GÜNDEM - 22 Ekim 2024 Salı 13:18

Gameathon İzmir Projesi ile 1023 öğrenciye ulaşıldı

A
A
A
Gameathon İzmir Projesi ile 1023 öğrenciye ulaşıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Ege Üniversitesi Bornova Gençlik Merkezi ve Öğrenme Tasarımları ortaklığında Gameathon İzmir Projesi hayata geçirildi.


Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü, Çaykur, Kızılay Bornova Şubesi ve GDZ Elektrik Dağıtım’ın paydaşlığında yapılan etkinliğin koordinatörlüğünü ise Gençlik Lideri Devrim Işık ve Haluk Gürleyen üstlendi.


Projenin birinci gününde düzenlenen "Oyun ve Öğrenme Maratonu" kapsamında gençler, birbirinden farklı atölyelerle bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Etkinlik kapsamında; Bazı Gençler Daha da Haklı, Doğa Dostu Kariyer Haritası Oluşturma, Mindfulness ile Zihinsel Esneklik, Müzik ile İyi Oluş Hali, Duygusal Dayanıklılık, Scratch Öğreniyoruz, Afet Yönetimi Atölyesi, Flört Mü Şiddet Mi?, Oyunlaştırma Atölyesi, Gençlik Hakları Atölyesi, Hareketli Oyunlar, Podcast 101, Avrupa Gençlik Fırsatları Atölyesi, Ayırmıyoruz Birleştiriyoruz, Sosyal Girişimcilik Atölyesi, Dilbaz: Etkili İletişim Atölyesi, Kişisel Marka - Kariyer Yönetimi, Yaratıcı İleri Dönüşüm: Çanta Tasarımı Atölyesi düzenlendi. Atölyelerin yanı sıra bahçe alanında düzenlenen oyunlarla gençler keyifli vakit geçirdiler ve sosyal etkileşimlerini artırdılar.


Programın ikinci günde ise Kemalpaşa 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu’nda, 3. sınıftan 6. sınıfa kadar tüm şubelere "Çocuk Hakları Sek Sek" oyunu oynatıldı. Etkinlikte çocuklara sahip oldukları haklar konusunda bilgi verildi. Çeşitli yöntemlerle bu hakları yorumlamaları, analiz etmeleri sağlandı.


Proje boyunca 30 destek gönüllüsü aktif görev alarak etkinliklerin başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı sağladı. İki gün süren etkinlikler sonunda toplamda bin 23 kişiye ulaşılarak büyük bir başarı elde edildi.



