ASAYİŞ - 17 Mart 2025 Pazartesi 09:27

İzmir’de silah tacirinin adres ve aracına operasyon

A
A
A
İzmir’de silah tacirinin adres ve aracına operasyon

İzmir’in Bornova ilçesinde silah ticareti yaptığı değerlendirilen bir şüphelinin, iki ayrı adres ve aracına yapılan baskında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, silah ticareti yaptığı tespit edilen Ömer A. adlı şüpheliyi belirledi. 13 Mart günü şüpheliye ait Meriç Mahallesi’ndeki adresinde yapılan aramada dürbünlü çift hava tüplü havalı tüfek, 1 çift kırma ruhsatsız av tüfeği, pompalı tüfek, 140 dolu tüfek kartuşu, 202 dolu fişek, 3 tüfek kabzası ve kasatura ele geçirildi. Şüphelinin Kemalpaşa’daki adresinde yapılan aramalarda ise 3 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 335 dolu tüfek kartuşu, toplam 151 dolu fişek ele geçirildi. Evin depo bölümünde duvara yapılan betondan eklentide ise 2 AK-47 şarjörü ve 260 AK-47 fişeği ile şüphelinin otomobilinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca, 2 yedek şarjör, 37 dolu fişek ele geçirildi.


Polis ekipleri tarafından yaklaşık 10 saat süren kazı ve aramaların ardından gözaltına alınan Ömer A. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum’daki kahvehane saldırısında ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi Çorum’da bir şahsın kahvehanede düzenlediği silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Olay, 6 Mart Çarşamba günü, Ulukavak Mahallesi Fatih Caddesi Damat Şükrü Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kahvehaneye gelen H.C.S., husumetlisi Barış Can Özel’e tüfekle ateş açtı. Şahsın silahından çıkan kurşunlar kahvehanede bulunan Barış Can Özel, Salih Sarıçam, İ.Y., O.Z. (23) ve Ş.M.S.’ye (58) isabet etti. Vurulan 5 kişi yaralanırken, H.C.S. olay yerinden, bindiği araçla kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan Salih Sarıçam, Barış Can Özel ve İ.Y. Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, O.Z. ve Ş.M.S. ise kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Barış Can Özel kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan H.C.S. tutuklandı. 12 gün sonra hayatını kaybetti Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılardan Salih Sarıçam, 12 günlük yaşam savaşına yenik düşerek hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Sarıçam’ın iftar dan sonra çay içmek için kahvehaneye gittiği, olay sırasında kurşunun omuriliğine isabet ettiği öğrenildi. Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı Öte yandan, dün olay anının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı. Görüntülerde saldırganın tüfekle husumetlisinin bulunduğu masaya ateş açtığı görüyor. Bu sırada farklı bir masada arkadaşı ile sohbet eden Salih Sarıçam da vuruluyor. Başka bir vatandaş ise ayağından vuruluyor. Sarıçam’ın vurulduğunu fark eden arkadaşı müdahale etmeye çalışıyor.