GÜNDEM - 19 Eylül 2024 Perşembe 12:40

Başkan Önal: "Gazilerimize ve şehitlerimize minnet borçluyuz"

A
A
A
Başkan Önal: "Gazilerimize ve şehitlerimize minnet borçluyuz"

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Gaziler Günü dolayısıyla Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti, Başkan Önal, “Vatanımız uğruna canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimize ve şehitlerimize minnet borçluyuz. İmkanlarımız dahilinde her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından ’Mareşal’ rütbesi ve ’Gazi’ ünvanının verilmesinin yıl dönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla Sevgi Yolu’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları gerçekleştirildi. Törene Başkan İrfan Önal’ın yanı sıra vekaleten Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Türkiye Muharip Gaziler Derneği yöneticileri, gaziler, askeri erkân, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi İbrahim Şeref Özdemir; günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, “Bugün bizim onur günümüzdür. Tüm gazilerimizin bu şerefli günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.


Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, ayrıca Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Halil Taşcı, Bayraklı, Karşıyaka ve çevre ilçelerde ikamet eden gazilerle bir araya geldi. Dernek üyelerinin talep ve önerilerini de dinleyen Başkan Önal, “Seçim döneminde söz vermiştik. ‘İmkanlarımızın el verdiği ölçüde her zaman yanınızda olacağız’ demiştik. Bugün seçim sonrasında da gazilerimizle yine bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ve bir kez daha yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Vatanımız uğruna canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimize ve şehitlerimize minnet borçluyuz. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.



Başkan Önal: "Gazilerimize ve şehitlerimize minnet borçluyuz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 0 Kayserispor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Trabzonspor, sahasında Kayserispor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısını Kayserispor 1-0 önde kapattı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 8. dakikada Denswill’in, ceza sahası içinde Cardoso’yu düşürmesi sonucu hakem Mehmet Türkmen VAR’a giderek penaltı noktasını gösterdi. 10. dakikada Attamah’ın kullandığı penaltı atışı kaleci Uğurcan Çakır’dan döndü. Dönen topu tamamlamak isteyen Carole’nin vuruşunda top auta çıktı. 12. dakikada sağ taraftan gelişen Kayserispor atağında arka tarafta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım’ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’ın solundan ağlarla buluştu. 0-1 34. dakikada Ozan Tufan’ın ceza sahasına ortasında Bardhi’nin kafa vuruşu kaleci Onurcan Piri’de kaldı. 35. dakikada Bardhi’nin ceza sahası dışından sert şutu üst direkten auta çıktı. 37. dakikada Boa Morte’nin yerden pasında Cardoso’nun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’da kaldı. Hakemler: Mehmet Türkmen, Deniz Caner Özaral, Bersan Duran Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Malheiro, Savic (Ozan Tufan dk. 14), Denswill, Eren Elmalı, Mendy, Okay Yokuşlu, Cihan Çanak, Bardhi, Orsiç, Draguş Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Barisic, Lundstram, Nwakaeme, Umut Bozok, Serkan Asan, Umut Güneş, Batahov, Poyraz Efe Yıldırım Teknik Direktör: Şenol Güneş Kayserispor: Onurcan Piri, Gökhan Sazdağ, Jeanvier, Attamah, Carole, Bourabia, Kartal Yılmaz, Boa Morte, Cardoso, Hasan Ali Kaldırım, Nazon Yedekler: Mehmet Şamil Öztürk, Kolovetsios, Karimi, Bahoken, Mehmet Eray Özbek, Baran Ali Gezek, Ramazan Civelek, Nurettin Korkmaz, Ackah, Talha Sarıarslan Teknik Direktör: Burak Yılmaz Gol: Hasan Ali Kaldırım (dk. 12) (Kayserispor) Sarı kart: Boa Morte (Kayserispor)
Mersin Peygamber sevgisi anlatıldı, meydanlar doldu Mersin’de Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde düzenlenen "Helale Koşalım, Onun Gibi" adlı programa büyük ilgi gösterildi. Mersin Erdemli Belediyesi ve Erdemli Müftülüğü iş birliği ile düzenlenen programda İlahiyatçı Yazar Osman Eğin “Hz. Peygamber” konulu konferans verirken, şair Dursun Ali Erzincanlı da şiir dinletisi gerçekleştirdi. Peygamber sevgisine dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara katılımın yoğun olduğuna değinerek, “Erdemli Kaymakamlığımızla, Erdemli Müftülüğümüzle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Mevlid-i Nebi programındayız. Vatandaşlarımızın yoğun bir katılımı var. Tabi böyle programlara Erdemli halkı her zaman destek vermiştir. Bugün de yine müftülüğümüzün, belediyemizin yanında oldular. Erdemli halkı Peygamber Efendimizin sevgisini Devlet Bahçeli Meydanı’nı doldurarak göstermiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Peygamberin hayatını anlamak ve anlatabilme adına programı düzenlediklerini ifade eden Erdemli Müftüsü İbrahim Yiğit de, "Güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum. Tüm vatandaşlarımız burada. Bizleri mahcup etmediler. Hepsinden Allah razı olsun. Peygamberimizin hayatını anlamak, anlamlandırabilmek için hocalarımızı davet ettik. Kırmadılar bizleri, geldiler. Peygamber sevgisini yeni neslimize toplu olarak gösterebilmek, insanımızı bir araya getirip Peygamberimizi topluca anabilmek, Peygamberimize olan muhabbetimizin bu toplumda yaşadığını kendimize ve bu toluma ispatlayabilmek için böyle bir program düşündük" diye konuştu. İzlemeye gelen vatandaşlardan Esma Çortul’da, "Çocuklarımıza Peygamber Efendimizi anlatıyoruz ama bu tür etkinliklerde çocukların beyninde daha güzel şeyler kalıyor. Çocuklarımızın bazı şeyleri anlaması için bunlar çok önemli" dedi. Ahmet Emin Bilgen ise, "Halk olarak millet olarak bir aradayız. Peygamber Efendimizin dünyaya sunduğu medeniyeti, kişilik, şahsiyet inşasını biz de burada tekrardan anıyoruz" konuştu.