne geçtiğimiz bir maçı kazanamadık" dedi. "Çim adına fazla bir şey yoktu" Yeni Adana Stadyumu’nun çiminin kötü olduğuna değinen Parlatan, "Zemin gerçekten iyi değil, ben şaşırdım. Bundan 2-3 yıl önce yine teknik adam olarak maça geldiğimde genel olarak iyi bir zemin vardı. Ama bugün zemin sadece çimden ötürü değil sırf toprak diyebiliriz. Çim adına fazla bir şey yoktu. Bu, oyuncuları da biraz zorladı. Stat adına hoş bir şey değil. Oyuncular çok kaydı, ayakta durmakta zorlandılar, bundan dolayı top kayıpları oldu" diye konuştu.