GÜNDEM - 16 Temmuz 2024 Salı 17:13

İzmir’de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz için anma töreni düzenlendi

A
A
A
İzmir’de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz için anma töreni düzenlendi

İzmir’de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz için anma töreni düzenlendi.


İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde, yoldaki su birikintisinden karşıya geçmek isterken sudaki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz’in (23) arkadaşları ve öğretmenleri, İzmir Demokrasi Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Fuaye Alanı’nda toplandı. Deniz’in fotoğrafını taşıyan yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törende yine aynı olayda hayatını kaybeden İnanç Öktemay (44) da anıldı.



"Çok üzgünüm"


Törende konuşan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper, "Elim bir kazada 12 Temmuz Cuma günü kaybettiğimiz tıp fakültesi öğrencimiz Özge Ceren Deniz’i anmak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Öğretmen bir anne-babanın 3 evladının en büyüğü olan Özge Ceren, Osmaniye Fen Lisesinden mezun olduktan sonra tıp fakültesine başlamıştır. Bu yıl üniversitemizin tıp fakültesinde 4. sınıftan 5. sınıfa geçen Ceren, arkadaşları ve hocaları tarafından sevilen, çalışkan, başarılı ve saygılı bir öğrenci olarak kalplerimizde yaşamaya devam edecektir. 2 yıl sonra genç bir hekim olarak milletine hizmet etmeye hazırlanan öğrencimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü sadece bir rektör olarak değil aynı zamanda bir anne sıfatında da çok üzgünüm. Acılı anne babasına, kardeşlerine ve tüm sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Çok zor, Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” dedi.



“Ne güzel bir insanlık örneği”


Sözlerini sürdüren Tunçsiper, “Yine aynı gün olay yerinde Özge Ceren’e yardım etmek isteyen, yardımsever bir vatandaşımız, müzisyen, esnaf kardeşimiz İnanç Öktemay’ı da kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ne güzel bir insanlık örneği. Kendisine de Allah’tan rahmet dilerken kederli ailesi ve sevdiklerine başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerine yer verdi.


Konuşmaların ardından Deniz ve Öktemay için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve lokma hayrı yapıldı, dualar okundu.



İzmir’de elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz için anma töreni düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yener İnce: "Icardi’nin tedavisi pazartesinden sonra İstanbul’da devam edecek" Galatasaray Takım Doktoru Yener İnce, Mauro Icardi’nin tedavisine pazartesiden sonra İstanbul’da devam edileceğini açıkladı. Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray evinde karşı karşıya geldiği Çaykur Rizespor 5-0 yendi. Maçın ardından Galatasaray Takım Doktoru Yener İnce, sakatlığı bulunan futbolcularla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İnce, "Ziyech milli takımdan sakat döndü. Süre vermiyorum, bugüne kadar hayatım boyunca hiçbir zaman süre vermedim. Oyuncuları günlük olarak takip ediyorum. Oyuncuları kahramanlaştırmak diye bir derdimiz yok ama fedakarlık ettikleri de doğrudur yıllardan beri. Ziyech sakat döndü. Arka adalesinde kanama ve hafif bir yırtığı var. Toparlaması için çalışmaya başladık. Keza aynı şey Icardi için de geçerli" diye konuştu. Arjantinli golcü Mauro Icardi’nin tedavisine pazartesiden sonra Türkiye’de devam edileceğini belirten İnce, "Onun ailesel problemlerden dolayı orada kalması bizim tercih ettiğimiz bir konu" dedi. Yener İnce Fenerbahçe’nin transferi Sırp futbolcu Filip Kostic ile ilgili ise, "Samimi söylüyorum, Fenerbahçe’nin almış olduğu herhangi bir oyuncunun sağlığıyla ilgili herhangi bir yerde hiçbir görüşmem olmadı. Galatasaray Kulübü’nün bana bugüne kadar Kostic’in sağlığıyla ilgili hiçbir sorusu olmadı. Oyuncuyla hiç yan yana gelmedim. O yüzden sağlığıyla ilgili bir bilgim yok" ifadelerini kullandı. İnce ayrıca Kaan Ayhan’ın herhangi bir sakatlığının olmadığını da sözlerine ekledi.
İstanbul Barbaros Hayrettin Paşa Cami’nde Mevlit Kandili idrak edildi İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde Mevlit Kandili programı düzenlendi. Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen vaazında, "Narinleri toprağa gömen insanların peygamberin ahlakından nasipdar olduğu ifade edilebilir mi?” dedi. Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sav) doğum günü olan Mevlit Kandili dolayısıyla Beşiktaş Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde program düzenlendi. Akşam namazı sonrası başlayan programda camiyi dolduran kalabalık, ellerini semaya açarak dualar etti. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti de gerçekleştirildi. Mevlid-i Şerif’in okunduğu programda, ilahiler ve kasideler seslendirildi. Programda vaaz veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, camiyi dolduran kalabalığın kandilini tebrik etti. İşliyen, konuşmasında 8 yaşındaki Narin’in öldürülmesine de değindi. İslamiyet öncesi cahiliye devrinde kız çocuklarının yakılarak ve gömülerek öldürüldüğü dönemden sonra Peygamber Efendimizin kendi kızına verdiği değerle bu anlayışa son verdiğinin altını çizen İşleyen, “Narinleri toprağa gömen insanların, peygamberin ahlakından nasipdar olduğu ifade edilebilir mi?” dedi. Küçük bebeklerin bedenlerinin de istismar edildiğini ifade eden İşliyen, bu insanların Allah’tan ve peygamberden en küçük pareleri olmadığını söyledi. İşliyen’in vaazı sonrası program Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’in okunması, ilahiler ve kasideler ile devam etti.