ASAYİŞ - 24 Ekim 2024 Perşembe 14:19

İzmir’de arazide çıkan yangın ormana sıçradı; havadan müdahale de başladı

A
A
A
İzmir’de arazide çıkan yangın ormana sıçradı; havadan müdahale de başladı

İzmir’in Kınık ilçesinde ziraat arazisinde çıkan yangın ormanlık alana sıçrarken, alevlere havadan ve karadan müdahale başladı.



Yangın saat 12.32’de ilçeye bağlı Balaban Mahallesi’nde bulunan ziraat arazisinde meydana gelirken, alevler ormanlık alana da sıçradı. Yangının başlamasından 5 dakika sonra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri alevlere 4 uçak, 1 helikopter, 27 arazöz, 7 su ikmal, 4 dozer ve 2 yer ekibi ile müdahaleye başladı.



Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.



İzmir’de arazide çıkan yangın ormana sıçradı; havadan müdahale de başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avukata koltuk değnekleri ile saldıran kadına 9 yıl 7 ay hapis cezası Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) haciz işlemleri için bir fabrikaya giden avukatı koltuk değnekleri ile darp eden iş yeri sahibi kadın 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılırken, avukata hakarette bulunan 2 sanığa ise 4 yıl 2 ay ve 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Kayseri Adalet Sarayı 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar S.Y., A.S. ve F.Ş. katılmazken, taraf avukatları duruşmada yer aldı. Duruşmada sanıkların avukatı, sanık S.Y.’nin akli melekelerinin yerinde olmadığını belirterek, ceza verilmemesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatının bu beyanlarına itibar etmeyerek, S.Y.’nin cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklardan S.Y.’ye ‘görev yaptırmamak için direnme’ ve ‘hakaret’ suçlarından toplam 9 yıl 7 ay hapis cezası verilirken, sanık A.S.’ye ‘görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘hakaret’ suçlarından 4 yıl 2 ay, F.Ş.’ye ise ‘hakaret’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. İfadesinde ’Sinirlerime hakim olamayarak saldırdım’ demişti Kayseri OSB’de haciz işlemleri için bir fabrikaya giden Avukat Coşkun Özbek, işlemler sırasında fabrika sahibi S.Y.’nin saldırısına uğramıştı. Coşkun Özbek ve yanında bulunan kadın avukata hakaret ve tehditler savuran S.Y., ayağından yaralı olan ve koltuk değneğinin desteği ile yürüyebilen Özbek’e kendi koltuk değnekleri ile saldırmıştı. Fabrika sahibi kadının hakaret, tehdit ve koltuk değnekli saldırısı cep telefonu kamerası ile kaydedilmişti. Avukat Coşkun Özbek’in suç duyurusu sonrası S.Y., polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. S.Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından denetimli olarak serbest bırakılmıştı. Olay günü ile alakalı savcılıkta ifadesi alınan S.Y. şunları söylemişti: “Kızımla birlikte iş yerine gittim. İş yeri bahçesinde daha önceden tartışmamız olan Avukat Coşkun Özbek’i gördüm. Bir anda sinirlerime hakim olamayarak, elindeki bastonu aldım ve kendime hakim olamayarak bastonla birkaç kez vurdum. Bu sırada avukat olduğunu öğrendiğim bayan elindeki telefonla görüntümüzü çektiği için elindeki telefonu almaya çalıştım. Bir anlık sinirle bu olay meydana geldi. Bu olaydan dolayı pişmanlık duyuyorum. Kızım olaya dahil olmadı. Olay boyunca beni tutup sakinleştirmeye çalıştı.”
Samsun Vücuduna 4 kurşun isabet eden TUSAŞ gazisi: “Böyle hain saldırılarla bizleri yıldıramazlar" Dün Ankara’da gerçekleşen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) yapılan hain terör saldırısı sonucu vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 4 kurşunla yaralan İlker Şahin, “Böyle hain saldırılarla bizleri yıldıramazlar. Buradan çıkar çıkmaz işimin başına dönüp vatanım için çalışmaya devam edeceğim” dedi. Ankara’da gerçekleşen Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayisine yapılan terör saldırısı sonucu vücudunun çeşitli yerlerine, isabet eden 4 kurşunla yaralan 25 yaşındaki Samsun Termeli İlker Şahin’i, Samsun’un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kaldırıldığı Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Hastane yetkilileri tarafından tedavi ile ilgili