ASAYİŞ - 15 Ekim 2024 Salı 15:01

Foça’da bir depoda başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın söndürüldü

A
A
A
Foça’da bir depoda başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın söndürüldü

İzmir’in Foça ilçesinde bir tesiste çıkan yangının ormanlık alana sıçraması üzerine büyüyen yangın, havadan ve karadan yapılan müdahale ile kısa sürede kontrol altına alındı.


Yangın bugün saat 13.00 sıralarında başladı. Edinilen bilgiye göre, Ilıpınar Mahallesi’nde bulunan bir depoda başlayan yangın, hemen yakınındaki ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle alevler yayılırken, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 uçak, 4 helikopter havadan, 25 arazöz, 5 su ikmal, 1 dozer ve 1 yer ekibi de karadan müdahale etmeye başladı. Yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışmaları ile alevler kontrol altına alındı.



Foça’da bir depoda başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın söndürüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Kurnaz: "İlkadım için tempomuzu yükselterek çalışıyoruz" Kullanım ömrünü tamamlamış çöp konteynerlerinin yenilendiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "İlkadım için tempomuzu her geçen gün yükselterek çalışıyoruz" dedi. İlkadım Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek, hizmet kalitesini artırmak ve işgücünü verimli kullanmak amacıyla 150 adet yeni çöp konteynerini envanterine ekledi. Daha temiz bir İlkadım için çalışmalarını aralıksız sürdüren İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç doğrultusunda ilçe merkezindeki çöp konteynerlerini yeniliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen saha çalışmasıyla kullanılmayacak durumda olan çöp konteynerleri kaldırılarak, yerlerine yeni konteynerler konuluyor. 800 litre kapasiteli, hava şartlarına dayanıklı olan galvaniz konteynerler ile çevre kirliliğinin önüne geçilecek uygulamada, ilk etapta 120 çöp konteynerlerinin yenilenmesini yapıldı. Kent genelindeki diğer galvanizli çöp konteynerlerinin bakım ve onarımını da gerçekleştiriliyor. "Durmaksızın çalışacağız" İlkadım’ın tüm sokaklarında bulunan çöp konteynerlerinin yenileneceğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlkadımımız için durmaksızın çalışacağız. Hizmet üreteceğiz. Eski görüntüsüyle kentimize yakışmayan çöp konteynerini yeniliyoruz. Çöp konteynerleri çöp suyu ve bölgenin iklimi dolayısıyla sürekli olarak bakım-onarım ve yenileme gerektiriyor. Biz de yaptığımız incelemelerin ardından ilçemizde eskiyen çöp konteynerlerini değiştirmeye başladık. İlkadımımızın daha temiz ve yaşanabilir bir şehir haline gelmesi amacıyla belediyemiz öz kaynaklarıyla 150 yeni çöp konteyneri alıp Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce eksikliği önceden tespit edilen yerlere yerleştirdik. Daha temiz bir İlkadım için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlkadım için tempomuzu her geçen gün yükselterek çalışıyoruz. Bu vesileyle de Temizlik İşleri Müdürlüğümüzde görevli emekçi arkadaşlarımız başta olmak üzere çevre temizliği konusunda duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ankara Sincan Belediyesi’nden buğday tohumu desteği Sincan Belediyesi, ekim döneminin gelmesiyle 504 üreticiye buğday tohumu desteğinde bulundu. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın Yenipeçenek Mahallesi’nde çiftçilerle buluşmasında tohumlar üreticilere ulaştırıldı. Sincan’ın tarımsal potansiyelini geliştirmek ve yerli üreticilere ekonomik destek sağlamak amacıyla belediye tarafından yüzde 50 hibeli buğday tohumu desteği yapıldı. Tohum desteğinden 504 çiftçi faydalandı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Yenipeçenek Mahallesi’nde tohum dağıtım töreninde üreticilerle buluştu. Törene Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Mustafa Özcan, MHP Sincan İlçe Başkanı Oğuz Nihat Alkan, Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez ve çiftçiler katıldı. Tarımsal üretimi artırmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Başkan Ercan, "Tarımsal üretim çok önemli bir konu, milli güvenlik meselesi. Pandeminin getirdiği ağır sonuçlar, tedarik zincirinin bozulması, küresel ısınmanın artması, su kaynaklarının giderek azalması, toprağı bilinçsiz kullanmaktan kaynaklanan verimsizlik, arazilerin bölünmesi gibi meseleler tarımsal üretime engel oluyor. Bizler elimizden geldiği kadar bu olumsuzlukların önüne geçmekle sorumluyuz" ifadelerini kullandı. "Üretim deyince akla Sincan geliyor" Sincan’ın tarım ve sanayi alanında önemli bir konumda olduğunu belirten Başkan Ercan, "Alanımız diğer metropol ilçelerle kıyaslanamayacak kadar büyük. Tarımsal kapasite anlamında büyük bir potansiyel içeriyor. Bir taraftan da Ankara’nın sanayi merkeziyiz. Üretim deyince akla Sincan geliyor. Tohum ekimimiz hayırlara vesile olsun, inşallah bol bereketli bir hasat dönemi geçiririz" değerlendirmesinde bulundu.