ASAYİŞ - 25 Ekim 2024 Cuma 10:38

İzmir açıklarında 57 göçmen ve 4 kaçakçı yakalandı; sürüklenen 41 göçmen kurtarıldı

A
A
A
İzmir açıklarında 57 göçmen ve 4 kaçakçı yakalandı; sürüklenen 41 göçmen kurtarıldı

İzmir’de Sahil Güvenlik insansız hava aracı tarafından kara üzerinde tespit edilen gruba yönelik faaliyette, 22’si çocuk 57 düzensiz göçmen ile 4 organizatör yakalandı. Ayrıca Dikili ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen 41 düzensiz göçmen kurtarıldı.



Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 23 Ekim saat 04.00’te, insansız hava aracı tarafından kara üzerinde bir grup düzensiz göçmen olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Timi ile İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince ortak gerçekleşen operasyonda, kara üzerinde bulunan 22’si çocuk 57 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalanmıştır.



Ekipler, 23 Ekim sabahı saat 07.55’te ise, Dikili ilçesi açıklarında içerisinde düzensiz göçmenlerin olduğu lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisinin alınması üzerine harekete geçti. Sürüklenen lastik bot içerisindeki 41 düzensiz göçmen, görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu (KB-77) tarafından kurtarıldı.



Karaya çıkartılan göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edilirken, organizatör şüphelileri gözaltına alındı.



İzmir açıklarında 57 göçmen ve 4 kaçakçı yakalandı; sürüklenen 41 göçmen kurtarıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da yıllık 400 ton mantar üretiliyor Gül, domates, karanfil ve lavanta gibi ürünlerin üretiminde oldukça söz sahibi olan Isparta’da mantar üretimi artmaya başladı. Mantar üretimi yapan tesislerde yıl boyunca yaklaşık 350-400 ton mantar elde ediliyor. Gül, domates, karanfil ve lavanta gibi ürünlerin başta olmak üzere üretildiği Isparta’da şimdilerde mantar üretimi artmaya başladı. Kent merkezinin yanı sıra Büyükgökçeli, Sarıidris ve Deregümü bölgelerinde kurulan tesislerde mantar üretimi yaygınlaştı. Burada üretilen mantarlar, mantarın başkenti olarak bilinen Antalya’nın Korkuteli ilçesi olmak üzere birçok ilde alıcı buluyor. Isparta’da merkeze bağlı Büyükgökçeli köyünde 5 bin metrekare alana kurduğu tesiste 2 yıldır mantar üretimi yaptığını belirten Devrim Nas, “2020 yılında yatırım yapmaya karar verdik 2022 yılında da üretime başladık. 2 bin metrekare kapalı alanımız, 3 bin metre kare ekim alanımız var. Dört erkek çalışanımız 7 bayan çalışanımız ile yıllık yaklaşık 350-400 ton civarı mantar üretiyoruz bu da günlük bir 1 ile 1 buçuk ton arası yapıyor Odalar altışar gün arayla ekildiği için 365 gün mantar oluyor bir oda bittiği zaman diğer oda başlıyor. Mantarın bizim fabrikadan çıkış fiyatı kilo olarak yaklaşık 60 TL oluyor. Üretilen mantarları biz toptancılara veriyoruz. Doğrudan son nihai ürün olarak değil kasa halinde veriyoruz. Zincir marketlere ve pizzacılara aracı firmalar tarafından ulaştırılıyor” dedi. Mantar üretim tesisinde iki aydır çalışan Hatice Cebeci mantar toplamanın çok zevkli bir iş olduğunu belirterek, “Sabah erken saatlerde gelip mantar toplamaya başlıyoruz. Eğlenceli ve zevkli bir iş. Kendime ek gelir sağlıyorum. Herkesin yapabileceği bir iş, zor bir iş değil bütün bayanlara öneririm” şeklinde konuştu. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk ise tesislerde yıl boyunca mantar üretiminin devam ettiğini söyleyerek, “Burada 365 gün mantar sezonumuz oluyor. Minimum arazide maksimum ürün anlayışıyla altı kata dizilen mantarımız bu kapalı alanda mevcut. Üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan her bireye çok teşekkür ediyorum. Isparta’da üretilen mantarlar daha çok Antalya Ankara İstanbul İzmir gibi büyük şehirlere giderek orada bulunan marketlerde manavlarda alıcı buluyor. Üreten, çalışan kardeşlerimizin hepsinin emeklerine sağlık diyorum. Bu tür modern tesislerimiz Isparta’da var daha da olması için, yapılması için insanlarımıza da tavsiye ediyorum” açıklamalarında bulundu. İşçiler tarafından yaklaşık olarak 9 kilogram kapasiteli kasalara toplanan mantarlar, soğuk hava deposunda bekletiliyor.
Bursa ’Mahalle Buluşmaları’nda ikinci durak Ataevler oldu Mahalle buluşmaları çerçevesinde Ataevler sakinleri ile bir araya gelen Başkan Şadi Özdemir, Nilüfer’i birlikte yöneteceklerini söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, katılımcı belediyecilik anlayışıyla vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinlemek, yapılacak yatırımları anlatmak için mahalle buluşmalarına devam ediyor. Çalı Mahallesi’nin ardından “Şadi Başkan Mahallende, Söz Sende” buluşmaları çerçevesindeki ikinci durak Ataevler Mahallesi oldu. Başkan Şadi Özdemir, CHP Ankara geçmiş dönem Milletvekili Nihat Yeşil ile çok sayıda mahalle muhtarının da katıldığı buluşmada, Ataevler Mahalle Muhtarı Sabiha Güneş ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Öncelikle mahalleliye seslenen Başkan Şadi Özdemir, “Herkesle birlikte oturup sohbet edeceğiz. İhtiyaçlarınızı başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz ile paylaşacağız” dedi. “Fikirleriniz bizim içim değerli” Ortak akılla birlikte yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Başkan Şadi Özdemir, “Nilüfer’i birlikte yöneteceğiz. O yüzden sloganımız “Herkesin sesi hepimizin Nilüfer’i” dedik. Yani hepinizin görüşünün yansıdığı, hepinizin sahiplendiği bir Nilüfer oluşturalım istiyorduk. Bizimle görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Fikirleriniz bizim için değerli” diye konuştu. Başkan Şadi Özdemir, mahalle sakinleri ile karavanda görüşerek, talep ve önerilerini not aldı. Alanda bulunan başkan yardımcıları ve müdürlerle de talepleri direkt olarak paylaşan Başkan Şadi Özdemir, vatandaşların sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.