bilgiler alan Başkan Kul, gazinin babası Mustafa Şahin ve ailesi ile de sohbet ederek, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. “Böyle hain saldırılarla bizleri yıldıramazlar" Yaşanan hain saldırı anlarını Başkan Kul’a anlatan Gazi Şahin, “TUSAŞ’ta tekniker olarak çalışıyorum. Vardiya değişim saatimizdi işten çıkarken birden saldırmaya başladılar. Silah sesleri ile önümde bulunanlar yere düştü. O esnada ayağımdan vurulmuşun ama olayın sıcaklığı ile hissetmedim. Daha sonra ambulansla hastaneye kaldırdılar. Vücuduma 4 kurşun isabet etmiş 3’ünü çıkardılar, biri ayağımda sinirlere çok yakın olduğu için bıraktılar. Böyle hain saldırılarla bizleri yıldıramazlar. Bizler vatanımız için üretmeye devam edeceğiz. Buradan çıkar çıkmaz işimin başına dönüp vatanım için çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu. Gaziye geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Kul ise “Geçtiğimiz haftalarda gazimiz ile ilçemizde bir araya gelmiştik. Yaralandığını öğrenir öğrenmez hastanede ziyaretine geldim. Gazimiz çok metanetli ve Terme’ye selamı var. Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli evlatlarımızın çalıştığı gözbebeğimiz TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza Rabb’imden acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu. Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısı sonucu 5 kişi şehit olmuş, 22 kişi de yaralanmıştı.
Manisa Manisa’da kantin ve yemekhanelere gıda denetimi Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantin ve yemekhanelerinde gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik İl Genelinde eş zamanlı denetim ve kontroller gerçekleştirildi. Manisa’da 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantin ve yemekhanelerinde gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik İl Genelinde eş zamanlı denetim ve kontroller artırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığınca yıl boyunca yapılan denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı arttırmak amacıyla okul ve yurtlarda bulunan kantin ve yemekhanelere yönelik eş zamanlı resmi kontroller başlatıldı. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; “Yapılan denetimlerde; resmi ve özel okul bünyesinde faaliyet gösteren kantin, yemekhane, kafeterya, büfe ve çay ocağı gibi gıda işletmelerin 5996 sayılı Kanun kapsamında ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’ ve ‘Okul Gıdası Hakkında Tebliğ’ine uygunluğu denetlenmektedir. Denetimlerde genel ve özel hijyen şartları, kantinlerde satılmasına izin verilen gıdaların kontrolü, ürünlerin muhafaza şartları ve son tüketim tarihleri gibi konularda kontrol görevlilerimizce incelemeler yapılmaktadır. Okul ve yurtlarda bulunan kantin ve yemekhanelerde, tüketime sunulan gıdaların güvenilir, sağlıklı, besleyici olması öğrencilerin tüketim alışkanlıklarında ve ileri yaşamlarında büyük önem arz etmesi sebebiyle Bakanlığımızca yıl boyunca yapılan denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı arttırmak amacıyla okul ve yurtlarda bulunan kantin ve yemekhanelere yönelik resmi kontroller başlatılmıştır. Gıda kontrol görevlilerince; yemekhane ve kantinlerin asgari teknik ve hijyenik şartları, kayıt belgeleri, personelin hijyen eğitim belgeleri, gıdaların muhafaza-pişirilme-sunum şartları, son tüketim tarihlerinin kontrolü ve hammadde izlenebilirliği kontrolü yapılmaktadır. Mevzuat ile belirlenen kriterlere uymaması halinde ise söz konusu işletme ve ürünlerine yönelik idari yaptırımlar uygulanmaktadır. En hassas tüketici gurubu olan öğrencilerimizin sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Bu sebeple geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamak için okul kantin ve yemekhanelerinde gerçekleştirilen denetimler titizlikle sürdürülecektir. Ayrıca vatandaşlarımız karşılaştıkları sorunları İl/İlçe Müdürlüklerimize bizzat başvurarak veya Alo 174 Gıda Hattı’nı arayarak bildirebilirler” dedi. Manisa Sosyal Bilimler lisesinde gerçekleşen denetimlere; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu ile kontrol görevlisi personeller katıldı.