EĞİTİM - 01 Haziran 2022 Çarşamba 12:50

DEÜ’lü gençler, DEPARK ile kariyer fırsatlarını öğrendi

A
A
A
DEÜ’lü gençler, DEPARK ile kariyer fırsatlarını öğrendi

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) koordinasyonunda ve DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ‘DEPARK ile Kariyerim Geleceğim’ etkinliğine katılan öğrenciler, staj imkânları ve kariyer fırsatlarını öğrendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) koordinasyonunda ve DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ‘DEPARK ile Kariyerim Geleceğim’ etkinliğine katılan öğrenciler, staj imkânları ve kariyer fırsatlarını öğrendi.


Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) koordinasyonunda ve DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ‘DEPARK ile Kariyerim Geleceğim’ etkinliği, Tınaztepe Yerleşkesinde yer alan DEÜ Mimarlık Fakültesinde yapıldı. Kariyerini bugünden şekillendirmek isteyen gençler etkinlikte, DEPARK firmalarıyla ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisince, öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlanması amacıyla hayata geçirilen yetenek kapısı ve doktora programları hakkında bilgi edinen öğrenciler, başarılı girişimcilik hikâyelerini de dinleme fırsatı buldu. Gün boyu süren ‘DEPARK ile Kariyerim Geleceğim’ etkinliğinde merak ettikleri sorulara yanıt bulan gençler, kariyer yolculuklarında kendilerine rehber olacak bilgiler edindi.


Etkinliğin açılışında konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, öğrencilere ‘hayal kurun ve hayallerinizin peşinden gidin’ tavsiyesinde bulundu.


Rektör Yardımcısı Özcan, “DEPARK’ta şirket kuranların birçok hayalini gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Onlardan gelecekte dünyanın nasıl olacağını öğrenecek, hangi yetkinliklere sahip olmanız gerektiğinin yanıtını alacaksınız. Siz geleceğimiz olduğunuza göre kendi geleceğinizi de hayal etmelisiniz” dedi.


Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin destekleriyle hayata geçirilen yetenek kapısının öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Özcan, “Girişimci, yetkinliğinden cesaret alarak kapıyı çalmaktan korkmayan bir kişidir. Cesur olmak yetmez, yetkin de olmalısınız ki kapılar size açılsın. Biz, geleceğin insan kaynağında daha çok Dokuz Eylüllü olsun istiyoruz. DEÜ’lü olmanın avantajını yetkinliklerinizle besleyin. Geleceğe iz bırakın. Bıraktığınız izin başkalarının hayatını kolaylaştırmasını sağlayın.” dedi.



"Öğrencilerimiz, mezunlarımız ve iş dünyamız arasında bir köprü görevi görüyoruz"


DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Pınar Süral Özer ise öğrenci odaklı üniversite anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar önderliğinde faaliyetlerimizi sürdürüyor, öğrencilerimizin kariyer planlamalarına büyük bir önem veriyoruz. Koordinatörlüğümüz, öğrencilerimizin kariyerlerini geliştirecek birçok faaliyete imza atıyor, başka üniversitelere de örnek oluyor. Öncü girişimlerimizle öğrencilerimizin seçtikleri yollarda başarılı olmaları için onları destekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin sunduğu fırsatları öğrencilerimizle buluşturuyor; öğrencilerimiz, mezunlarımız ve iş dünyamız arasında bir köprü görevi görüyoruz” diye konuştu.


DEPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Özgür Özçelik ise bu sene ilk kez düzenledikleri etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, “Kariyer hedeflerinizde DEPARK olarak size katkı sağlamak istiyoruz. DEPARK’ta 121 teknoloji firmasında bin 293 personel çalışıyor. 2021 yılında şirketlerin toplam cirosu 350 milyon TL’yi aştı, ihracat rakamı 7 milyon doları buldu. Toplam cironun yaklaşık 180 milyon TL’si Ar-Ge gelirinden oluşuyor. Bu çok önemli çünkü firmalar kendi Ar-Ge çalışmalarıyla katma değeri yüksek ürünlerin satışını gerçekleştirmişler ve ülke ekonomisine katkı sağlamışlar. DEPARK firmalarımızla iletişime geçmeyi ihmal etmeyin” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak BEUN Öğrenci Topluluklarının ÜNİDES başarısı sertifika töreniyle taçlandırıldı Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve gençlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında destek almaya hak kazanan öğrenci toplulukları ve kulüp üyeleri için BEUN’da sertifika teslim töreni düzenlendi. Farabi Kampüsü Genç Ofiste gerçekleşen törene; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Hacı, BEUN Genel Sekreteri Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademisyenler ve idari personel, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yönetimi ve personeli ile öğrenciler katıldı. Tören, aziz şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılışın ardından, ÜNİDES Programı’nın amaç ve kapsamının aktarıldığı tanıtım filmi izlendi. Programın devamında sahne alan Gençlik Merkezi Müzik Topluluğu, seslendirdiği türkülerle katılımcılardan beğeni toplarken, öğrenciler de eserlere eşlik etti. ÜNİDES Programı kapsamında proje geliştirerek başarıyla uygulayan üniversite kulüp ve topluluklarına yönelik düzenlenen sertifika teslim töreninde; projelerde görev alan öğrenci topluluk üyeleri ile danışman akademisyenlere sertifikaları Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Hacı tarafından takdim edildi. Törene ilişkin değerlendirmede bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, öğrenci topluluklarının ÜNİDES kapsamında elde ettiği başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı: "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizin yalnızca akademik değil; sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimlerini de destekleyen bir üniversite anlayışıyla hareket ediyoruz. Öğrenci topluluklarımızın proje üretme kültürünü benimseyerek her geçen dönem daha güçlü çalışmalar ortaya koyması, bu anlayışın somut bir yansımasıdır. ÜNİDES kapsamında Üniversitemiz öğrenci toplulukları; bugüne kadar toplam 65 projeyle desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu sonuç, öğrencilerimizin sürdürülebilir bir başarı çizgisine sahip olduğunu ve topluluklarımızın ulusal ölçekte nitelikli projeler üretebildiğini göstermektedir. Bu vesileyle öğrencilerimize önemli fırsatlar sunan ÜNİDES Programı dolayısıyla başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ediyor; projeleriyle destek almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi ve danışman akademisyenlerimizi tebrik ediyorum." Program günün anısına çekilen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.