Gameathon İzmir Projesi ile 1023 öğrenciye ulaşıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Fidan: "Aynı netliği ve kararlılığı AB tarafında da görmeyi ümit ediyoruz" Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "AB ile ilişkilerimizin yapıcı ve sonuç odaklı bir şekilde geliştirilmesi yönünde siyasi irademiz mevcuttur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu hususu yeri geldikçe vurgulamaktadır. Aynı netliği ve kararlılığı AB tarafında da görmeyi ümit ediyoruz" dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze ile bakanlıkta gerçekleşen görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Letonyalı mevkidaşının göreve geldikten sonra ilk kez Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştirdiğini aktaran Fidan, ilerleyen dönemde karşılıklı üst düzey ziyaretlerin artırılmasını beklediklerini ve ekonomik iş birliğini hem geliştirmeyi hem de çeşitlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. FETÖ elebaşının ölümü ile rehavete kapılmadan terörle mücadeleye devam edileceğini vurgulayan Fidan, mevkidaşı ile terörle mücadele konusunu da ele aldıklarını belirterek, "Özellikle FETÖ’yle mücadelede daha kuvvetli iş birliği ve somut adımlar atılması beklentimizi buradan da bir kez daha ifade etmek istiyorum. Dünkü basın toplantımızda da ifade etmiştim, FETÖ’yle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Asla ve asla rehavete kapılmayacağız" değerlendirmesinde bulundu. "Aynı netliği ve kararlılığı AB tarafında da görmeyi ümit ediyoruz" Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde Letonya’nın samimi destek veren ülkelerden biri olduğunu dile getiren Fidan, "AB üyeliği Türkiye için stratejik bir hedeftir. AB ile ilişkilerimizin yapıcı ve sonuç odaklı bir şekilde geliştirilmesi yönünde siyasi irademiz mevcuttur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu hususu yeri geldikçe vurgulamaktadır. Aynı netliği ve kararlılığı AB tarafında da görmeyi ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan Fidan, uluslararası hukukun dünyanın hem kuzeyinde hem de güneyinde uygulanması gerektiğinin altını çizerek, "İsrail’in Lübnan’daki saldırısının durmasını istiyoruz. İsrail, sivilleri öldürerek barışa ve güvenliğe ulaşamaz. İsrail’e ve tüm Orta Doğu’ya barış ve güvenlik gelmesini istiyorsak, Filistinlilerin kendi ülkelerinde kendi devletlerini kurmalarını uluslararası kamuoyu olarak desteklemeliyiz" diye konuştu. Diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin 30. yılının kutlandığını hatırlatan Braze, "Biz gerçekten güvenliğin ve savunmanın önemini anlıyoruz. NATO’da müttefikiz ama son derece önemli coğrafi bölgelerde yer alıyoruz. Türkiye’nin güneyinde yaptığı ve NATO’nun tamamı için yaptıkları takdire şayan. Biz güvenliğimizi ve savunmamızı önemli bir husus olarak değerlendiriyoruz. Savunma harcamalarımızın yüzde 3’ünden fazlasını aktarıyoruz" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Sancaktepe Belediyesi’nin 2025 yılı mali bütçesi kabul edildi Sancaktepe Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı üçüncü oturumu Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin başkanlığında gerçekleştirildi. Sancaktepe Belediyesi “2025-2029 Yılı Stratejik Planı” ile “2025 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı’nın görüşüldüğü toplantıda, 2025 yılı mali bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantı öncesi meclis üyelerine yönelik sunum yapan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “2025-2029 Stratejik Planı’nın vatandaş odaklı yerel yönetim anlayışının yaygınlaşması ve hep birlikte yaşama kültürünün gelişimi açısından çok önem taşıdığının farkındayız. Bu planı hazırlarken, katılımcılık ve sahiplenmenin ulaşılabilir ve gerçekçi bir stratejik plan üzerindeki önemi ve rolünden yola çıktık. Stratejik planı hazırlarken vatandaşlarımız ile birlikte karşılıklı fikir alışverişin yapıldığı bir çalıştay düzenledik. Artan nüfusumuz ile birlikte İstanbul’un cazibe merkezi haline gelen ilçemiz için komşularımızın görüş ve önerilerini dikkatle dinledik. Sancaktepe’de yaşayan her vatandaşımızı; kültürde, sanatta, eğitimde, sosyal hayatta, sporda, sağlıkta kısacası her alandaki hizmet politikalarımızla ülke ekonomisinin içinde bulunduğu olumsuzluklara rağmen mağdur bırakmamaya özen göstererek, hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Sunumda hem Sancaktepe Belediyesi hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçede yapılacak hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Yeğin İstanbul’u bekleyen deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm konularının da altını çizerek, 2025-2029 Stratejik Planı’nda, bu konularla ilgili atılacak adımları da yerel ölçekte, bütünlükçü bir bakış açısıyla ele aldıklarını söyledi. Başkan Yeğin konuşmasının devamında, “Stratejik Planımızın ve bütçemizin hazırlanmasına katkı sağlayan bütün çalışma arkadaşlarıma, Meclis Üyelerimize ve kıymetli Sancaktepelilere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, meclis üyeleri 2025 yılı performans programı ve bütçe kalemlerini tek tek görüşüp oylayarak, görüş ve önerilerini dile getirdi. Toplantı sonunda 8 milyar 6 milyon TL’lik, 2025 yılı mali bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Ankara Sağlık-Sen aile hekimliği mesaisini TBMM’de sürdürüyor Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, gündemde yer alan Aile Hekimliği Yönetmelik Taslağı ile ilgili eylem planı çerçevesinde TBMM’deki ziyaretlerine devam ediyor. Sağlık-Sen heyeti, milletvekilleri ile görüşmeler yaparak ilgili düzenlemenin aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları için olumlu yönde olmasına yönelik mücadelesini sürdürüyor. Aile Hekimliği Yönetmelik Taslağı’nın ortaya çıktığı andan itibaren konuyu titizle ele alan Sağlık-Sen, uzmanlarıyla birlikte taslak metin üzerinde yaptığı çalışmalar sonucunda bir rapor oluşturarak, eylem planı hazırladı. Taslak metnin olumlu ve olumsuz taraflarının yer aldığı raporu yetkililerle paylaşan Sağlık-Sen, konuyla ilgili TBMM’deki mesaisine de devam ediyor. "Aile sağlığı çalışanları gelir kaybına uğramamalıdır" Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Abdullah Duman, Mustafa Irgatoğlu ve Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken ile birlikte milletvekillerine ziyaretlerde bulunan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, bugün AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta’yı ziyaret etti. Ziyarette, taslak metin hakkında değerlendirmelerde bulunan Doğan, “Yapılacak düzenlemeler büyük özveriyle çalışan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları için olumlu yönde olmalıdır. Aile hekimi, aile sağlığı hemşire ve ebesi için gelir kaybına neden olmamalıdır. Sağlık-Sen olarak aile hekimimizin, aile sağlığı hemşire ve ebemizin yanındayız” ifadelerini kullandı. Sağlık-Sen heyeti konuyla ilgili geçen hafta da Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan ile Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı’yı ziyaret etti.