ASAYİŞ - 13 Ağustos 2024 Salı 18:45

İzmir’de korkunç ölüm: İskeleden denize atlarken dibe çakıldı, hayatını kaybetti

A
A
A
İzmir’de korkunç ölüm: İskeleden denize atlarken dibe çakıldı, hayatını kaybetti

İzmir’in Foça ilçesinde, iskeleden denize atladıktan sonra dibe çakıldığı iddia edilen 55 yaşındaki adam hayatını kaybetti. Olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında, Foça’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Gencelli Halk Plajı’nda meydana geldi. İddiaya göre, plajdaki beton iskeleden balıklama olarak denize atlayan İlhan Günay (55) dibe çakıldı. Denizin dibindeki taşlara kafasını vurduğu öne sürülen Günay’ı denizde kanlar içerisinde görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde İlhan Günay’ın boynu kırıldıktan sonra hayatını kaybettiği belirlendi. Talihsiz adamın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.



İzmir’de korkunç ölüm: İskeleden denize atlarken dibe çakıldı, hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul ’My Dream’ sergisi sanatseverlerle buluşuyor Kişisel heykel sergisi ’My Dream’, 25 Eylül’de açılışını yapacak olan Belarto Sanat Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor. Koleksiyonerlik ve sanatseverlik konusundaki tecrübesini Belarto Sanat Galerisi ile taçlandıran Avukat Berçem Akkoç, galerinin kapılarını 25 Eylül’de Özge Günaydın’ın kişisel sergisi ’My Dream’ ile açıyor. Sanatseverlere çağdaş sanatın yenilikçi örneklerini sunmak üzere kapılarını açan bu yeni mekân, Özge Günaydın’ın dikkat çekici kişisel sergisi ’My Dream’ ile sanatseverlerle buluşacak. Belarto Sanat Galerisi, sergi etkinliklerinin yanı sıra atölye çalışmalarıyla da sanat izleyicisini buluşturmayı planlıyor. Ayrıca, sonbahar-kış döneminde, önemli sanat tarihçilerinin rehberliğinde sanat söyleşileri ve sertifika programlarıyla öne çıkıyor. ’Sanat iyileştirir’ mottosuyla yola çıktığını belirten Avukat Berçem Akkoç, sanatın iyileştirici, birleştirici ve ruha dokunan yönleriyle sanatseverlerin ve sanat izleyicilerinin yanında olacaklarını ifade etti. Heykel, resim ve seramik atölyeleriyle sanatı hedef kitlelerle buluşturmayı amaçlayan Akkoç, özellikle küçük yaşta sanat sevgisi aşılamak için çocuk atölyeleri de düzenleyeceklerini vurguladı. Zekeriyaköy’ün sakin atmosferinde konumlanan Belarto Art & Design, yerel ve uluslararası sanatçılara üretici bir platform sunarak sanat dünyasında yenilikçi projelerle öne çıkmayı amaçlıyor. Yapılan açıklamaya göre; ’My Dream’, Özge Günaydın’ın hayallerinden ve bilinçaltındaki imgelerden esinlenerek oluşturduğu bir koleksiyon olarak dikkat çekiyor. Sanatçı, bu sergide izleyiciyi rüyaların soyut dünyasına davet ederek içsel yolculuklar, arzular ve hayal kırıklıkları üzerine düşünmeye çağırıyor. Özge Günaydın, serginin oluşum süreci hakkında şunları dile getirdi: "Hayallerimiz, genellikle gerçek dünyada ifade bulamayan duygu ve düşüncelerimizin en saf hali. ’My Dream’ sergisi, izleyiciyi bu hayalleri keşfetmeye ve bu imgelerin izini sürmeye davet ediyor." Kişisel heykel sergisi ’My Dream’, 25 Eylül’de açılışını yapacak olan Belarto Sanat Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor.
İstanbul Avcılar’da bir kişi evini yaktı, ardından kedisini alarak kayıplara karıştı Avcılar’da iddiaya göre eşinden ayrılan ve psikolojik problemleri olduğu söylenen bir kişi, gece vakti önce evinin duvarlarını yumrukladı ardından ise dairesini ateşe verdikten sonra kedisini de alarak kayıplara karıştı. Olay, salı gecesi saat 02.30 sıralarında Avcılar ilçesi Merkez Mahallesi Şirin Sokakta bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce karısından ayrıldığı öğrenilen ve psikolojik problemleri olan Yaşar Ç. isimli şahıs yaşadığı daireyi ateşe verip kedisini de alarak gitti. Karşı apartmandaki bir komşunun yangını fark etmesiyle daha büyük bir facianın önüne geçildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Dairenin kapısını kırarak içeriye giren itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Daireyi ateşe verdiği iddia edilen şahsın kedisini de alarak kayıplara karıştığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. “Çocuğumuz korkudan titredi” Apartmanda yaşayan ve yangın sırasında komşuların kendisini uyardığını ifade eden Burcu Durmuş, “Adam kendi evini yakmış ve kedisini alarak kaçmış. Akli dengesi yerinde değil diyorlar. Komşular kapılara vurdular inin aşağı diye. İtfaiye ekipleri geldiler binayı boşaltın diye. Gecenin o saatinde uyandık. Çocuğumuz tir tir titredi arabaya zor attım çocuğu. Kendisi de yok şu an ortada” dedi. “120’den fazla nüfus var bu apartmanda, büyük bir felaket atlattık” Yanan dairenin yan komşusu Dursun Ahmet isimli vatandaş ise, “Saat birden sonra oldu. Bu arkadaş zaten 3-4 senedir bekar. Hanımından ayrı çocuklarından ayrı. Uyuşturucu kullanıyor bağımlılığı var. Sağa sola vuruyor sürekli. Psikolojisi bozuk. O gece de hiç kimse yok karanlıkta bunalıma girmiş herhalde. Evi yakmış gideceğim binayı yakacağım demiş. Kedisi de var kedisini alıp gitmiş. Komşular görmüş yangını. 24 dairede 120’den fazla nüfus var burada çoluk çocuk, yaşlı, hasta. Büyük bir felaket atlattık" diye konuştu.